想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我8月11日去咗抽卵, 日早7:00就到達醫院,
上到病房就量血壓,驗小便,磅重,
之後醫生就同我吊鹽水,
約15分鐘後, 姑娘幫我打咗支好大支的抗生素針......
等到9:10落手術室抽卵......
等入手術室的地方有鄭秀雯的歌聽,
之後見到呢半個月日日見面的姑娘,醫生 (感覺親切d)
進入手術室............
入到去, 打咗2支針 (一支止痛針, 一支鎮靜劑)
不過果支止痛針打完之後好眼瞓, 但唔可以瞓!!
姑娘喺我身邊不停叫我唔好瞓, 加油........
最後, 我共抽了15粒卵, 之後上返病房休息
去洗手間見紅, 好彩我平日都有護墊, 唔怕~
不過總是覺得有d痛, 行路快唔到.........

我嚟緊8月14日去放胚胎喇, 希望成功啦~

別墅

恭喜

男爵府

恭喜晒!!
原帖由 B女999 於 28-8-2010 12:00 發表
各位, 有個不能說的秘密喇~~
Bingo 咗 2 Week,
Wakaka.............

別墅

恭喜妳! 屋企上網壞了, 依家先知道喜訊, TAKE CARE!

大宅

呢幾日好辛苦, 作嘔又頭痛, (多數上午時間)
醫生話我身體因荷爾蒙轉變的過敏反應,
仲話可能有排辛苦..........
不過唔緊要, 最緊要係BB健康就得喇~

別墅

恭喜你......
原帖由 B女999 於 10-8-28 12:00 發表

大宅

恭喜你呀!!!!
看見你都成功bingo!真開心!不知是否孖B!
這段日子,真的要小心身體!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 B女999 於 10-8-28 12:00 發表

恭喜呀~~~

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

大宅

認識瑞士牛牛第一回

B女999, 今日係咪返左PWH呢? 嘻嘻! 我呢2日開始咩感覺都無, 之前左邊有d拉住甘, 依家只係條腰有d累! TAKE CARE呀!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

原帖由 B女999 於 10-8-27 00:16 發表
1829, 我個肚唔痛喇, 不過呢排好痾得, 每日都去2次, 今日仲3次.....
今日下午有d作嘔&頭痛, 唔知係唔係作感冒...
好快真係知結果喇, 緊張呀~
1829, 你又如何呀??
...

大宅

1829, 我個肚唔痛喇, 不過呢排好痾得,
每日都去2次, 今日仲3次.....
今日下午有d作嘔&頭痛, 唔知係唔係作感冒...
好快真係知結果喇, 緊張呀~

1829, 你又如何呀??

原帖由 1829 於 10-8-26 22:12 發表
B女999, 妳後曰就派彩! 恭喜恭喜! 妳仲有無吾舒服呀?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

B女999, 妳後曰就派彩! 恭喜恭喜! 妳仲有無吾舒服呀?

大宅

1829, 我知道你好關心我, 收到喇! 我會加油!
你都要加油呀~ 我希望大家都BINGO,
個個開開心心, 生個健健康康的寶寶!!

但醫生無同我講點解我會無啦啦卵巢抽筋,
只希望自己身體無事, 咁胚胎可以健康著床~

原帖由 1829 於 10-8-24 21:54 發表
B女999, 我在23/8巳放2個胎, 一個分裂到8另一個7, 我問江E生grade幾, 佢話佢地係有數字, 而我果2個係16,吾知質素如何,抽7粒有6粒受精,另有2個只分裂到4另外2個分裂到6, 江E生話 6果2個未必有机會雪, 所以我可能無雪 ...

別墅

放鬆d,你好快就有個不能說的秘密喇...
加油...支持你....
原帖由 B女999 於 10-8-24 23:35 發表
Flower 10, 多謝你的支持,
28/8的驗孕日子快到喇, 好驚呀~~~

大宅

Flower 10, 多謝你的支持,
28/8的驗孕日子快到喇, 好驚呀~~~

原帖由 Flower10 於 10-8-24 23:07 發表
B女999:
不用擔心!我們一定要有信心才成功呀,條路好漫長,我們同你一路行!

大宅

B女999:
不用擔心!我們一定要有信心才成功呀,條路好漫長,我們同你一路行!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

B女999, 我在23/8巳放2個胎, 一個分裂到8另一個7, 我問江E生grade幾, 佢話佢地係有數字, 而我果2個係16,吾知質素如何,抽7粒有6粒受精,另有2個只分裂到4另外2個分裂到6, 江E生話 6果2個未必有机會雪, 所以我可能無雪胎! 妳依家點呀? 真係要保重身體呀! E生有無比病假妳呀? 同埋有無解釋點解會卵巢抽筋?

大宅

我暫時有少少唔好彩, 因為我20/8(星期五)晚上突然肚痛, 痛到入到醫院急症到上病房不須30分鐘, 安排我做緊急病人..........
醫生話我"可能"卵巢"無啦啦"抽筋, 但住咗2日醫院都無比過藥我食~~~一直由好痛等到唔痛, 醫院張床又唔好瞓, 好辛苦~~
雖然好痛, 但真係好擔心個胚胎是否還在自己體內?? 問醫生又話現時無咁快睇到, 攪到我心好唔安樂............

首頁

尾頁

跳至