自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

HSBC獎賞錢好似無咩用
年資折扣又無,d禮品又貴,較早前都有d汽水、廁紙等日用品換,依定果d又貴又唔啱用,係咪時候要cut呢張咭呢?

侯爵府

畀面勳章

Anyone know how much spending will reward one reward cash? I currently have above 2000 reward cash, and could convert into 30,000 asia miles with a charge of HKD300 for the membership paid to HSBC. Do you think this is good deal?
Furthermore, anybody knows which bank has the best mileage plan conversion programme (i.e. the least spending required to convert into 1 mileage pt) ?

thanks

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 ada29 於 11-2-20 16:45 發表
其實寄來係方便,不過我上次試過係第二間銀行換$400現金卷,之後寄失左啊mouth:mouth:" />真係慘啊 所以去拎安全好多mouth:mouth:" />

咁渣打好D啦,上次寄600蚊現金劵用掛號

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

其實寄來係方便,不過我上次試過係第二間銀行換$400現金卷,之後寄失左啊mouth:真係慘啊 所以去拎安全好多mouth:

原帖由 Ekko 於 11/2/2011 16:08 發表
換禮劵都冇以前咁方便啦,而家佢寄封信黎,再拎住封信去換禮劵.....都唔知點解要咁麻煩既,就咁寄黎唔得架咩?

男爵府

I redeemed 4 cafe de carol coupon.

侯爵府

原帖由 bobbi 於 11-2-10 22:19 發表
HSBC獎賞錢好似無咩用
年資折扣又無,d禮品又貴,較早前都有d汽水、廁紙等日用品換,依定果d又貴又唔啱用,係咪時候要cut呢張咭呢?

我覺得ok, 我老公換左好多張百貨公司禮券..

子爵府

原帖由 yoyo123 於 11-2-17 00:03 發表
why I can't see the cafe de carol coupon?

12/2 換哂喇!

男爵府

why I can't see the cafe de carol coupon?

原帖由 LumLumMami 於 11-2-16 14:47 發表
I got the Cafe De Carol coupon today la! So fast!

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

惠而浦20L

原帖由 mingchan122 於 11-2-16 14:43 發表

請問你換左咩牌子呢??
thanks!!

子爵府

I got the Cafe De Carol coupon today la! So fast!

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

原帖由 Jacquesl 於 11-2-16 11:16 發表
我昨天換購了抽濕機

請問你換左咩牌子呢??
thanks!!

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我用晒d分黎換現金券
因為d野睇極都睇唔岩
而家儲夠分佢自己寄換領券黎唔駛煩

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我昨天換購了抽濕機

別墅

好似冇咗大家樂現金券啦

子爵府

原帖由 checkylam 於 11-2-11 22:19 發表

3M 護目燈同普通啲燈有什麼不同? 又請問佢屬於邊個項目呢? 找不到這個禮品?

你試o下click 呢樹:

http://www.hsbc.com.hk/1/2/chinese/hk/cards/rewards/catalogue?pwscmd=audio&pageNumber=9&index=9&param=audio&selectType=0&selectSecondType=&flag=audio
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

男爵府

原帖由 Giant 於 11-2-12 09:58 發表
邊度可以check到我有幾多分呀?

有網上戶口至可以用d獎賞錢方便d,如果唔係好似電話理財都得,我就係諗住申請網上理財,點知攪左好耐,結果無晒廁紙呀、罐頭呀果d野換!真係激氣!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

你有無網上戶口? 係網上佢個個信用卡既詳細資料個到有SHOW

原帖由 Giant 於 11-2-12 09:58 發表

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 有「營」勳章

原帖由 Jennie 於 11-2-11 14:31 發表
我用$12奬賞錢+CASH 來換佐支3M 護目燈, 係平過出面買

3M 護目燈同普通啲燈有什麼不同? 又請問佢屬於邊個項目呢? 找不到這個禮品?

珍珠宮

我都係咁樣換咗支3m燈.
原帖由 Jennie 於 11-2-11 14:31 發表
我用$12奬賞錢+CASH 來換佐支3M 護目燈, 係平過出面買

首頁

尾頁

跳至