自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/250782_10150197299757669_587337668_7149229_5239020_n.jpg
看外表是一個普通的西瓜
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/246978_10150197299797669_587337668_7149230_7235274_n.jpg
這是招牌
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/248925_10150197299532669_587337668_7149224_5883233_n.jpg
但一切之下....隻瓜真係有爆波既聲!!!!!
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/248231_10150197299582669_587337668_7149226_7021723_n.jpg
幾誇張

最後隻瓜梗係掉左啦......堆填區多舊廢物,...而我就損失左廿蚊
我試過味, 0甘白色既肉同白色既籽(即係未熟),居然隻瓜係甜的, 但肉質比較水水的!~

我在"洋蔥頭"那間蔬菜專門店買的(即連鎖店)
各位jm唔好再去買!!!!以免中伏!!!!!

JKmami  不過個西瓜D肉真係好淡色, 一D都唔紅, 真係唔敢食.  發表於 11-5-29 21:24
CALVEN  我都想問點解會影定相ga?  發表於 11-5-26 21:11
biancaho7  樓主, 點解妳咁醒未砌個瓜前就影定相既?  發表於 11-5-26 10:28

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

大陸瓜!

侯爵府

頭先買左馬來西亞瓜,返黎切開無"爆"

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

emmypun 發表於 11-5-29 08:44
德國太,

估唔到係依度見到你都買到大陸瓜呀. 我想問下你買果時supermarket係咪寫名from China? 我依邊 ...

我去個間supermarket就係冇寫from where, 0.99euro/kg...之後我地去返個間supermarket度complain同埋拎返錢...then去另一間supermarket買半個..but另一間supermarket要1.60euro/kg..貴好多..但起碼我知道佢係正常同埋唔係from china, 因為佢有寫明係from which country.
真係好驚...德國都有呢d西瓜.....

子爵府

agape 發表於 11-5-28 09:31
阿蓋達應該買多幾個,抱住個西瓜坐飛機.

Cannot work : USA does not allow import of fruit.

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

nicolatinlok 發表於 11-5-28 05:04
估唔到琴日睇完呢個post, 我今日都買左個爆開西瓜 =.=
最估唔到係德國都有 =.=

德國太,

估唔到係依度見到你都買到大陸瓜呀. 我想問下你買果時supermarket係咪寫名from China? 我依邊賣gei, price tag係寫US watermelon, 我諗應該真係美國瓜掛? 但我通常都係買cut開一半, 一來驚食唔晒放得耐, 二來成個瓜買好重.
你買係幾錢lb?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

子爵府

畀面勳章

裡面瓜肉一睇就知唔熟

伯爵府

環保接龍勳章

男爵府

唔敢買西瓜

禁止發言

子爵府

環保接龍勳章

大宅

都係決定食返日本野,頂多都係幅射,大陸野仲唔知會食到D咩!

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

估唔到琴日睇完呢個post, 我今日都買左個爆開西瓜 =.=
最估唔到係德國都有 =.=

我地買左hkd40, 係supermarket買...老公只係切少少就自動爆開...西瓜完全係白色, 得好少部分係紅色. 老公試左少少, 佢講成個味係青瓜咁既味道!!! 佢好嬲, 用40蚊買個咁既西瓜返黎, 我地聽日會拎去supermarket complain!!!

真係估唔到呢種西瓜, 周圍都有!!!!!!!!!!!

JKmami  咁個西瓜係唔係由中國入口?  你同時要小心D青瓜啊!  發表於 11-5-29 21:43

大宅

黃大仙佳寶1x蚊一個,我個friend 仲話咁平,叫我買.....
好彩冇買

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:我真的買了一個會爆開的西瓜(損失廿蚊了)

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

複式洋房

wow... nothing is eatable nowaday...... everything from china.. what to eat??? beef= pork.... arrr........

大宅

我見平嘛...所以買左兩個(20蚊一個)
完整的..其實係第二個黎

伯爵府

好媽媽勳章

你好犀利喎, 你係咪估到有問題, 所以買左番黎都同佢影下相先呢?

首頁
12345...9

尾頁

跳至