婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

話說由入門到現在差唔多2年咯, 佢阿媽一直都唔係好睇得起我&我屋企 都算咯
之前一齊住, 從來對我個仔做任何野都唔會同我講聲(話晒我都係阿媽, 係咪應該同我交代一下對我個仔做過D咩呢?! 呢D叫尊重囉!!!!) 跟住, 到而家稱呼我都係:"你老婆", 我見到佢都仲會叫"媽媽" (因為佢話咪叫佢99, 叫老晒喎!) 咁即係唔係自己人啦 (我都算, 唔係好恨~)
到而家分開咗住, 成日無啦啦上嚟 就話我個仔呢樣唔好 嗰樣唔好 比工人湊嗰D細路真係陰公咯, 我地嗰時自己湊嗰D邊會咁咖......(我都無出過聲, 費事采佢...) 加上, 同佢真係無咩話題講, 多數佢問我咪答, 一定應佢, 唔會唔答囉 (但最多咪是非題咁, 係OR唔係~) ...etc
吖~之前佢成日打比C9呻話我唔同佢講嘢嗰D都算, 噚日佢SMS比C6, 問佢: 你老婆係咪好憎我, 點解對我咁冷淡, 總係對我不秋不采, 佢係咪好愛你? 咁唔係應該愛屋及烏咩? 點解佢對我咁差...etc
當C6 FW個SMS比我睇, 我睇完真係火都嚟埋...成日係C6面前話我咖啦, 家陣仲要屈我....

bongbongpatty  當睇吾到算啦..小D見LAW...  發表於 11-7-7 22:21
manman800800  係c6面前,叫返佢做你阿媽/x老母。  發表於 11-7-7 17:13
laupig  我99仲衰, 係背後係用「果個野」黎形容D新抱架! 衰到爆呀!  發表於 11-7-7 09:34
t8480552  我99都係同c6就講你老婆,其他人就xx老婆,好似我無名咁,有次仲叫我阿邊個  發表於 11-7-6 12:51

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:我99一樣話我唔同佢傾計,問C6我係咪唔鍾意

原帖由 肥豬豆豆 於 11-07-06 發表
我99一樣話我唔同佢傾計,問C6我係咪唔鍾意佢,又話我太強唔肯聽佢講。

不過最衰嘅係,99同我阿媽講話我亂 ...
我奶奶都試過咁同我媽咪講, 話我大駛, 我媽咪話: 係啦, 我呢個女係大駛我知架, 我地唔好, 太縱個女喇~ 以前佢做囡果陣, 佢要駛我地由佢架, 人一世物一世, 有能力有咩所謂o者, 佢識儲錢咪得囉. 你個仔同佢拍拖果陣都知架啦, 唔係諗清楚先向我個囡求婚咩? :;pppp:

ivory0915  good ~  發表於 11-7-13 22:36

珍珠宮

回覆:CatchinG_B 的帖子

我覺得佢sms無問題喎!由得佢!我係唔秋唔啋!吹咩?

公爵府

回覆:如果99同C6講自己壞話, 應該要點做?

奶奶投訴就預左,我都費時理佢,見到面say hi say bye就算,唔識亦唔諗住討好佢。我講明比c6知我同你亞媽夾唔到,少d見係最好的,過時過節上去坐下,揀份禮比佢聊表心意就得,唔好諗住我同你亞媽friend。

水晶宮

BK Milk勳章

我就會當無事發生聽吾到... 講真..咩事都好要響c6面前做好d..要高過佢吾好俾佢激親同吾好同c6嘈....

珍珠宮

2023年兔年勳章

CatchinG_B 發表於 11-7-8 11:08
係喎, 當初入門前佢都已經唔要面咁同我講: 你做到我新抱, 你真係三生有幸咖喇, 你真係執倒呀!

...

我隻衰99,入門無耐又係同我講:“你嫁到比我阿仔,係你有褔~~”但隻衰99試過同D鄰居、甚至C6講,話C6識到我,係苦命囉!!!(不過C6愛我的~)
我見到99就真係慘過落地獄囉!!!!

cherryblossoms  真係好唔明D99點解咁鐘意咁講野?  發表於 11-7-13 02:02

禁止訪問

大宅

在我背後講是非,總好過當住我面前指責我吧!

美亞  你錯LA.當面指責時.你有機會辮駁.可以準確的知道問題出系邊?  發表於 11-7-12 16:39

別墅

回覆 gk678 的帖子

我諗C6初時想我幫佢解決問題掛....
平時好多野都會就得就是旦 吞咗佢就算..
但今次呢單野我吞唔落喎...

gk678  咁我唯有認同美亞講既野啦.  發表於 11-7-8 17:14

公爵府

CatchinG_B 發表於 11-7-8 11:08
係喎, 當初入門前佢都已經唔要面咁同我講: 你做到我新抱, 你真係三生有幸咖喇, 你真係執倒呀!

...

點解 d 99成日覺得自己係高高在上, 我地d 新抱變咗佢妹仔?

伯爵府

你老公點解會FW俾你架
佢咁唔識做, 咪搵自己黎搞mouth:

美亞  因為男人大都智商低~  發表於 11-7-8 13:34

別墅

我而家終於明白咩意思 !!!

男爵府

環保接龍勳章

美亞 發表於 11-7-6 11:30
以前我99果邊又系用愛屋及烏來質問我C6."為何你老婆不愛佢地男家人?"俾我反問C6:佢地是否愛你?如果佢地愛你 ...

公爵府

我隻賤 99 成日同 c6呀, 佢 d 豬朋 9 友講我, 99 成日覺得自己好可憐, 咁你咁對人, 你想人地點對你呀??? 仲好好聲聲話自己係好人, 好鍚呀 b, 到頭來只係做 d 野黎傷害呀 b

日月水火  同我隻99一樣!成日話自己好人!!!
佢好人都可以睇5起我單親長大、好人都雙面人等等.  發表於 11-7-13 00:24

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

唉,,,,,,我屋企果件(99)又係咁
有次同c6 鬧架,之後c6話我對佢亞媽唔好,佢得一個亞媽,
跟住我答->我夠剩得1個爸爸,你(c6)對佢都唔好,難道我有好多爸爸媽媽?

大宅

回覆:如果99同C6講自己壞話, 應該要點做?

我99一樣話我唔同佢傾計,問C6我係咪唔鍾意佢,又話我太強唔肯聽佢講。

不過最衰嘅係,99同我阿媽講話我亂洗錢!!激到我阿媽死死吓,我咁死慳死抵都俾99咁屈我。

男爵府

我會答 : 本應唔憎,但宜家好憎,我最憎人學是非!

珊瑚宮

環保接龍勳章

最唔好就係,關心佢,會話你假.等佢個仔關心佢,又會話你唔關心佢.

大宅

你99擺明唔like你la, 比我啋佢都傻! 最緊要c6明白自己!!

複式洋房

畀面勳章

點解99 個個都係敢, 依個世界有冇果例外

首頁

尾頁

跳至