懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛在浸會開刀生完,姑娘同醫生都好好,但有個疑問....

入院時姑娘話如果住四日,唔join package平d, 但埋單計埋醫生手術,巡房費都要$43000, 已扣除一萬蚊按金!!!
想問下有冇媽媽最近去浸會開刀生,又join左package?? 想睇下到底係點...... thanks!

子爵府

引用:Quote:原帖由+Bubblegumbb+於+12-02-22+發

原帖由 GLADYS小星星 於 12-02-27 發表
我6月1開刀,睇註院醫生。佢話所有費用差不多7萬鬆D.
你會揀咩房啊?我希望有大房啦。同埋4日走到就好。我好唔鐘意住醫院。細個住得太多。驚左。

子爵府

回覆:GLADYS小星星 的帖子

所有係包埋你之前產檢定凈係呢次入院生加麻醉加手術室加兒科加醫生查房?

男爵府

引用:我約左6月2日開刀.+唔知開刀係咪都係咁既價

原帖由 Bubblegumbb 於 12-02-22 發表
我約左6月2日開刀. 唔知開刀係咪都係咁既價? 我係用掛牌醫生. 佢個收費就定左話我知. 我係唔知醫院果邊會點 ...
我6月1開刀,睇註院醫生。佢話所有費用差不多7萬鬆D.

大宅

回覆:Yoio 的帖子

我醫生個姑娘話差唔多,因我個醫生收巡房費一律$2500,無論3日定4日。其實係醫院住多日都唔係太舒服,不過如果BB 有黃就另計。

大宅

我問姑娘佢都係俾呢個價錢我~ 不過佢話唔join抵d....

我朋友都會在浸會生, 所以想知邊個抵d, 咁睇黎好似差不多...

大宅

係未加價前, 所以package係$17800,再加雜費

大宅

回覆 ktlytton 的帖子

嘩~~~咁咪即係join package仲抵?!!... 價錢幾乎一樣, 但可以住多日喎................. mouth:

大宅

回覆:henrietta168 的帖子

醫生+巡房$22500,麻醉師$5000,兒科$3500

別墅

請問你醫生+兒科收左幾錢呀?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我沒有join package ar! 醫生話Join package 唔低

大宅

回覆 yuenngai2001 的帖子

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我沒有join package ar! Join package 唔低架!

大宅

咁咪即係join package抵d???
你介唔介意講下你兒科醫生+醫生手術費幾多?
我冇join package住4日都係5萬3, 包括醫生及麻醉師費約$30000

別墅

normally 5.x萬.....

複式洋房

我2月十幾號係浸會開刀, 我無join package, 因為個package係5日4夜,有d產婦可以4日3夜就可以出院,(我隔離床個個4日3夜就走得),但我就5日4夜,但你如果可以早左1日出院的話,醫院唔會退款.你可以問下你個醫生以往的產婦有無試過4日3夜走得(因為個個醫生唔同).
我住普通房5日4夜(無join package), 埋單加埋大約5萬(加埋$6000按金).
但我個個係舊價,如果$10,000按金個d,應該會唔止lee 個價.
我自己有帶定網褲,床墊,衛生巾(醫院會送兩包衛生巾). 你可以唔洗帶清洗器醫院會有人幫你清洗一日兩次.

大宅

回覆:浸會開刀join package會抵d嗎

我一月尾係浸會開刀生完,join 左package, 醫院+醫生+兒科埋單$53000(連deposit).其實5日4夜對媽咪係長左D,但係對BB我覺得OK,因我個B有少少黃同輕磅,係醫院monitor多一兩日會安心好多。

大宅

bubupeipei 發表於 12-2-23 00:04
你好呀! 我24號呀! 我都無唔知join 唔join package , 不過我prefer 唔join ,因為5日4夜好似好多咁 !
Yoio ...

係呀~~我都無時間去睇呀~~因為工作好忙,我仲成日病無心去看,而家都係要睇嘰時候啦~~ 謝謝你呀~
禁可能吾JOIN會平D呀~~其實點解要5日夜呢??我朋友剛生完係另一間醫院生完佢都全左3日就出院啦~~
我都吾想住禁多日,因為我以前成日病入親浸會住就成個星期,到而家都仲有恐懼感呀

大宅

回覆 yuenngai2001 的帖子

你有join package嗎?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆:浸會開刀join package會抵d嗎

我2月6剛在浸會開刀,住了五日四夜,埋單大約五萬到!

首頁

尾頁

跳至