興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我流著淚記下這些綠盡於此:雖然事情發生了5曰,我的心情依然未能平復,想起牠可愛的樣子,總不禁淚流滿面...........事情發生23晚,我個仔同波波妹玩:[迷你約瑟絲毛二歲女]亞仔同[波波妹]玩乒乓球,在聽玩到房,突然意外事情就發生,仔仔滑腳壓死牠[波波妹]!!!!!!!!!仔仔哭著即刻抱起牠去聽裡找我,叫我救救牠!牠的雙眼張開!只見牠一動不動了。我不禁淚流滿面,我說牠已死了,仔仔抱頭大哭,係我滑腳壓死牠[意外],亞仔要生要死!!!!!!!!不停叫我救牠!!!!!我抱在懷裡!牠的雙眼張開!真不敢相信!!!!!!!!!!我好心痛!心痛!心痛!唔捨得!!!!!!!!!牠就這樣離開我們!!!!!!我只能緊緊抱住亞仔,不知怎樣安慰!亞仔哭成淚人自責是他不好害死牠!亞仔當晚哭到今曰都不吃不渴不說話自責!!!!祗有抱起牠的玩具.相片哭!!!!!!!! [波 波 妹] ; 波波不要氣哥哥原諒!哥哥!!!!!! 妳媽媽[二姐姐]在澳洲返唔到送妳最後一程!妳要安息!一路好走! 我同大姐姐28號會好好送妳最後一程,妳要安息!安息!安息!一路好走!一路好走!一路安好走! 波波妹妳去到彩虹橋會有好多新狗朋友玩! 在天國自由奔跑!生活快樂 我們一家好感謝妳;妳帶給我們二年的溫馨的記憶!無限懷念與妳共渡快樂每一刻!感恩!!!!!!!!!!!!!!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

侯爵府

一年了,仍未平伏,証明你們真的很愛她。這是她的福氣。

你仔仔又怎樣呢?仍有否自責?你要留意牙。

祝福你們和天上的小狗。

禁止訪問

回覆:不想發生的事!安息!一路好走!

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

意外大家也無法預料, 小朋友不要太自責影響日後生活呀, 別太傷心

大宅

畀面勳章

希望小狗一路好走!

男爵府

我的強仔在2月9日去了彩虹橋陪波波妹

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:波波妹明天是妳離開我們一年,我們每天都很

原帖由 kazuki1018 於 13-02-22 發表
波波妹明天是妳離開我們一年,我們每天都很想念妳,現在妳在彩虹橋活得開心嗎?我很掛念妳: ...
唔好咁難過啦,波波妹都想你地開心架!!

大宅

回覆 sfll 的帖子

我們明天去最乂有您拜波波妹,仔仔當年都無心機考試,所以入唔到大學?停學一年?我們唔敢再提起,

男爵府

睛靈勳章

引用:波波妹明天是妳離開我們一年,我們每天都很

原帖由 kazuki1018 於 13-02-22 發表
波波妹明天是妳離開我們一年,我們每天都很想念妳,現在妳在彩虹橋活得開心嗎?我很掛念妳: ...
原來已經一年了, 我仲記得當日睇到你個post 時的心情, 波波妹而家o係彩虹橋好開心咁同其他小朋友玩, 唔使掛心喇

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

好可憐啊

但明天將臨,你們打算怎樣紀念牠? 用甚麼太度面對這個過失呢? 請恕我唐突了。

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

大宅

波波妹明天是妳離開我們一年,我們每天都很想念妳,現在妳在彩虹橋活得開心嗎?我很掛念妳波波妹

大宅

我依然每天都想起牠
[波波妹]己死了5個月
[波波妹]在彩虹橋過得怎樣呀!
我很想念你呀!

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

複式洋房

複式洋房

大宅

回覆 Man_95 的帖子

你都要小心留意小狗!牠喜歡跟人行或坐在梳化的時候你要小心牠?

男爵府

請你們不要再傷心和自責,多多保重丫.意外無人想發生的.其實我家養的小狗和棲主的小狗一樣品種泥.牠現在年紀大行得慢.又鐘意行係我地前就不動.時常都怕有一日和發生意外!

大宅

回覆 happyfamily2012 的帖子

我仔仔17歲5呎7高136磅重?????

首頁

尾頁

跳至