嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

在私院出世的孖B,大家有無預算多少錢埋單?

禁止訪問

回覆:gunnar 的帖子

禁止訪問

水晶宮

政府生啦,都係幾日姐,慳返D$第時同對B去下旅行唔好!

大宅

$180,000.twins stay in two weeks

大宅

回覆:Shukyanchau 的帖子

本來我睇開仁安的醫生打算在那裡生,這醫生也建議我在政府生,才選擇了QE !

大宅

引用:為什麼要住兩星期? +

原帖由 supercooffee 於 12-06-16 發表
為什麼要住兩星期?
因早產及訓練食奶,住耐d!這是常見的情況,若果私家,兩隻b起碼5000幾一日,也不會有食奶治療師train up BB 食奶食得好才返屋企!

男爵府

親子達人勳章

十万元走无勒。

大宅

回覆 ccyv 的帖子

我都係睇DR. YU, 都考慮緊你黎個問題...好煩.....

別墅

回覆:Shukyanchau 的帖子

為什麼要住兩星期?

大宅

回覆:patty.chiang 的帖子

在QE 生,34週緊急開刀,醫生和護士都好盡責。開刀手勢好好(雖醫生睇落好young),傷口好快唔痛了!我對BB也耍住院兩週幾,醫生、姑娘和餵奶治療師都好細心照顧對攪掂晒佢地先出院!產前檢查又細心!

Why not?

大宅

最好做兩手準備,儲定錢,又排定政府,心裡會穩妥點。
我自己是在政府生的。
起初都有點怕,所以都留定一點錢作準備。但一路在政府醫院做身體檢查都令我好放心,姑娘們都好專業,到五個月既時候便放心交bb比政府醫院了。
駝bb的日子,有好多野諗,最緊要讓自己心情開朗,即使是私院好政府好,可能每間都唔同,人員等都有好多變數,自己身體的情況亦會因人而異。只要讓自己心情靚靚,凡事自然能包容忍耐。
身邊既人亦可能會有壓力,你自己的正能量都好重要,你快樂,身邊既人也自然會受你感染。加油呀~

大宅

引用:Quote:原帖由+bb_dragon+於+12-06-09+發表

原帖由 ccyv 於 12-06-15 發表
我都想去仁安生,睇緊余醫生想搵佢接生,但又怕bb早產要瞓箱埋單超budget,你話我好唔好俾左訂金留床位先? ...
我初初知係孖個時都好爭扎落唔落訂,成萬蚊喎,不過最後都落左俾自己多個選擇。如果最後去唔到仁安,其實可以同醫生傾俾你退deposit,到時都係只係蝕$500手續費!

子爵府

引用:兩個星期前係仁安生孖女,額外緊急開刀連兒

原帖由 bb_dragon 於 12-06-09 發表
兩個星期前係仁安生孖女,額外緊急開刀連兒科醫生手術室stand by fee,5日4夜出院$74,000

...
我都想去仁安生,睇緊余醫生想搵佢接生,但又怕bb早產要瞓箱埋單超budget,你話我好唔好俾左訂金留床位先?

大宅

引用:Quote:原帖由+喬媽2010+於+12-06-09+發表請

原帖由 bb_dragon 於 12-06-10 發表
我剛好36週見紅入院,仁安多胎生產一定係開刀。好好彩兩個女一個4磅半一個5磅,唔使瞓箱亦冇黃,反而係我血 ...
我第一胎就是在仁安生,所以覺得好。今胎我都想足月及夠磅數既話可以返仁安生。等我再追下診所姑娘先得。

大宅

引用:Quote:原帖由+bb_dragon+於+12-06-09+發表

原帖由 喬媽2010 於 12-06-09 發表
請問你幾w生呀?是否開刀?仁安遲遲都無覆我有無位呀~
我剛好36週見紅入院,仁安多胎生產一定係開刀。好好彩兩個女一個4磅半一個5磅,唔使瞓箱亦冇黃,反而係我血壓低要做test同食藥使多左千幾蚊。住過仁安真係highly recommend,服務同環境都好好,之前都入過政府住兩晚,幾百蚊同幾萬蚊其實冇得比較,我本來都諗住係政府生,但最後私家話我兩個女情況都好好先決定去仁安,反正我唔會再生,就當一世人豪一次囉。你試下再打去仁安個邊問下有冇位,除非太遲,通常都追到家喎

大宅

回覆:latter_lover 的帖子

Hk sanatorium

大宅

點解唔係政府醫院生? 4日3夜孖B連開刀, 埋單$350 平到冇朋友

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆:私院孖B要多少錢埋單?

其實私家好睇你住咩房,同醫生收費。當然同一個醫生收單人房,或四人房係有好大分別。而其他收費也跟隨房的級數而改變!如孖b輕謗要瞓箱,你又要預埋兒科醫生收費。

大宅

引用:兩個星期前係仁安生孖女,額外緊急開刀連兒

原帖由 bb_dragon 於 12-06-09 發表
兩個星期前係仁安生孖女,額外緊急開刀連兒科醫生手術室stand by fee,5日4夜出院$74,000

...
請問你幾w生呀?是否開刀?仁安遲遲都無覆我有無位呀~

首頁

尾頁

跳至