夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我C6係結婚之後問我借錢讀書,結果一借無回頭。
年年都有一兩個月唔比家用我,又唔解釋,要我自己頂起頭家。
去旅行去迪迪尼又係我包哂。問佢出番一半好似攞佢命。
佢月薪二萬只比八千三我做家用,但要月拖到月尾才比。
但佢仍係出面欠錢,上個月又借我五千還數。
上星期有政府破產署寄信比C6。
佢重話佢好可能比公司炒魷。
我一個女人要做在職媽咪已經辛苦,還要幫人照顧個仔⋯條數!
我好心痛又好苦,只有我阿爸阿媽和兩個仔支持我,我都唔知我可以捱幾耐。

禁止訪問

引用:多謝你們的支持和關心,暫時我會捱下去,我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

離婚囉

複式洋房

哇,仲要破埋產

男爵府

BK Milk勳章

Vinccy 發表於 13-1-19 23:50
X2
X3
人係唔會改變,就算改變,都只可以維持短時間

珍珠宮

引用:樓主,+你好可憐,+嫁俾一個咁o既男人,+自私

原帖由 LittleMss 於 12-05-14 發表
樓主, 你好可憐, 嫁俾一個咁o既男人, 自私精到爆, 真係"女人最怕嫁錯郎"!

我睇唔到佢會改囉, 你都係留返啖 ...
X2

別墅

兩公婆, 是枕邊人, 找個時間大家坦白傾傾, 否則好難維持好個家.

大宅

引用:Quote:原帖由+小兔咪咪+於+12-05-15+發表當

原帖由 D-chan 於 13-01-19 發表
到最後點呢?有冇離婚?
我仍痛苦未作決定

男爵府

BK Milk勳章

回覆:做人老婆好辛苦,我都唔知點做落去

點解宜家啲c9咁多係咁,我c6又係偷我櫃裏面啲錢,連我仔嗰啲都唔放過。。。。

男爵府

引用:當時我仲未知老公出面一身債,見佢搵唔到工

原帖由 小兔咪咪 於 12-05-15 發表
當時我仲未知老公出面一身債,見佢搵唔到工,單純認為佢係際遇唔好,願意同佢共渡時艱,繼續借錢幫佢,結果 ...
到最後點呢?有冇離婚?

大宅

多謝你們的支持和關心,暫時我會捱下去,我唔怕去撐起成頭家,但將來的事難料。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:眼看C6未被炒,其實佢份工幾好,係佢自己得

原帖由 waisin 於 12-05-30 發表
眼看C6未被炒,其實佢份工幾好,係佢自己得罪上司怕上司整佢。
但佢一直逃避我唔比家用我,又黑我面,又唔 ...
加油!!你老公好衰!

大宅

引用:我早就從心底裡有離婚的意思,但為了錢去離

原帖由 waisin 於 12-05-28 發表
我早就從心底裡有離婚的意思,但為了錢去離婚,我那4歲的細仔明白嗎?

...
其實你大仔都感覺到你地之間有問題,就應該好好去解決。如果c6肯生性,當然最好,否則唔離婚,都唔代表對仔仔係好呢!

大宅

引用:我發覺現今的男人愈來愈縮骨。從何時起,他

原帖由 jodyfan 於 12-05-25 發表
我發覺現今的男人愈來愈縮骨。從何時起,他們都想掉轉駛女人錢。但又想保持舊社會咁,在家做大爺。現世男女 ...
我c6都係…… 要同一個搵錢多佢一倍既女人一齊,覺得同佢一齊生活好的,可以幫埋佢屋企人…… 而同我離婚,連一直想要bb既佢,終於可以做老豆都寧願唔做。我都唔明, 點解家下的男人咁冇骨氣?以前就只有女年怨男人養唔起自己既者,家下倒返轉!咩世界黎架!

大宅

眼看C6未被炒,其實佢份工幾好,係佢自己得罪上司怕上司整佢。
但佢一直逃避我唔比家用我,又黑我面,又唔坦白講d錢點亂洗,當我屋企是酒店,專登遲返屋企,我成份人工用哂係頭家佢一d都唔感謝我,好似佢應份用我的錢。

男爵府

你要同c6認真計下條數.知佢有咩債.男人喺咁架.想你借錢都要知欠人幾錢.一個月還幾多.我同c6計清楚先幫佢還架.財仔要8000供樓3000,仲有家庭開支2000.份糧唔夠.都係我補上.如果是為屋企無法.但係花天酒地就行遠啲.不過我地沒想過破產.破咗產連樓都沒有了.你地好好傾下.為頭家,會有捱完嘅一日.

大宅

樓主咁而家點? 如果佢被人炒,以後生活如何? 重點還債? 我覺得應該問清楚發生咩事先? 總要交待一下。

大宅

我早就從心底裡有離婚的意思,但為了錢去離婚,我那4歲的細仔明白嗎?

大宅

回覆:bonidia 的帖子

連名戶口,是07年開,我自己入了一次幾千蚊,就希望佢能幾百幾百慢慢儲,但今年佢叫我一起去銀行簽名取消戶口,佢話佢一直冇入錢,銀行凍結了戶口,戶口也冇了錢,佢話凍結了的幾千蚊銀行會出支票比番我,但去了銀行,比我發現銀行有一張打印的戶口紀錄,10年我的幾千蚊分幾次以ATM提取出來,我們的戶口早就冇錢了。才給銀行凍結,而佢偷走了那戶口簿仔扮唔知唔關佢事,我又比佢耍了。

首頁

尾頁

跳至