跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 爸B勳章

請問各位媽咪,仁安兒科專科入面既邊個醫生好D?
我個女傷風咳左成個月都未好,佢疑似有鼻做感,搵邊個醫生會好D ?
TKS.

大宅

kaman710 發表於 12-12-10 19:41
馮耀堂反而我睇3次,2次個仔都入厂留院!怕左佢!2次都話小事叫我唔好擔心!好彩2次我都送佢入厂!一次c哮 ...

馮耀堂係咪莫子慈對面個e生呀???? 千其千其唔好睇佢呀 我個囡兩個半月大時有一日一飲奶就嘔, 睇馮耀堂, 佢話我個囡有"幽門狹窄症" (即係個胃下方太窄, 所以好容易嘔), 佢話要做手術先至好得番!!!!!

我: e生佢今日先嘔, 平時無事架喎,
e生: 佢係門狹窄架la (我已經好唔信.......)
我: 如果唔係呢個症, 會係咩事?
e生: 如果唔係呢個症, 我都睇唔到會係咩事

我: 咁係可以點證實?

e生: 照x-ray, 照ultra sound......... (照照照!!!!)

跟住藥都無比我都要收我$300.
我越諗越唔對路, 跟住再睇莫e生.........莫e生話阿囡只係"食滯咗" !!!!!!!!!!!!!! 開咗d肚風水比佢食之後已經無事

我真係想唱衰馮耀堂!!!! 都唔知係咩e生!!! 只有兩個半月大人仔就要佢做手術!!! 咩都係錢錢錢!!!!

複式洋房

回覆 bb0826 的帖子

最近在這裡看見了鄭恩華醫生的訪問, 可以一起分享!
https://www.facebook.com/2Hblog/posts/565530233491580

男爵府

回覆:仁安兒科專科

當時個仔抖大氣,抖氣抖到嘻嘻聲,最後係獅吼!抖唔到氣會死ga!所以我唔like佢

男爵府

我個仔半夜發到40度,當時10個月大。等得仁安call醫生已經等左一段時間。之後,卒之袁醫生"掟"住個LV, 一幅唔同你急既態度,我地問野黑面答得求其,所以我一定唔會再搵佢幫手:;pppp:我同事都覚得佢唔掂

大宅

teresasasa 發表於 13-1-8 12:35
公平D!睇醫生也要人夾人,我囡睇袁醫生,也夾得好好

我個囡都睇袁醫生, 都夾到播.

大宅

奶茶小露寶 發表於 12-12-12 20:32
袁麗琪好差,唔同你急既態度,黑面,問多句也煩

下.. 我又唔覺

我個囡都係睇袁醫生, 佢好細心, 好子細架播.
我有次即頭有張紙寫底問佢問題, 佢一個一個答, 最後仲問我, 有無野仲想問, 仲想知...
我覺得佢OKAY 播...

大宅

引用:公平D!睇醫生也要人夾人,我囡睇袁醫生,也

原帖由 teresasasa 於 13-01-08 發表
想問梁卓x醫生可以嗎?

別墅

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我仔睇開仁安 袁醫生 (女), 幾細心幾好.
上次我仔胃病毒入院都係佢跟.

男爵府

朱醫生都好好!

別墅

睛靈勳章

門診姓老既醫生,小囡有次半夜發燒係佢睇,真係人又好又細心,因為個姓特別,好易記!
至於仁安兒科,之前睇開袁醫生,都ok,不過有時太難預約,改左洪醫生睇,洪醫生都好好,好細心話我知小囡病況,要留意既地方,仲會䦕定少少薬看門口〈雖然都係收我$〉有啲貴,但俾得心甘命抵!

複式洋房

bb0826 發表於 12-12-13 09:15
講好態度的,鄭醫生真是一流,我兩個女都睇開佢一年了,劉醫生也可以,如係熟客仔會好d ...
劉醫生就因為之前單嘢,對佢無信心,所以我朋友依家去仁安都係睇袁醫生或者梁醫生,呢兩個比較穩陣!

複式洋房

bb0826 發表於 12-12-13 09:15
講好態度的,鄭醫生真是一流,我兩個女都睇開佢一年了,劉醫生也可以,如係熟客仔會好d ...
我有朋友最近睇過鄭醫生,話麻麻地,判錯症,又開錯藥,要搵另外醫生執手尾,佢話以後都唔會再睇呢個醫生。

別墅

回覆:Hungpopo 的帖子

我個女沒特別唔舒服,出世8日,需要去bodycheck下嗎?想搵個好D嘅醫生

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

講好態度的,鄭醫生真是一流,我兩個女都睇開佢一年了,劉醫生也可以,如係熟客仔會好d

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

姓老的不是在急症門診做嗎?我上年睇症時跟手係佢幫我照胃鏡,態度好好,反而今年入院搵咗個外科醫生照腸胃就寸寸貢。

大宅

袁醫生可能太FRESH 喇... 我個大仔在仁安出世係俾佢跟的, 但我覺得流流地,,,

大宅

仁安姓老的醫生最好,朋友在仁安做護士

男爵府

袁麗琪好差,唔同你急既態度,黑面,問多句也煩

首頁

尾頁

跳至