烹飪搵食

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

有結果了~~ P. 4 快鍵 #75
今日剛收到飛利浦的電話,話我參加Airfryer食譜創作比賽入了最後十強~~真係好開心呀~~
今個星期日下午我要帶一個小朋友一齊去鑽石山荷里活廣場參加親子比賽,要煮番入選嘅食譜。原本諗住帶妹妹上台,但怕佢太細會驚,所以改帶哥哥,希望佢見到咁多人唔會驚啦~~
另外我亦要係度多謝曾經投過我一票嘅JM,多謝你地嘅支持同鼓勵

到時會煮番哩個炸蕃薯片~~

catfitfit  bullbull...加油, 蕃薯片必勝  發表於 12-12-16 13:08
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

子爵府

too many receipes to learn from you!! Congrats!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

男爵府

引用:Quote:bullbull1+發表於+12-12-18+00:44+係

原帖由 ARTOH 於 12-12-18 發表
絕對係呀
有機會囝囝會得你真傳(烹飪) 口福不淺啊 諗起都流哂口水添
你講得好啱!當日我全家總動員齊來現場支持我地,就算拎唔到獎都一樣咁開心

我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

男爵府

引用:bullbull,一於刷靚排牙再整再食啦~~~~

原帖由 catfitfit 於 12-12-18 發表
bullbull,

一於刷靚排牙再整再食啦~~~~

哈哈……當日羅敏莊都係咁同我講

男爵府

回覆:很高興(有結果了P.4),Airfryer食譜比賽入了最後十強

這個是暫時result ,决賽賽果未出。另外我仲贏埋首100位放食譜。(多士爐一個)
同埋更要多謝投過我票嘅jm,令我贏出十大最like 食譜,(電磁爐一個),和每週最like 食譜(電水煲一個)

萬分感謝大家對我的支持!、

公爵府

回覆:很高興(有結果了P.4),Airfryer食譜比賽入了最後十強

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

bullbull,

一於刷靚排牙再整再食啦~~~~
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

大宅

回覆:bullbull1 的帖子

恭喜

伯爵府

bullbull1 發表於 12-12-18 00:44
係呀,拎到哩個獎係代表大家合作得好有默契,其中一個做得唔好都拎唔到, 所以對於我倆絕對係有意義!! ...
絕對係呀
有機會囝囝會得你真傳(烹飪) 口福不淺啊 諗起都流哂口水添

我始終覺得"美食"最能維繫一家人感情的良劑啊

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:八婆仔@+發表於+12-12-17+08:31+曄!

原帖由 bullbull1 於 12-12-18 發表
多謝你先~~ 好丫,做法好簡單,但要留意火力,好容易會炸到燶。

淨切片,浸水30mins,抹乾。(我一開始 ...
多謝你的分享!你好叻呀!

男爵府

今次冇分冠些亞季軍,只係分幾個大獎。philips 仲未公怖,有消息再話你知

珊瑚宮

bullbull1 發表於 12-12-17 22:52
應該冇喇,佢地已經被取消資格。不過final有位參賽者煮嘅餸同我之前post嘅食譜好相似。 ...

其實呢D人,被取消資格後,咪又用第二個名參賽!

個個都用藝名,唔知邊個打邊個.

D冠亞季君是什麼人,有無相睇?
玩具萬歲!

男爵府

八婆仔@ 發表於 12-12-17 08:31
曄!恭喜你同仔仔呀!蕃薯片點炸,教我地呀?
多謝你先~~ 好丫,做法好簡單,但要留意火力,好容易會炸到燶。

淨切片,浸水30mins,抹乾。(我一開始會先開水沖洗吓,再浸)
用160度(15mins)(如果少可以用12mins)直至見到差不多乾+脆就停機。
**蕃薯片入爐前先噴少許油,再撈勻。

男爵府

非常感謝大家~~我真係感動得唔知講咩好...
希望大家繼續支持我,多啲留言比我喎~~
同埋有JM問我blog條link,我而家post埋出黎,有時間入去探吓我啦~~

My Blog:
Pls Click 請按

男爵府

fanlee 發表於 12-12-17 21:05
恭喜你呀

同囝囝拎到呢個獎好有意義
係呀,拎到哩個獎係代表大家合作得好有默契,其中一個做得唔好都拎唔到, 所以對於我倆絕對係有意義!!

男爵府

恭喜哂呀!你要加油啊,等我地可以學多啲嘢!

bullbull1    發表於 12-12-18 00:45

男爵府

tp168 發表於 12-12-17 19:44
唔知盜用你相片個衰人,有無入圍呢?
應該冇喇,佢地已經被取消資格。不過final有位參賽者煮嘅餸同我之前post嘅食譜好相似。

男爵府

fitfish 發表於 12-12-17 19:37
bullbull1,你個大頭相BB仔,係未亞仔呀?
係呀,大頭相係阿仔,佢當時只得歲幾咋~~

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

很高興(有結果了),Airfryer食譜比賽入了最後十強

恭喜你呀

同囝囝拎到呢個獎好有意義

身體健康,生活愉快

首頁
12345...6

尾頁

跳至