自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

阿B15日大,今日姑奶打電話同C6講,佢地既阿叔,阿E,舅父。今個星期日去奶奶度食薑醋。姑奶叫C6 帶阿B返去比佢地睇下。如果係你地,你會返去嗎?

lolmum  俾几张相他们睇。  發表於 13-4-21 07:58

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

未坐完月,唔去了

大宅

回覆:返唔返99度好?

No

珍珠宮

引用:阿B15日大,今日姑奶打電話同C6講,佢地既

原帖由 lingcheling 於 13-04-19 發表
阿B15日大,今日姑奶打電話同C6講,佢地既阿叔,阿E,舅父。今個星期日去奶奶度食薑醋。姑奶叫C6 帶阿B返去 ...
梗係佢地黎啦,坐緊月點出去?如果唔想/唔鍾意黎就等滿月先見啦:;pppp:

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

坐月唔出得街?咁帶BB去母嬰健康院又得?

其實係自己個心唔想返多D

唔想返咪唔好返,如果你99個邊D人體諒你既話。。。

大宅

引用:Quote:原帖由+lingcheling+於+13-04-19+發

原帖由 wonderlulu 於 13-04-20 發表
我會盡量同夫家保持好關係,身邊插一堆釘,到頭難為自己。男家事,一定睇老公頭,佢好,比佢好多兩分;佢差 ...
識做,好新抱!

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

阿B15日大,今日姑奶打電話同C6講,佢地既阿叔,阿E,舅父。今個星期日去奶奶度食薑醋。姑奶叫C6 帶阿B返去 ...
想睇b叫佢地嚟囉!

男爵府

坐緊月自己同阿b邊度都唔去,仲要落雨,一陣吹親就麻煩

珊瑚宮

我會盡量同夫家保持好關係,身邊插一堆釘,到頭難為自己。男家事,一定睇老公頭,佢好,比佢好多兩分;佢差,比佢收歛二尺。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

當年係我地煮薑醋,c6去派,我同b鎮守在家.我冬天餵人奶,阿b飲半個鐘,上奶不足用不到機器吸.結果坐月期間我大病一塲.

人地來或你地去:小心有d老人家,唔洗手就摸b面,很不衞生,你要堅持"眼看手勿動".阿b咁細生病好慘...

子爵府

我果陣係順產, 無乜傷口, 所以我都有照出去的, 不過好視乎兩者距離有幾遠, 隔離街梗係無所謂, 如果要成個鐘車, 真係車出車入先會考慮....

伯爵府

BK Milk勳章

坐緊月,又落雨,一陣凍親濕到水就大劑!千祈唔好返呀!

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

侯爵府

回覆:lingcheling 的帖子

應該係奶奶同親戚上你度架喎,又落雨,你又坐月,梗係留家訓下休息下等親戚上來啦!

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:No+la+...佢地想見可以黎我屋企

原帖由 LedTV 於 13-04-19 發表
No la ...佢地想見可以黎我屋企
Same

我是一隻喵

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

CANDY_SAMSON 發表於 13-4-19 19:54
唔係佢地死過黎咩?
仇人

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 fatpanda 的帖子

唔洗唔開心我都比佢鬧, 你唔開心佢咪仲得戚

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+fatpanda+的帖子佢真係好冇禮貌

原帖由 魔怪媽媽 於 13-04-20 發表
回覆 fatpanda 的帖子

佢真係好冇禮貌
第一次比人鬧,有d唔開心

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

翡翠宮

宜家d菌咁勁,d人咳同打乞chi向住人嘅!個b又未打齊針,係我就唔博喇!而且睇bb係上人屋企睇,唔係人哋抱個b去人哋度!如果講傳統,坐月期間係唔可以去人哋屋企,因坐月叫蘇,即臭咁解,去人哋屋企會帶d唔好運俾人,識幾個無關係嘅老人家都咁講㗎,所以坐完月會用碌柚葉水洗手或洗身,叫「洗蘇」。

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

珍珠宮

畀面勳章

正常係應該佢地過黎的.....
我就唔會過囉....
龍鳳媽

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

令願打搞99屋企,好過打搞我屋企.

首頁
12345...6

尾頁

跳至