自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日老公夜左放工, 我地又想食壽司, 於是就唯有去屋企附近的明X壽司
去到, 門口既接待忙於玩佢既手機, 應該見唔到任何客人, 我地只係講話2位, 就自己入左去
去到, 無人安排座位, 咁我地就打算坐卡位, 因比較舒服
好啦, 咁既然坐卡位, 就應該係叫人幫我ORDER壽司, 點知個店舖經理話依家冇得ORDER, 只可食迴轉帶上的壽司. 我望下條帶, 連三文魚都冇!! 我地去到個時已經係9:35, 就問, 咁幾時有得ORDER? 佢話唔知!!! 再問, 你幾點收? 10:30. 咁即係點???
好啦, 咁諗住問下第二個人既時候, 個經理又突然攞張MENU俾我, 話只可ORDER帶上冇既食物, 有既唔可以ORDER. 咁我就開始揀, 揀到玉子, 佢話, 唔可以ORDER玉子, 帶上有, 你要自己行去個度拎. 佢仲話, 你要睇清楚帶上既食物先ORDER!!!!! 咩話??點解食餐壽司要記呢D野?? 我返完工已經好累. 仲要幫你睇下邊D先ORDER得??
我承應之後就開始有D忟, 我老公就出聲...
之後, 講唔夠三句, 佢竟然話, 唔做你地生意, 你地走!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
我之前只係係電視劇聽人講過, 今晚竟然咁同我講!!!
SORRY! 我唔會再去! 之前去都係因為夜想係屋企附近食壽司先去!!!
真係好好好好好好嬲!!!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

回覆:好嬲!!

尼間野簡直垃圾,中過一次招,請我都唔去

男爵府

我成日去卓爾居果間的

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

引用:今日老公夜左放工,+我地又想食壽司,+於是就

原帖由 bbest 於 13-04-23 發表
今日老公夜左放工, 我地又想食壽司, 於是就唯有去屋企附近的明X壽司
去到, 門口既接待忙於玩佢既手機, 應該 ...
他收10:30應該就唔入去好D,過間寿司俾唔食!

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

公爵府

大宅

個經理仲未覆, 睇黎都唔會覆架啦

子爵府

畀面勳章

yummi_lam 發表於 13-4-24 00:06
n 年前係深水步食過兩次..
深水步我食過一次,就算送錢畀我都唔會再食第二次。

大宅

回覆:bbest 的帖子

其實佢如果係要清洗,應該同個客講已過咗last order ,而唔係咁講嘢,都唔係做生意嘅。

大宅

呢間野10 年前已經難食!5洗錢都5會食!

伯爵府

回覆:bbest 的帖子

下,佢十點半收,應該早半小時至一小時係last order

水晶宮

引用:呢間野...請我都唔去..好似食垃圾,..紅豆壽

原帖由 dasy 於 13-04-24 發表
呢間野...請我都唔去..好似食垃圾,..紅豆壽司都有... 真係瘋的~
可能有火腩壽司,午餐肉,豆豉〇魚壽司

水晶宮

引用:呢間野...請我都唔去..好似食垃圾,..紅豆壽

原帖由 dasy 於 13-04-24 發表
呢間野...請我都唔去..好似食垃圾,..紅豆壽司都有... 真係瘋的~
有創意

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:食過一次,一世唔會再去 +

原帖由 besmartgirl 於 13-04-24 發表
食過一次,一世唔會再去
係讀書時無乜錢去過一次,以後都唔會再去!

禁止訪問

引用:明章?呢間真係全港至正壽司前十名 +

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

打電話投訴佢

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

水晶宮

食一碟比番五蚊我都唔會去
我要瞓八個鐘

首頁

尾頁

跳至