在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家人工HK$16000, 沒BONUS, 沒DOUBLE PAY, 一年18日假, 返9-6可準時走(1.5HR食LUNCH), 星期六日都OFF, 合作的同事都OK, 沙田區, 我是沒有大學學位的文員, 已經出黎做左13年野了, 都係文員/秘書, 呢份工平時都好多野做, 但從來都唔拿回家做, 我有一個B, 就升小學, 如無意外都會響呢間公司過世(除非中六合彩), 其實我呢類人, 有呢個OFFER, 算好定唔好呢?

男爵府

rabbittam 發表於 13-4-24 11:11
我覺得好好呀^_^準時收工易處理私務,工作時間又開心。出面好多工成日ot無錢,同事又攻心計 不過想走緊 ...

OT無補水,同事攻心計,斤斤計較,好似講緊我。

別墅

回覆:出面個市係點, $16000人工走唔走好

算ok la

子爵府

無野心嘅話呢份係荀工啦

伯爵府

我同你差不多~~
我都無大學~~做左5年~~

而家11500, 有bonus, 有double pay

5天工作, 無ot, 無乜壓力

我囡囡剛1歲, 我都想轉工, 不過好似出面麻麻地咁~~

珍珠宮

回覆 9284 的帖子

BOUNS平均3個月(無双糧), 每個月都要PRESENT自己今個月做過乜, 除工作外有乜CONTRIBUTION? 係無形壓力.

複式洋房

梗係唔走啦,多嘢做又可以準走得,依家好多工都要ot又冇錢,你16k好好囉.
時間又唔錯,可以多啲陪到個小朋友.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

好啱你, 你可以做到過世恭喜你

大宅

我覺得你份工超級無敵好了...

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 yfchoy 的帖子

我同你個case差吾多, 無工人, 無鐘點, 只有婆婆幫手睇住個小朋友(小一), 我放工返去接走佢, 跟手開波對功課, 每天都疲於奔命

yfchoy  大家都加油努力吧!  發表於 13-5-3 12:06

子爵府

醒目開學勳章

樓主,你已經好好喇份工.
我經歷了一年多時間現在才找到, 5月2日返工, 雖然份工工資比起我一年前遣散的那份少了3千元(而且是回`到09年工資, 加上又沒有雙糧),但勝在近家. 所以都接受了.

所以若我是你,我寧願一動不如一靜(保留在原崗位)啦!

kariswinnie  我都你,現在份工的人工都比之前少了二千幾元,不過勝在係5天!  發表於 13-5-3 14:42

大宅

幾多個月BONUS先? 一個月同3個月都差好遠WOR! 例會報告係要你準備, 定係要PRESENT埋先? 如果要PRESENT埋又大壓力D!

珍珠宮

如人工多D, 有BOUNS, 無OT, 工作可以應付, 但同事唔好兼每年要SET TARGET, 每個月要開例會報告 (我視之為壓力, 開會前必定肚疴或胃痛), 你地會走定留?

珍珠宮

環保接龍勳章

Keep the job lah, as u say 5 days, no OT can leave on time, and good pay this salary is very very good

禁止訪問

醒目開學勳章

引用:五日工作,準時走,同事ok呢份工好好了

大宅

有乜理由你想走?
準時收工唔係份份都得,而且人工唔差

大宅

你份工非常好啦!唔明點解唔做囉!我如果唔係打住份政府工,睇住份長俸份上,我一定冇鞋挽木屐

popowong :oops: :sleep: :sick: :chair: :sleep: :party:

大宅

你份工非常好啦!唔明點解唔做囉!我如果唔係打住份政府工,睇住份長俸份上,我一定冇鞋挽木屐

popowong :oops: :sleep: :sick: :chair: :sleep: :party:

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:9284 的帖子

呢份其實荀工嚟

珊瑚宮

畀面勳章

rabbittam 發表於 13-4-24 11:11
我覺得好好呀^_^準時收工易處理私務,工作時間又開心。出面好多工成日ot無錢,同事又攻心計 不過想走緊 ...
ok 喇, 出面環境麻麻地

首頁

尾頁

跳至