2013年媽媽會

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

由於上胎早產, 阿仔突然出黎。加埋中間好艱難先有呢第二個, 今朝未足30wk見紅, 真係嚇到死!

搞左半日, 等完一大輪, 終於見完醫生, 揹完肚機, 同做完D tests. 除左有D分泌化驗要等結果, 並且出血"原因不明", 但最少知道 at least for now, 無影響到BB, 同阿女無即時要出黎既危險, 已安樂左好多。

不過醫生都係話係作早產, 要先食藥 + 塞藥 + strictly bed rest 吾可以出街, 觀察 2-3日, 如果見紅/官縮情況無減, 就要入院進一步 mon 實。

希望囡囡可以住耐D, 吾好咁早出黎啦。

大宅

回覆 TigerBMani 的帖子

你同仔仔好D未?好期待你嘅新消息!祝一般順利!BB重未肯出嚟見大家!我到習慣哂宮縮同寃嘅感覺啦!而家辛苦都會每天落街行下。
大家都加油!

男爵府

TigerBMani 發表於 13-7-8 02:37
Hihi CK, 3號!!!

我過左一個好漫長既一個星期, 因為大仔病左成個星期, 後尾仲入埋醫院, 証實患上初期肺炎. ...
ahya, 見到小朋友病入院真係好肉赤!我仔上次諾沃克要插針都係赤到我暈。
你要快D休息返呀, 如果感冒開刀就好辛苦 ga la. 我上一胎開刀時D咳未清, 開完刀咳真係痛C我!你係咪想改遲幾日? 改吾改到呀?

別墅

Hihi CK, 3號!!!

我過左一個好漫長既一個星期, 因為大仔病左成個星期, 後尾仲入埋醫院, 証實患上初期肺炎. 2歲8個月人仔訓覺時要吊鹽水!! 尋晚終於可以出院...
但我自己又接力打敗仗, 原定星期二開刀, 希望可以改期, 因為我好驚自己病野到BB

你地點呀?? 大家都要加油呀!!!!

男爵府

TigerBMani 發表於 13-7-2 17:51
回覆 HumptiDumpti 的帖子

hahaha, 係呀係呀, 我有時行到好似企鵝咁!! 超樣衰!!!

"6號" 2more days.... then u'll c your baby!!! so amazing !!!

hehehe, Kate Middleton,我都好鍾意佢呀, 超級靚mami !!!
唉~我佗第一胎時都可以 keep 到吾係肥得太過份, 但今次係咁瞓床, 又要盡食希望阿囡可以吸收多D, 大隻D ..... 我依家最後真係超晒磅呀!!!

男爵府

CkenC 發表於 13-7-6 22:57
再過2日就過期啦!假宮縮就越來越密,我由初初好驚到而家已習慣晒,尋晚佢有佢縮我有我瞓,e院個催生期喺15 ...

宮縮住都瞓到, 睇黎真係適應左, heheheh

但你有無大到個肚壓的好辛苦呀?

大宅

再過2日就過期啦!假宮縮就越來越密,我由初初好驚到而家已習慣晒,尋晚佢有佢縮我有我瞓,e院個催生期喺15號,到時TigerB會早過我啦!
你要加油呀!B女要長多D呀!

男爵府

回覆 CkenC 的帖子

CkenC, 你baby 係咪逾期居留喇? 有 sign 未呀?

我今日好似疑似漏水, 依家醫生叫我留意清楚D, keep 住有水出就入院。

大宅

個凖備狀態維持左好幾日啦!由好驚到而家謝晒!亞B都剩喺比false alarm.希望佢唔好過期啦!

別墅

咁你呢几日真係處於準備狀態, 隨時走佬 lu 喎!! 如果作動, 有無人係你身邊陪你入院呀?
好似7月mama好多都比預產期早少少, 希望你bb 係最準時個個

別墅

係呀, 下星期就返仁安生喇, 真係好快, 開始勁緊張 !!!mouth:

別墅

hahaha, 係呀係呀, 我有時行到好似企鵝咁!! 超樣衰!!!

一唸起 Kate Middleton, 人地預產期又係7月, 都可以咁靚, 真係羡慕死人!!

跟住就提下自己檢點D, 咪行得咁鬼樣衰, hahaha

大宅

望番轉頭,真喺估唔到咁怏就七月。BB預產期8號,之前驚早,而家又驚過期。會唔會遲過"6號"?我都喺行都唔耐,而且又坐得唔耐,悶到發毛!

男爵府

TigerBMani 發表於 13-7-1 19:05

你預產期係几號呀? 呀b 唔係逾期居留就無問題啦

由 5月尾比阿女嚇作早產住院, 頂到依家, 7月喇!

呢期 3角位痛到行路行得好樣衰!
"6號" 你仲有 1week 就如期生得!好快忙到飛起,一定吾會發毛!hahahah

別墅

你預產期係几號呀? 呀b 唔係逾期居留就無問題啦

就算係屋企樓下食完飯, 行下商場, 我既戰鬥力都只能推持30mins...
再加埋呢兩日大仔病左, 更加足不出戶.... 我都悶到發左毛

大宅

重未有聲氣呀!不過前晚兩點又假陣痛,等我以為叫糊!但維持咗一個小時多就無左囉!唔覚唔覺都已經放左個多星期,已經好悶!

別墅

Hihi CkenC, 你點呀, BB 出世未呀???

大宅

BB好叻呀!媽媽重叻,肥B唔肥自己!羡慕死人!

別墅

係呀, 我地之前勁驚早產所以狂谷, 醫生話我兩星期重左磅半, 但bb佔左1磅, 嘻嘻
今日36w5, bb 足3kg喇

別墅

嗯嗯, 我都唸住生完先影, 嘻, 希望到時收到身啦

首頁
12345...6

尾頁

跳至