自由講場

跳至

首頁
12345...20

尾頁

大宅

DEL

王國長老

王國長老

yee0808 發表於 13-6-5 22:53
請問Bk點解要封左個幾個post?話資料公開,為何要成個post封?不可僅將相片或資料delete嗎?希望bk關注事件,樓主post出來係只想各網友留意姐!
佢地內容主要就係公開大量個人資料, 封晒就得番會員回應, 冇乜內容.

可以叫受害人再出過, 但唔好貼個人資料. 我冇禁止佢再貼, 但唔好開人個樣, 佢家人個樣, 佢全名, 銀行戶口資料, 電話號碼等....呢D係違規.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

各位餅主,各位國民,辛苦喇。

我出場的時間就是要為這個topic作一個了斷。

BK在事件中擔當的,是平台提供者。身為平台提供者,我們就是要持平,由於Rita經已報警,我們認為事態嚴重,加上證據確鑿,警方實在沒有怠慢的理由,定必閃電輯兇!加上圖片令人不安,我們決定立即將文章移除,以免引起恐慌。

作為一個負責任的企業公民,我們看見這麼嚴重的罪案,怎能置身事外?我們同時向警方的商業罪案調查科轄下的科技罪案組報案。科技罪案組與網站合作多時,屢破奇案,故此只需透過電話,便能向有關的調查人員舉報。由於多位會員質疑網站有否報案,我們亦特意向科技罪案組的沙展索取報案編號,以備不時之需。

我們沒有報案紙,但報案編號,與及報警的談話和電郵來往,全數被存檔。我們不會公開這些資料,但作為一大網站,我們有必要去為一件對自身無直接影響的案件而撒謊嗎?

對於有會員指出有版主曾以「免ban」為餌,作為換取會員「收口」的條件,請容BK在此重申,我們絕不接受版主作出這樣的交換!希望有關人士拿出確實的證據,如證據確鑿,我們定當開除有關版主,同時向有關會員公開道歉。

相反,這是對網站的極大指控,嚴重打擊網站的名聲,我們定當採取法律行動,以正視聽,亦還版主一個公道!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:刚才突然鎖左,之後又解鎖,咁得意既?

大宅

回覆:DEL

大家我講嘅野我唔覺得有問題,我之所以del係因為曾小姐都有我地址,有jm 都pm我叫我小心d 好,我唔想有人再受傷所以del左,另外我都唔想你地湊熱鬧湊得咁開心

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

引用:我講番件事出來,大家更加清楚明白!事原:

原帖由 yee0808 於 13-06-05 發表
我講番件事出來,大家更加清楚明白!
事原:一開始係bk二手市場裡有位叫"Teresabubu",她係大肚媽媽(下稱 ...
明哂

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

yee0808 發表於 13-6-5 22:53
事原:一開始係bk二手市場裡有位叫"Teresabubu\",她係大肚媽媽(下稱 ...

佢o既態度點只係想會員留意咁簡單呀!

佢係咁「正義」,點解delete #1。

佢係咁「正義」就應該企出o黎幫大家更加明白件事。

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

永久取消二手市場啦

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:未88得住,件事仲未完。你del+左#1,+件事

原帖由 babyislove 於 13-06-05 發表
未88得住,件事仲未完。
你del 左#1, 件事一样会查落去,你千祈咪走开呀!
咁多會員做人証,好嘩!有咩講清楚,邊個誤會邊個都吾好啦!

王國長老

王國長老

longlokma 發表於 13-6-5 22:44
刚才突然鎖左,之後又解鎖,咁得意既?
有版主見到del post鎖左, 我請佢開番, 因為管理員打算再回應.

事件未完結, 係樓主個人改左del post.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

啱啱想留毛冇得留
而家留返先

別墅

事原:一開始係bk二手市場裡有位叫"Teresabubu\",她係大肚媽媽(下稱騙子),7月2日預產期,會係PWH生,她不停賣物品,當受害人\"rita092\"(下稱受害人)幫佢買個立體kitty八達通,騙子聲稱係全新,並以郵寄方式交收!點知受害人收到物品後,發現貨不對辦,變晒黃又花,同騙子理論,她堅持貨品寄出時唔係咁樣,又話係郵遞時弄花,受害人不接受,覺得有欺騙之嫌,所以出post,講出來,希望各媽媽提防!
個Post討論之後,原來發現有很多媽咪都幫過騙子買野,當中不少係以上例子:
1•大量二手物品當全新賣
2•有事件係同騙子交收後,騙子稱無錢找,話之後會過數,又無過數,欺騙別人金錢
3•有事件係那位媽媽幫騙子買三件貨品,但最終只收到兩件貨品,騙子稱因為分開寄,可能郵遞失誤引致另一貨品收唔到
4•懷疑出售冒牌手袋
大家討論後發現不少人受騙中招,所以受害人唯有公開騙子資料及相片。希望大家更加留意發小心。
到後來騙子唔用\"Teresabubu\" acc來賣野,轉開新acc\" cowcow1234\"繼續以同一手法賣野,所以繼續有人被騙,版主發現有分身,所以封左呢兩個acc。
點知呢名騙子又再開新acc\" lovezing\" ,賣的物品同前兩個戶口係同一樣,因此受害人更不值她所為,公開騙子更多資料,如:銀行戶口,facebook相片。個post不停有媽咪支持及幫手推文。
到五月底,騙子不停send粗口短訊比受害人,再發生嚴重事件,受害人屋企被人淋黑油,第二日再被人於家門口𠝹左一刀,要聯三針,事態愈來愈嚴重,有其他人幫手起底,post出騙子地址之時,版主突然以事件調查中理由,封左個幾個post。
請問Bk點解要封左個幾個post?話資料公開,為何要成個post封?不可僅將相片或資料delete嗎?希望bk關注事件,樓主post出來係只想各網友留意姐!

珊瑚宮

miriam 發表於 13-6-5 22:52
快 d 再搵過

大宅

引用:Quote:miriam+發表於+13-6-5+22:45+請用+we

原帖由 bing-jing 於 13-06-05 發表
呢度到底開邊科 ????? 我先頭 lap 哂麻包袋 木棍 同米鈎上泥, 但冇門口入,
有冇版主send email比你先,唔好話比人del左呀

珊瑚宮

FennieMan 發表於 13-6-5 22:34
你真係寶刀未老

嘩 ~~ 嘩 ~~ 嘩 ~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

引用:Quote:miriam+發表於+13-6-5+22:45+請用+we

原帖由 bing-jing 於 13-06-05 發表
呢度到底開邊科 ????? 我先頭 lap 哂麻包袋 木棍 同米鈎上泥, 但冇門口入,
快 d 再搵過

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

引用:未88得住,件事仲未完。你del+左#1,+件事

原帖由 babyislove 於 13-06-05 發表
未88得住,件事仲未完。
你del 左#1, 件事一样会查落去,你千祈咪走开呀!
換左人啦

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:今次唔賣花生,改賣红棗茶,各版主有買趁手

原帖由 panyeung 於 13-06-05 發表
今次唔賣花生,改賣红棗茶,各版主有買趁手
我唸版主忘緊cap screen,以免有人講完又想吾認

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+柏架山莊+於+13-06-05+發表係

原帖由 mandyyee 於 13-06-05 發表
係,頭先鎖左
一路由pg.1 睇到pg.24,都有回下,唔覺得鎖過。所以,就算在現場,都唔會一口咬定咁咁咁

珊瑚宮

miriam 發表於 13-6-5 22:45
請用 web 睇清楚係邊位 delete 1# 全文

人哋掉哂 D 嘢 .... 但家陣又開返, 咁又有邊個同我膠袋 ??????

首頁
12345...20

尾頁

跳至