自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

侯爵府

我結婚10年了,我覺得10年不是一個短暫嘅時間,最近,我發現我老公每晚3更半夜都會打電話比一個女人,都有半年了,這個電話,早上第一個打,每一日打哩個電話超過10次。我老公係做sale(行街sale),佢同我講係客與sale關係,無其他野,但係佢地通話時間最少都有30幾分鐘,大部份時間係90幾分鐘,有好多次係100幾分鐘。比我發現左,佢鬧我,話佢夜晚無出去,只係講電話,可以做得咩?神交呀?佢話佢地無野。係我係度搞事,其實,我有個囡差唔多10歲。我想離婚,佢話唔離。但有朋友話,別個結婚可以保證唔離婚,但我嘅思想比較老土,我覺得既然要婚姻就一心一意對果個人,就要白頭到老。我想問下各位,是不是我想太多。定係發生緊咩事。我覺得我被人用刀插左係個心口度,好痛。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆 Freedomfish 的帖子

Agree!

伯爵府

如果係我才32甘後生,我就會放過自己,話吾定下一個好男人等緊我

侯爵府

引用:係lu!你諗咗自己想點先la!如果你因為無能

原帖由 ninini 於 13-11-24 發表
係lu!你諗咗自己想點先la!如果你因為無能力還錢嘅,除非你欠成億ge ja,如果下定決心,肯涯,點都還到架!!如 ...

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:婚姻亮起紅燈

係lu!你諗咗自己想點先la!如果你因為無能力還錢嘅,除非你欠成億ge ja,如果下定決心,肯涯,點都還到架!!如果你係無工作咁就快d去搵工,而且返工你就無咁多時間諗其他野!面對現實la!!你重後生!你唔振作就無人幫到你架喇!
唔好再諗咩打唔打俾個女人!!唔好打!佢可以告你架,咪傻呀!為左個女人上差館幾無謂!
我知你而家個心好痛,個人好似成身無力咁,對咩都提唔起興趣,成日都諗打唔打電話,想證實自己一路估錯,然後同老公和好如初,ok,你問自己,如果打哩個電話只係為咗令自己死心嘅,咁你打la,如果你諗住求個女人離開你老公嘅,sorry!!唔好發夢,無哩個可能,你咁樣只會俾位佢入!佢唔會可憐你架!!如果要同情你,咁一開始就唔會差隻腳入嚟la!!咪發夢喇!走啦!哩個世界無話無邊個唔得架,更何況你要諗埋個女,唔好只掛住自己嘅愛情世界咁自私!你欠嘅只係勇氣!放心,BK內嘅靚jm們一定撑你架!!!所以你要勇敢積極面對!!你得架!!加油!!!
ps記住:如果要打,打一次,係一次好喇!!平心靜氣的!目的係為咗令自己死心!!而唔係求佢(要好肯定自己唔會求人情況下才好打哩個電話,如果唔係你會不自覺地變成電話‘so妖’者,係咁打俾人)
如果你驚,可以搵人起隔離房陪你,監察你會否做傻事(你應該唔會咁傻)。
……有時肯面對現實反而可以鬆一口氣,祝你好運!

侯爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

你不如諗下自己想點先下決定啦!

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

你打俾個女人又點?你係咪決定離婚帶埋小朋友走?定唔想頭家散?有啲野做咗出來會返唔到轉頭

請勿打招呼~

侯爵府

我好想打比果個女人,但有好多聲音叫我唔好打,亦都有好多聲音叫我打,我知道佢地有野,但我想知道係去度邊個位,有朋友驚我承受唔到。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+athruzala+於+13-11-18+發表

原帖由 purplerain0203 於 13-11-24 發表
你老公梗係唔想離啦!但佢有冇嘢你一定feel到!我之前有個男同事,又係sales.由公事開始,到慢慢倾私事,一 ...
我就係知道佢地有野,但係佢死口唔認,話只係公事,你講嘅就係我想嘅野。

子爵府

BK Milk勳章

唔好將自己困在胡思亂想入面, 揾朋友出去傾計, 食野, 扮靚。 你越諗只會將自己陷入負面情緒入面。 我都試過, 個時我仲癲到求神拜佛希望佢甩到個女人。 人係呢個時候好脆弱, 因為愛情關乎兩個人, 係控制範圍以外嘅事。 有時你越緊張個男人越得戚, 你唔在乎返而佢會主動關心你架

子爵府

BK Milk勳章

donald trump 個老婆教落, 發現自己個c6 有外遇時, dont get mad, get everything! 首先, 你無輪點嬲件事都已經發生左, 你改變唔到過去, 唯有改變將來。 你胡思亂想都改變唔到任何野, 不如改變自己嘅心態, 將時間同心思花在自己同個女到。 最重要佢家用有俾足。

複式洋房

引用:佢話唔離,佢話有個咁好老婆,點會做d咁嘅

原帖由 athruzala 於 13-11-18 發表
佢話唔離,佢話有個咁好老婆,點會做d咁嘅野,有個咁好嘅家,佢話唔好傻啦。但我返唔到轉頭啦,我好多謝佢 ...
你老公梗係唔想離啦!但佢有冇嘢你一定feel到!我之前有個男同事,又係sales.由公事開始,到慢慢倾私事,一日又係不停打比我,後來愈倾愈熟,連夜晚瞓覺前到傾,大家好有感觉。但其实佢都係有個女友㗎!到大家開始後佢先講,冇情情做咗人小三,於是斬咗䌫!男人係要对个女人有好感先不停打比佢嘅啫,尤其是追求期间。你要振作,做好部署。佢不嬲对你同個女好唔好㗎?佢態度咁差,講曬粗口,好離譜。

侯爵府

我個心好累,心力交瘁。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+華美+於+13-11-18+發表你唔好

原帖由 ninini 於 13-11-23 發表
agree!佢有無變心,問心你一定最清楚,唔好對哩段關係再有任何期望,一個人變心無得返轉頭,尤其男人,你 ...
我個心好,心力交瘁。

男爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由+athruzala+於+13-11-18+發表

原帖由 華美 於 13-11-18 發表
你唔好得個講字。你要步署好先。跟住先同佢講。佢照舊會鬧你,你同佢講,其實唔係大聲鬧人果個就係有道理, ...
agree!佢有無變心,問心你一定最清楚,唔好對哩段關係再有任何期望,一個人變心無得返轉頭,尤其男人,你老公個心已經起哂個女人度,無得救,就算救返都唔好要!哩次救返又會擔心下次,每日check住佢,個人會變得特別敏感,成日疑神疑鬼,慢慢會由三個月吵一次架變成幾日一次,之後就係討厭大家…与其搞到段關係咁爛先不歡而散ge,倒不如早點分開,對你地ge關係同埋個女ge將來都好d,唔好俾佢覺得你係一個怨婦,咁樣佢只會怕左你,加油!你有本事企起身架!

侯爵府

知道,好多謝你地一路以來對我嘅支持同幫助,我現在,在努力中,我希望我可以走過去。thank you all

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

樓主,雖然我幫唔到你,但作為女人,作為人妻,作為阿媽,絶對明白你的感受,只想鼓勵你一句:你要振作,要堅強下去,因為,你仲有囡囡同埋愛錫你的屋企人!努力,加油!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

athruzala 發表於 13-11-23 08:04
好多謝,一路以來對我嘅支持。
希望你老公俾返信心你,事情盡快解決。

侯爵府

引用:與如影相隨的伴侶一起感受There+is+always+

原帖由 abab 於 13-11-22 發表
與如影相隨的伴侶一起感受
There is always a way......
祝福你與丈夫走出亮着紅燈的婚姻, 闖出一片綠..... ...
好多謝,一路以來對我嘅支持。

首頁
12345...14

尾頁

跳至