自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

港 鐵 : 未 知 能 否 在 放 工 繁 忙 時 間 前 恢 復 正 常
2013-12-16 HKT 15:09

港 鐵 因 電 力 供 應 系 統 跳 掣 , 及 架 空 電 纜 受 損 引 致 將 軍 澳 綫 服 務 全 面 暫 停 及 觀 塘 綫 服 務 受 影 響 。 公 司 事 務 總 經 理 黃 美 琪 預 料 , 架 空 電 纜 搶 修 需 要 數 小 時 , 之 後 還 要 進 行 測 試 , 未 知 服 務 能 否 在 放 工 繁 忙 時 間 前 恢 復 正 常 。

黃 美 琪 表 示 , 工 程 人 員 正 盡 全 力 搶 修 , 希 望 列 車 服 務 趕 及 在 放 工 繁 忙 時 間 前 恢 復 正 常 。

港 鐵 用 觀 塘 綫 後 備 路 軌 接 載 乘 客 由 觀 塘 過 海
2013-12-16 HKT 15:13

受 架 空 電 纜 故 障 影 響 , 港 鐵 將 軍 澳 綫 來 回 服 務 暫 停 , 觀 塘 綫 調 景 嶺 至 藍 田 站 服 務 亦 暫 停 , 港 鐵 服 務 受 阻 , 已 經 超 過 兩 個 多 小 時 仍 未 恢 復 。

港 鐵 已 動 用 觀 塘 綫 的 後 備 路 軌 , 接 載 乘 客 由 觀 塘 過 海 。

現 時 觀 塘 綫 服 務 只 到 觀 塘 站 , 車 站 附 近 的 士 站 及 前 往 調 景 嶺 方 向 的 專 線 小 巴 站 都 大 排 長 龍 。

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

aprilbaby04 發表於 13-12-16 16:39
我都想知道,我喺牛頭角上車去9龍塘,係咪一定會迫爆呢?!
如果係.我同公司講早走半粒鐘返去湊女
...

我都係要牛頭角上車呀, 我去太子轉荃灣線,
依家咁樣我諗我去搭巴士啦

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

瑪瑙宮

引用:我點算日

原帖由 htts 於 13-12-16 發表
我點算日
有咁嘅日子

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

meia 發表於 13-12-16 16:12
奌由觀塘返調景嶺

煩呀

係觀塘道M記後面搭796S or E22A 會經調景嶺

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

育兒性格勳章

meia 發表於 13-12-16 16:12
奌由觀塘返調景嶺

煩呀

我都想知X2...

HappyHappyMa  係觀塘道搭796S or E22A 會經調景嶺, 知專學院正門最近調景嶺站  發表於 13-12-16 17:04

大宅

唉, 一陣間坐巴士實好多人!

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我點算日

子爵府

引用:要7:30+pm +

原帖由 1928mickey 於 13-12-16 發表
要7:30 pm
咁唯有坐巴士或行下線返9龍塘

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

我都想知道,我喺牛頭角上車去9龍塘,係咪一定會迫爆呢?!
如果係.我同公司講早走半粒鐘返去湊女

瑪瑙宮

引用:回覆+tkop+的帖子兩點新聞報告

原帖由 jasonhelen 於 13-12-16 發表
回覆 tkop 的帖子

兩點新聞報告
淨係話維修要做三個鐘冇話完成

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

BK Milk勳章

大劑啦, 平時放工稍為延遲班次都逼到爆, 而家仲要無, 天寒地凍又落雨, 帶住阿仔+佢個大書包............諗起都想死呀~

子爵府

回覆 tkop 的帖子

兩點新聞報告

伯爵府

畀面勳章

回覆:--(((港 鐵 : 未 知 能 否 在 放 工 繁 忙 時 間 前 恢 復 正 常

唉,慘喇,實迫爆

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

希望快d整好啦

瑪瑙宮

jasonhelen 發表於 13-12-16 15:42
又話四點前
幾時話

瑪瑙宮

runrun 發表於 13-12-16 15:24
港 鐵 : 未 知 能 否 在 放 工 繁 忙 時 間 前 恢 復 正 常
2013-12-16 HKT 15:09

哎呀,好心港鐵慳返的賣廣告費話自己服務有幾好,勤力的做好維修保養仲好喇

男爵府

回覆:--(((港 鐵 : 未 知 能 否 在 放 工 繁 忙 時 間 前 恢 復 正 常

首頁

尾頁

跳至