美容扮靚

跳至

首頁
12345...35

尾頁

大宅

我睇見話回應最好唔好超過2,000....所以開個新topic....

[ 本文章最後由 MsFriendly 於 07-11-24 07:55 編輯 ]
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

大宅

Hi Newbb2006,

係呀, 我已經開始左兩個幾月啦.
咁你係邊間報名架?
我係沙田呀.
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

大宅

我到今日為止已減了17磅, 仲有17磅要減呀...
而脂肪率已減到去33%...起碼要減到去26%先得...
之前原本每天要做30分鐘運動, 但由今天開始要加多10分鐘.
仍要繼續努力!

大宅

原文章由 MsFriendly 於 07-7-28 22:49 發表
我到今日為止已減了17磅, 仲有17磅要減呀...
而脂肪率已減到去33%...起碼要減到去26%先得...
之前原本每天要做30分鐘運動, 但由今天開始要加多10分鐘.
仍要繼續努力!

我而家倒數20日就完成減肥期啦~ 真係好快過呀~ 但係離我target 仲有10磅要減~ 睇怕都減唔到架啦~ 因為而家開始鬆懈..
脂肪就24%, 希望可以減到23%啦~

複式洋房

我只剩下18天,但仲有12磅,我睇都無乜可能!!我係115停左成個月,我都5知點解 !!
好灰 !!:-(

複式洋房

我只剩下18天,但仲有12磅,我睇都無乜可能!!我係115停左成個月,我都5知點解 !!

大宅

原文章由 karencl 於 07-7-30 16:09 發表

karencl
我同你都係差唔多~ 唔洗擔心啦~ 減到咁上下係比以前難減的了~ 只要有效果就ok~ 但餘返d 日子我地一定要繼續努力呀~

大宅

我想問係咪真係好輕鬆就可以減到,幾錢呀?

民房

^^我今日上左去啦...

join左個8+2 ~
我而家179 磅...
原來我標準weight都唔少...係111~123
估唔到係咁高...

而我target 係117~~or below 啦...哈哈~~~
我仲未正式開始ga~~~
希望60幾磅真係可以係8個月內減左佢啦~~~

ps~~都要成14000多d~~~真係好肉痛^^"

大宅

原文章由 蘋果好好味 於 07-7-30 16:51 發表
我想問係咪真係好輕鬆就可以減到,幾錢呀?

都係架, 因為而家有餐盒, 可代一餐(午/晚餐), 諗少一餐好好多.

男爵府

我由21號到25號就輕左2.5磅
由26號至31號輕得0.5咋~餐單我都跟到好多
係應酬d人~食左件西餅~飲左罐可樂,2舊生炒排骨,半碟多d既粟米肉粒飯~
其他都跟到架~但輕得咁小~
今日見營養師~佢都話唔使減量住~照食番m1680~
之前我做4日運動~而家佢叫我做7日~
佢話唔使咁快減量住
我好擔心個體重郁得好慢呀

大宅

原文章由 minmin82 於 07-8-1 00:37 發表
係應酬d人~食左件西餅~飲左罐可樂,2舊生炒排骨,半碟多d既粟米肉粒飯~
今日見營養師~佢都話唔使減量住~照食番 ...

我之前都食咗好耐M1680, 不過, 會係見營養師的前一日會比少d份量, 咁就可以減到少少, 不過, 每個日做法唔同和每個人的身體都唔同, 或者佢覺得你唔需要減食住呢, 你要信佢至得.

你食果d嘢食好肥架, 就算你做咗運動只可以底消果d嘢食的卡路里, 咁就一定減唔到肥...

下次你要同果d人講, 話好飽唔食喇, 多謝晒! 如果你要飲可樂, 要飲減肥可樂(每日最多可以飲一罐).

你係咪冇同人講你on diet呢?

大宅

原文章由 minmin82 於 07-8-1 00:37 發表
今日見營養師~佢都話唔使減量住~照食番 ...

如果我食左咁多野我就要做2set 運動去抵銷返架啦~ 每個星期4日都唔夠, 真係應該每日都做先會減得好, 你而家每星期4日, 每日做幾耐運動呀?

男爵府

原文章由 MsFriendly 於 07-8-1 09:15 發表

我之前都食咗好耐M1680, 不過, 會係見營養師的前一日會比少d份量, 咁就可以減到少少, 不過, 每個日做法唔同和每個人的身體都唔同, 或者佢覺得你唔需要減食住呢, 你要信佢至得.

你食果d嘢 ...

因為果幾日有d大陸親戚黎~所以d餐單跟唔到囉~
我平時唔飲可樂果d野架~
果日去左海洋公園~太熱~頂唔順~
飲左罐囉~星期6會再見佢~睇下下次情況點先

男爵府

原文章由 estherangel 於 07-8-1 09:32 發表

如果我食左咁多野我就要做2set 運動去抵銷返架啦~ 每個星期4日都唔夠, 真係應該每日都做先會減得好, 你而家每星期4日, 每日做幾耐運動呀?

我之前都跟得好好架~係有d意外~
之後應該唔會食咁多架啦~~
我而家做4日運動~就係跳舞~跳1個半鐘
運動量好大架~我遲d會跳多日~
剩低果2日~應該去跑步

大宅

minmin82

如果照咁樣做運動法你一定可以好快瘦呀~ 努力呀~

原文章由 minmin82 於 07-8-1 13:09 發表

剩低果2日~應該去跑步

複式洋房

原文章由 minmin82 於 07-8-1 13:09 發表

剩低果2日~應該去跑步

你跳o羊舞架?
有無好介紹?

男爵府

原文章由 estherangel 於 07-8-1 17:58 發表
minmin82

如果照咁樣做運動法你一定可以好快瘦呀~ 努力呀~

多謝你支持呀~我唔會咁易放棄架
我公司d同事成日引我食野~連老細都係~
真係好辛苦:-(

男爵府

原文章由 yung2 於 07-8-1 20:19 發表

你跳o羊舞架?
有無好介紹?

我跳funky dance
跳跳下真係會上癮架~同埋真係firm左好多
運動量又夠大~1堂可消耗500-700卡路里~
如果你有興趣~你再問我呀

複式洋房

esterangel:

多謝你!!係餘下的日子我地大家都要好努力 !!
祝大家能夠達標 !

各位同路人努力 !!

首頁
12345...35

尾頁

跳至