自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

話說上網book jor CX hk to
surabaya gei direct flight. 之后發現得20Kg行李,工人姐姐唔夠用,所以焗住打去
customer service 丨hotline 要求取消,再book guo 專俾傭人gei ticket.最後要罰六百取消費。

入正題,先係hotline 27473333女嘅,叫希S0,信錯佢講話之後打番熱線補番個傭工合約編號,僱主名,傭人名就ok ,可以confirm ticket. 之後話會send email,end up 咩都無。

之後打熱線有個廢男叫will臣。好似咩都唔識,連重新訂機票要點處理都唔知.后來又耍我話遲D覆,搵番之前同事handle,etc一味射波又瞪大眼講大話。。問佢今朝希So有無send email to me,個男答我紀錄睇到有。但我再check my own mailbox,都係無。所以叫佢甘resend 希sO發嘅email as proof ,講明resend 時要睇到希S0 send out time n history;結果一分中后收到喇,不過係條友自己即刻send ,完全顯示唔到佢前手真係有寄出。

后未轉介俾上司 ,con尼,姓彭,仲垃圾。。。呢個cs上司真係極品!!夠膽起有錄音情況底下講大話包庇下屬!

太長。。待續

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:staribi 的帖子

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

禁止訪問

回覆:staribi 的帖子

禁止訪問

回覆:CX 客服真係不知所謂!!各位Jm小心

別墅

未呻完的同時,有無人知可以點投訴。我想要電話投訴。我嬲嘅係,點解甘大間上巿機構,CS上司都可以隻手遮天甘處理case.聽完錄音,只係講對自己員工有利gei gor part 對話 ,至於下屬俾錯訊息我個part 就skip jor,只係話希SO當時係問個客(我)有無「資料」起手,而個客只係答無。全程用「資料」兩個字交代佢下屬對我講嘅內容。明顯係避左唔想暴露員工當時講錯野嘅事實。。喂,大佬。。錄音係保障雙方。係應該公平甘處理。。吾係你話聽完,而我無得聽番,你就點吹都得。有D野係上文下理架嘛,又咩可能你下屬無向我指眀需要咩同咩資料,我會自動識得答佢無?每次我反問佢,用好簡單yes or no question,gor 上司都係唔會答你個下屬有/無講過呢D字眼。你聽完録音,無可能會答唔出。。

男爵府

CX 客服唔係博咗返大陸?我上星期打去都好唔專業同垃圾!

別墅

引用:得饒人處且饒人吧,+send+漏個email+姐,+對

原帖由 starstar~~ 於 14-08-06 發表
得饒人處且饒人吧, send 漏個email 姐, 對你買左個位又無影響, 唔使下下叫人廢男廢乜

...
絕對唔係因為個email.係CS 不應該cut 人線。唔清楚上手點處理唔係應該射波遊花園。無follow up ,俾錯advice 唔緊要,但吾好諗住一單蓋一單,掃走個客就算。
最不知所謂要設訴都吾系gor 2 gor frontline staff...係直至花左你十二小時終於有上司得閒處理,個上司竟然夠膽死再,講大話包庇下屬先係問題。俾我反問番時,根本成條line 都口供不一致,點處理更改機票手續又吾同。有曬錄音都可以屈番我轉頭!好野!!

佢俾我感覺係你都聽唔番錄音,餅帶同把口起佢度,佢點兜/隱暪都得。。就算你投訴都煩死你,pDpO落番錄音又如何,個機制係令你投訴無門。

customer service is not like this

男爵府

男爵府

佢地cs 係part time嚟,人工唔高,成日俾啲野蠻小,係甘上下啦

珍珠宮

得饒人處且饒人

alphabetagamma  agree  發表於 14-8-6 17:06
jpangel    發表於 14-8-6 17:01
elaine_20hk  AGREE  發表於 14-8-6 16:41
mrs.huihui  agree  發表於 14-8-6 16:22
Superman-GF  Agree  發表於 14-8-6 12:14
mercurycc  agree  發表於 14-8-6 10:52
wcpcelia    發表於 14-8-6 09:15
vet  agree  發表於 14-8-6 09:04
vet  agree  發表於 14-8-6 09:00
talkative  Agree  發表於 14-8-6 08:47
super888  x10000000  發表於 14-8-6 06:12

水晶宮

Support u!i remember that wilson. Totally dreaming all the times!

侯爵府

畀面勳章

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

侯爵府

引用:得饒人處且饒人吧, send 漏個email 姐, 對

原帖由 starstar~~ 於 14-08-06 發表
得饒人處且饒人吧, send 漏個email 姐, 對你買左個位又無影響, 唔使下下叫人廢男廢乜

...
我都覺得反感

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Cx客服不知所謂固之然,其實你轉機票嗰6百,攞嚟俾工人早啲寄佢嘅行李返去,相信會超過而家cx俾你多出嘅Kg, 再講,僱主係冇必要承擔及包保工人帶幾多行李上機,好多識做嘅工人,放假前會pack好幾箱嘢寄返家鄉,到上機前跟機票重量帶行李,總不成佢要帶45 Kgs行李僱主都要包佢吧? 有超重都係佢自己負責。

rhinegarden    發表於 14-8-6 17:04
elaine_20hk    發表於 14-8-6 16:41
ysmpy    發表於 14-8-6 15:55
jenniecatcat  對極  發表於 14-8-6 12:35
HappyHappyMa  yes.    發表於 14-8-6 12:28
WChan  AGREE  發表於 14-8-6 12:28
vaneeyu111    發表於 14-8-6 12:22
tssy  Agree  發表於 14-8-6 12:12

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 14-8-6 07:32
Cx客服不知所謂固之然,其實你轉機票嗰6百,攞嚟俾工人早啲寄佢嘅行李返去,相信會超過而家cx俾你多出嘅Kg, ...
講得好

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

papa2011 發表於 14-8-6 01:26
得饒人處且饒人
係囉,其實做cs都好大壓力㗎

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Cx客服不知所謂固之然,其實你轉機票嗰6百

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-08-06 發表
Cx客服不知所謂固之然,其實你轉機票嗰6百,攞嚟俾工人早啲寄佢嘅行李返去,相信會超過而家cx俾你多出嘅Kg, ...
好建議!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Cx客服不知所謂固之然,其實你轉機票嗰6百

首頁

尾頁

跳至