夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

同我老公一齊十五年,係同佢拍拖到第7年,佢識左個小三,老公係我的初戀,我知道後我有一個月我訓唔倒覺,暴瘦,我一直好愛佢,係呢段三角關係上,當時我願意由大變為小三,响佢身邊一直繼續支持佢,支持佢事業上的不如意,一直比信心佢自卑的人。
係個2年我過住痛苦,忍辱的生活,但我願意,因為我太愛佢。

過後,我响唔同的時候間認識左2個男人,同佢地拍拖,但係佢地都係講好多大話呃我。最後我選擇單身,過左大約一年後,我老公同左個女仔分手,之後我地就一齊反。

過左一年,我地就開始計劃結婚,終於係上年人尾,我地正式結婚。但係結婚派帖的前2個星期比我知道佢識左第二個女,已經開始左幾個月,當時個女仔唔知有的我存在,到後來,大家係派帖前2星期分開冷靜,到過大禮時,我地大家因為知點同親戚朋友交代,我地就好辛苦咁結左婚,當初都相信佢結婚後,可能有改變,但已經預計會同佢離婚,只係唔想屋企人諗太多,一直唔比屋企人知。直至結左婚一個月後,我知道個女仔同我老公正式斷左,當時都冇任何期望。

過左3個月,我發覺自已有左,到而家我bb已經6個月喇,但係佢直我係懷孕好辛苦的時候佢一個星期冇反2至3日冇反屋企,我一有左一直都冇掂過我,一直好多借口,我一直苦苦衰求佢陪我,計埋計埋唔開心左足足左成年,到世界杯月,佢借口更多,每星期只有1至2日係屋企,到左決賽個晚,比我發現左佢部舊電話 linking 的email box....有個dropbox account...我見倒好多佢同一個新歡的好多錫咀相,仲有床照,比我佢地大概係3月底時已開始。

我個刻睇倒d相時異常冷靜,我係個刻已經知道自已對呢個人死左心,我send 反晒我見倒個d相比佢,我第二日忍痛咁樣同佢講離婚,講左離婚後佢一直係咁打比我,鬧我不是話我以前對佢的唔好,鬧我的缺點,我知我自已个好愛佢,不過佢已經唔係我以前識個一個單純的男生,佢變得好恐怖,變到連講大話講連佢自己都相信自已講的係真話,對住呢個人我就算幾愛佢,而家已經唔想花任何時間精力係佢身上。直到呢個星期終於平靜落來,我的感覺係解脫左,我反而覺得輕鬆左,同時已搬反外家,而家專心好好安胎等bb 出世後同佢同我屋企人過住開心的生活,想過一d平靜的生活,好好努力搵錢,湊大bb。

我的分享故事,希望所有sis...遇倒同類的事情,唔好唔開心,要開心去面對前面的路,努力面對自己的人生,因為我相信女人冇左男人一樣可以生活得好好,同埋我對我同bb的生活充滿希望。

各位要加油,要自愛要錫自己,一切會更好

Jolin_Yuen  加油   發表於 14-8-11 17:29
幼稚  樓主&bb加油呀~   發表於 14-8-9 16:13
pakuii  還債  發表於 14-8-9 08:07
昊昊媽    發表於 14-8-8 19:24

男爵府

引用:同我老公一齊十五年,係同佢拍拖到第7年,

原帖由 MMkat_1115 於 14-08-08 發表
同我老公一齊十五年,係同佢拍拖到第7年,佢識左個小三,老公係我的初戀,我知道後我有一個月我訓唔倒覺, ...
祝福你,願你同bb將來更好,更快樂,加油!

別墅

回覆:MMkat_1115 的帖子

你好勁呀……可以忍到佢媾女!bb自己有能力,吾一定要有男人!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:MMkat_1115 的帖子

伯爵府

只可以講,對住D甘男人,真的要早走早著.
真的要愛自己同BB

侯爵府

引用:同我老公一齊十五年,係同佢拍拖到第7年,

原帖由 MMkat_1115 於 14-08-08 發表
同我老公一齊十五年,係同佢拍拖到第7年,佢識左個小三,老公係我的初戀,我知道後我有一個月我訓唔倒覺, ...
結婚個時已經預左會同佢離婚,三個月後仲有左,如果我系你屋企人,我會好心痛你

syschan  agree!  發表於 14-8-13 13:30

別墅

回覆:分享我的故事

Add oil! Who said we cannot live good without male?
Bb is our power

大宅

加油~!祝福你同BB健康快樂

大宅

你好叻好勇敢!
衷心祝福你同BB 以後生活偷快,BB健康成長!

複式洋房

回覆:Little_Galie 的帖子

多謝你,雖然有唔開心,但我都會笑住面對

複式洋房

回覆:catchau1228 的帖子

忍唔倒架,所以成日都有嘈佢唔反屋企

複式洋房

回覆:天瑜 的帖子

多謝你

複式洋房

回覆:岚月亮 的帖子

所以到而家我都唔比屋企人知晒件事

複式洋房

回覆:Chowkwankwan 的帖子

係啊,如果唔係有左BB...我諗我唔會咁有決心離開

複式洋房

add oii

男爵府

畀面勳章

加油樓主

複式洋房

引用:加油樓主

原帖由 stevekit 於 14-08-08 發表
加油樓主
我會加油,其他的sis都要加油

男爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

祝福你,加油

大宅

加油呀,一次兩次甘对你,自己好好生活吧!祝福你

男爵府

hashtag旅遊勳章

加油

首頁
12345...6

尾頁