懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

15/8 剛夠三個月加同日做完Oscar 就放心同全部人分享啦,好景不常,第二日16/8喺商場突然感有野流出來,正起身行兩步想去廁所睇就已經沿住腳鮮血流落地,馬上call白車入急症,但都喺無葯只可卧床,仲有兩大舊血塊,但奇蹟BB仲有心跳。
我一直都話喺威院照Oscar時太大力,當晚已經肚痛,私家要下個星期先有得睇,其實安胎葯有無用?食好定塞好?

大宅

唔好理喇..點都搵個可以WALK IN的私家睇左先..
有時政府唔理...私家反而有野幫到..
可考慮去私家醫院的急症...會好好多

翡翠宮

唔好等喇,緊係去睇佐先,必要時仲要入院臥床休息唔好行啊

大宅

引用:15/8 剛夠三個月加同日做完Oscar 就放心同

原帖由 流沙包 於 14-08-19 發表

15/8 剛夠三個月加同日做完Oscar 就放心同全部人分享啦,好景 ...
咁醫院有冇check到你流血既原因?而家就全程卧床休息,唔好操勞,跟住去私家醫生/醫院到再check下,私家先有安胎藥,至於塞藥定食藥就要問返醫生喇…加油呀!
P.S: 如果已經冇再流血,都盡量提自己唔好操勞,休息多D

複式洋房

引用:+本帖最後由+流沙包+於+14-8-19+14:26+編輯

15/8 剛夠三個月加同日做完Oscar 就放心同全部人分享啦,好景 ...
威院oscar 有o羊問題啊?好驚woo!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你流到落腳應該好多下..
都係訓床休息下好D

男爵府

出唔出得院?

回家就好好休息, 唔好周圍走啦!
29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

大宅

引用:Quote:原帖由+流沙包+於+14-08-19+發表本帖

原帖由 yeungfifi 於 14-08-19 發表
威院oscar 有o羊問題啊?好驚woo!
我會去威院Oscar....現在都好驚woo

複式洋房

回覆:week 12 流血call 白車入院

出左院即刻搵個可以即日睇既婦產科,或者打去私家醫院問下會點做

大宅

威院好似唔多靠得住。就算我係qe照結構醫生同姑娘都好好手勢,唔痛,力度正常。你停左血未呀?拿拿聲找多個醫生checkcheck

大宅

唔好等出院先約醫生,打比你睇開個醫生約定時間啦,你停左血醫院好快趕你走架

別墅

其實照個時大力只係媽媽感覺到, BB應該係無影響架......因為上次我去私家照結構時, 個醫生試範左俾我睇 , 佢好大力地按落去, 但D羊水都無點郁過, 雖然我個肚已經係下陷左,但BB依然好安詳,所以應該係唔關事架~

不過我都覺政府急政對於呢D見紅係唔會做D咩....好似叫個大肚婆隨遇而安咁......人地做媽媽既緊張死, 根住D醫生就懶懶閑, 都唔體恤媽媽既心情, 感覺好差!又唔解釋點解會咁......好討厭!

大宅

回覆:emily1209 的帖子

醫院只喺照左超聲波見個BB仲有心跳就當無事,問左點解會流血同D血喺邊度流出完全話答唔到,我諗,上來問先會有答案

大宅

引用:其實照個時大力只係媽媽感覺到,+BB應該係無

原帖由 magic_lmt 於 14-08-19 發表
其實照個時大力只係媽媽感覺到, BB應該係無影響架......因為上次我去私家照結構時, 個醫生試範左俾我睇 , ...
因為我子宮後傾,個資深護士喺個肚皮不停噤擦,照左成十分鐘,晚上都有痛,可能喺我營住啦,加上第日就見紅,所以如果大家做oscar時有不舒服就一定要出聲

男爵府

即刻搵個私家醫生睇下啦。唔好拖到下星期啦。可大可小,安胎藥你都唔好亂食。
做人,5好難为自己

大宅

引用:Quote:原帖由+流沙包+於+14-08-19+發表本帖

原帖由 bbmiumiu89 於 14-08-19 發表
唔好等出院先約醫生,打比你睇開個醫生約定時間啦,你停左血醫院好快趕你走架

...
未停血就趕左我走喇,話bb有心跳就不危險了

大宅

引用:即刻搵個私家醫生睇下啦。唔好拖到下星期啦

原帖由 nanaaixi 於 14-08-19 發表
即刻搵個私家醫生睇下啦。唔好拖到下星期啦。可大可小,安胎藥你都唔好亂食。
...
個婦科最快下星期先有期

別墅

有心跳又停左流血,就無事。唔好自己嚇自己。要bed rest. 拿拿林去有得即睇既婦科check.

別墅

流沙包 發表於 14-8-19 18:30
因為我子宮後傾,個資深護士喺個肚皮不停噤擦,照左成十分鐘,晚上都有痛,可能喺我營住啦,加上第日就見紅 ...
我完全明白係個肚度係咁擦既感受 , 因為我照結構時, 個醫生經驗淺, 搵唔到靚位照, 掛住係咁睇個熒幕, 完全無留意D GEL干左,又大力按, 仲照足成粒鐘, 我事後個肚皮都痛......感覺好差

男爵府

想要安胎藥既就快轉去私家啦

首頁

尾頁

跳至