跳至

首頁

尾頁

大宅

我3個月時講左比我奶奶知我有左,佢既反應係我意料之內~
3個字"無反應"到依家都仲未打過黎問候一句~妖!你地呢?

大宅

回覆 #1 忌廉妹 的文章

我老爺/奶奶知到好開心架, 不過在心中囉, 都冇咩問侯我架. 到現在都好少提及架. 奇怪!
反而媽媽就天天打比我架喇, 有咩唔舒服, 我都係同媽媽講多架.

大宅

原文章由 小寶媽08 於 08-1-23 17:21 發表
我老爺/奶奶知到好開心架, 不過在心中囉, 都冇咩問侯我架. 到現在都好少提及架. 奇怪!
反而媽媽就天天打比我架喇, 有咩唔舒服, 我都係同媽媽講多架.

我奶奶第一個反應係:你阿媽同你湊架呵,我唔得閒架!唔好攪我!
我聽到真係火都黎埋~

別墅

我奶奶同我媽咪都好開心,因為我BB係兩邊都係第一個小朋友,所以特別興奮,奶奶咪成日問我幾時唔做囉,又話上黎同我做家務,須然我知佢對我好,但我唔想佢成日上黎無自由呀!其他人都好開心,要數最開心都係我先生,佢想做老豆好耐啦,見佢開心我都好開心:-P

大宅

係我老公同我老爺講既, 我唔知佢咩反應呀, 不過我老爺好想我生男囉, 我有左果時, 佢仲同我老公講, 如果係仔, 滿月果時就延開百席, 如果係女都會有十圍, 好彩bb都同我爭番啖氣, 係仔仔黎既, 都算過左一關 之前未知係男定女果時, 我真係好驚架, 如果係女, 佢屋企人會唔鍾意架, 但其實我自己係鍾意囡囡.....
我99就好d, 佢都鍾意囡囡, 好鼓勵我, 話男女都係我生既

禁止發言

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 #1 祖兒豬 的文章

你6299都好現實.
不過我嗰個都差唔多.有咗3個月時先比佢哋知道我有咗.我99同我講話我會加重佢個仔負擔(佢個仔不知幾開心,仲話會同我一齊努力)但其實6299又好爭粒孫.講真我個心係唔多鐘意佢哋.唔係因為我陀住佢個仔嘅bb(開口埋口話楊家粒孫)佢都唔會理我咁多.所以我成日同佢哋鬥氣.幸好我老公就幚我囉!!佢哋都冇我符.成日要我做d嘢都係為咗佢哋個孫.我話我唔受得奶.我飲咗嘔到飛起.佢哋都係咁迫我飲.話之我嘔.所以我覺得佢哋講到尾都係諗住個孫唔係我囉..講真開頭99咁講嘢.呢d嘢我將來會同返亞b講.
爆愛車縫作

大宅

我99知道後都開心, 重打電話問我老公需唔需煲湯我飲, 但佢其實唔色煲 :-|
所以都係媽咪

大宅

原文章由 祖兒豬 於 08-1-23 19:05 發表
我好細個19歲個時同老公結婚,老公大我8年(仲要係長子滴孫),個時因為我唔想同6299一齊住,所以決定積極搵錢唔生bb住,我要自已有一個家我先會生bb~
我老公屋企係一個超級傳統既家庭,佢屋企人見我咁耐都未有,就成日講d唔 ...

哇~你依家都仲好細個咋wor^_^~依家都好丫~你62 99都識尊重你嘛~總算守得雲開丫~真係好~我就無你咁幸福啦~

複式洋房

呵呵呵呵
我O地仲未同99 62講
都係等1月26號照著先講啦
希望知道男定女
最好係GRIL啦
因為(家有哥哥):;pppp:

洋房

我兩邊屋企人都好開心又擔心<我作小產>,不過我睇得出佢地個個都想我生仔<連埋我老公>,不過我感覺到bb係女仔!!我到依家<18週>都未照到啊!!

大宅

好媽媽勳章

無反應~~~~好似老鳳咁.
99 之後對我仲衰過以前. 講野有骨.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 祖兒豬 於 08-1-23 19:05 發表
我好細個19歲個時同老公結婚,老公大我8年(仲要係長子滴孫),個時因為我唔想同6299一齊住,所以決定積極搵錢唔生bb住,我要自已有一個家我先會生bb~
我老公屋企係一個超級傳統既家庭,佢屋企人見我咁耐都未有,就成日講d唔 ...

唔係講風涼話, 有d 老野同99, 一知道係女孫, 即時面黑架....明明有雞湯飲都即時收起......好底死架.

禁止發言

禁止發言

子爵府

我陀緊時....我老爺奶奶都無反應架...無話特別為我煮D乜做D乜....
但BB出左世.....奶奶就放左一星期假幫我....之後都有煲野我食既..
而家個仔15個月....我老爺奶奶錫到佢燶.....
始終唔係佢地陀住...所以都係要見到實物先會有反應既....

複式洋房

我O地琴日終於話俾99知又有著
她沒0羊大反應
今日LUCH打來問幾時有她要幫我計下男定女
我就話我要生個女
她就要我唔好吃芝麻

禁止發言

大宅

哇, 你99都幾..........差架喎

原文章由 marron 於 08-1-24 04:53 PM 發表
無反應~~~~好似老鳳咁.
99 之後對我仲衰過以前. 講野有骨.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 queeniechan2004 於 08-1-28 19:03 發表
哇, 你99都幾..........差架喎

係呀, 我一想起佢就會唔開心.
即使我同佢唔係一齊住,
但以前都會間唔中番下去食飯.

但家緊,
閃躲~閃躲~閃躲~~唔番~唔番~唔番~~唔見~唔見~唔見!

首頁

尾頁

跳至