跳至

首頁

尾頁

別墅

0812mami~
hihi!初來步到!
多謝指教!

大宅

原文章由 ulam 於 08-4-1 18:19 發表
0812mami~
hihi!初來步到!
多謝指教!

hi~~
我都係呀!

大宅

原文章由 kitnat 於 08-4-4 21:28 發表

hi~~
我都係呀!

Me too.
I've just confirmed it at clinic. I should be about 4.5weeks.

大宅

原文章由 PPyeung 於 08-4-6 01:19 發表

Me too.
I've just confirmed it at clinic. I should be about 4.5weeks.

Hoping for the bb's heartbeat. I had miscarriage at 7wk
last year. I hope bb is fine this time.

大宅

回覆 #4 ulam 的文章

ulam
你咁快知道啦, 你係12月頭媽媽啦,
咁你現在幾多個星期呀?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

me too, 我預產期係12月7日now 5 weeks and 1 day

大宅

原文章由 PPyeung 於 08-4-6 01:19 發表

Me too.

我今日應該已夠6週了.....
你地去哪間醫院生呢???我第一次做媽媽咩都唔識呢mouth:

大宅

原文章由 kayingivy 於 08-4-7 17:54 發表
me too, 我預產期係12月7日now 5 weeks and 1 day

做咩事要咁? 有bb應該開心播...

伯爵府

原文章由 kitnat 於 08-4-9 22:03 發表

做咩事要咁? 有bb應該開心播...

只係仲未接受到個事實啫

男爵府

我都報到先!我預產期係6/12呀!

複式洋房

我係尋日係醫生處 confirm 既,明日才夠 6 週。

希望以後多 d 交流~~

大宅

大家好, 你們都去了醫生檢查了, 希望大家同肚內的小b健康快樂, 我都是上星期尾自己在家用棒棒驗過得左, 不過下星期才去見西醫, 所以期待得很, 心惰亦很唔知點(開心及擔憂之間). 昨天見中醫師表示我肚內的蝦米在卜卜跳啦, 所以好開心, 同時亦擔心因去年7月有了兩個月bb停了心跳, 要做一次括宮所以亦好擔心, 丈夫已多次叫我放鬆, 唔好想太多, 希望自己做都啦.
唔好意思係都post 過些東西, 剛有了又唔可以同人講, 所以在這發洩下, 其實我未知自己係唔係12月媽媽, 不過又好想同大家講下, 希望大家唔好介意啦.

大宅

大家好, 你們都去了醫生檢查了, 希望大家同肚內的小b健康快樂, 我都是上星期尾自己在家用棒棒驗過得左, 不過下星期才去見西醫, 所以期待得很, 心惰亦很唔知點(開心及擔憂之間). 昨天見中醫師表示我肚內的蝦米在卜卜跳啦, 所以好開心, 同時亦擔心因去年7月有了兩個月bb停了心跳, 要做一次括宮所以亦好擔心, 丈夫已多次叫我放鬆, 唔好想太多, 希望自己做都啦.
唔好意思係都post 過些東西, 剛有了又唔可以同人講, 所以在這發洩下, 其實我未知自己係唔係12月媽媽, 不過又好想同大家講下, 希望大家唔好介意啦.

禁止訪問

伯爵府

保持心境開浪係孕婦嘅首要條件,唔好太憂心啦

複式洋房

小幸子, 有咩特別原因你要到 8 wk 先 check 呢? 其實 check 左就可以馬上去政府排隊做 antenatal check 架啦 wor...

大宅

我諗我都係0812媽咪, 今日剛去驗, 証實bingo
但係好奇囉.... 個醫生冇幫我計EDD, 又冇俾驗孕REPORT我.... 我對上一胎個醫生有做呢D野俾我去醫院登記架.... 今次睇個醫生真唔掂, 仲收我兩舊水驗添

我LAST MENSTRUAL PERIOD 係10/3

大宅

原文章由 小幸子 於 08-4-10 11:13 發表
Hello 0812mami,

我都報到先, 我係3月24已經check到bingo(屋企), 自己計到EDD係12月2日, 不過我未去醫生度, 唸住直接等到8wk先去婦產科check心跳 真係好擔心呀.... ...

小幸子!你同我一樣呀!! 24/3在屋企check到,跟住計左2/12預產!

大宅

原文章由 kayingivy 於 08-4-9 22:42 發表

只係仲未接受到個事實啫

唔好禁擔心啦~影響心情架

大宅

原文章由 jutaubing 於 08-4-10 23:14 發表
我諗我都係0812媽咪, 今日剛去驗, 証實bingo
但係好奇囉.... 個醫生冇幫我計EDD, 又冇俾驗孕REPORT我.... 我對上一胎個醫生有做呢D野俾我去醫院登記架.... 今次睇個醫生真唔掂, 仲收我兩舊水驗添

我LAST MENSTRUAL ...

吓~點會咁既?醫生應該會比張証明紙你架播........

首頁

尾頁

跳至