親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

侯爵府

畀面勳章

引用:如題

原帖由 kwokka 於 15-01-17 發表
如題
yes at hanwoo beef town. I did it before

大宅

回覆:alpensia 及韓牛城可用visa 嗎?

Thanks ! 諗緊要唱幾多錢去alpensia resort

侯爵府

畀面勳章

引用:Thanks ! 諗緊要唱幾多錢去alpensia resort

原帖由 kwokka 於 15-01-18 發表
Thanks ! 諗緊要唱幾多錢去alpensia resort
Exchange enough before going to Alpensia. you can only exchange at Alpensia as there\'s no local exchange shop.

大宅

回覆:daisy17772 的帖子

Rental ski equipment is cash / visa ?。how about the fee used in ocean 700 (cash /visa ?)

I will stay at 東大門 - alpensia resort - 明洞

侯爵府

畀面勳章

引用:Rental ski equipment is cash / visa ?。

原帖由 kwokka 於 15-01-18 發表
Rental ski equipment is cash / visa ?。how about the fee used in ocean 700 (cash /visa ?)

I will s ...
I paid cash at ocean 700. I didn\'t rent at Alpensia so I had no idea. if you\'re going to stay In Seoul afterwards, there\'s no harm to exchange for everything in won , if there\'s left over, you can still use In Seoul. that was how I planned and I didn\'t bother to check if anything can be paid by Visa.

大宅

謝謝

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

引用:如題 +

原帖由 kwokka 於 15-01-17 發表
如題
可以。在Alpensia乜都係簽卡,除咗一間餐廳、的士及去首爾的車費之外。

大宅

請問有冇韓牛城資料呀?因為上網搵唔到唔係太多,我自駕的

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:chan803 的帖子

如果兩大一小,一落機就入Alpensia住兩晚,最少要兌定多少won才夠呢?會盡簽咭。

翡翠宮

引用:如果兩大一小,一落機就入Alpensia住兩晚,

原帖由 SumSumBB 於 15-01-18 發表
如果兩大一小,一落機就入Alpensia住兩晚,最少要兌定多少won才夠呢?會盡簽咭。

...
去韓牛城的話,的士費用預2至5萬Won,再加返首爾啲車費-Shuttle Bus + 在首爾的士費(我估5萬點都夠掛)或者搭地鐵的錢。

大宅

去韓牛可叫酒店租大小小車嗎,或兩架的士,因為4大2小

公爵府

kwokka 發表於 15-1-18 20:08
去韓牛可叫酒店租大小小車嗎,或兩架的士,因為4大2小

可以叫2架的士呀, 我今次去住ALPENSIA都係叫front desk幫我call taxi,佢地幾好呀,
幫我用張卡仔寫好左韓牛城既地址同大約既價錢, 背面就係酒店地址,
我個的士司機仲留左張卡片比我, 等我番去再車我番去添(可能因為都算係長途?)
平時韓國搭的士多數都幾千圜, 咁樣搭去韓牛城都要一萬圜, 可能佢地覺得好搵卦??

公爵府

引用:請問有冇韓牛城資料呀?因為上網搵唔到唔係

原帖由 Crystalcc2000 於 15-01-18 發表
請問有冇韓牛城資料呀?因為上網搵唔到唔係太多,我自駕的
韓牛城既卡片,佢地收9點半,你如果去唔好太晏,我上次8點幾去諗住一個幾鐘夠食,點知傾下計,燒下野,唔覺唔覺就9點半,廢事阻人地收工,所以我地即刻拿拿聲食哂就走。

大宅

引用:Quote:原帖由+Crystalcc2000+於+15-01-18+

原帖由 bb081090 於 15-01-19 發表
韓牛城既卡片,佢地收9點半,你如果去唔好太晏,我上次8點幾去諗住一個幾鐘夠食,點知傾下計,燒下野,唔覺 ...
唔該晒

男爵府

SumSumBB 發表於 15-1-18 16:26

簽咭個 RATE 會5會好底? 我同你一樣,到步即入 Alpensia住兩晚.

...

公爵府

yintung100 發表於 15-1-19 14:19
我可以分享下, 我岩岩去完番黎,前一晚我係明洞見到兌139.5
我係買KRW 252,560 (3日2夜)
如果用CASH 比大約HKD 1,810.5
岩岩CHECK左卡收我HKD 1,856.91 (而係約136.01)
貴左46左右, 我自己接受到, 都OK既

翡翠宮

yintung100 發表於 15-1-19 14:19
銀聯信用卡嗰 rate 接近明洞價. VISA/Master 就無咁抵.

翡翠宮

kwokka 發表於 15-1-17 20:35
如題
可以的話, 簽銀聯信用卡啦, 最抵係佢.

翡翠宮

SumSumBB 發表於 15-1-18 16:26

...
可以的話, 簽銀聯信用卡啦, 最抵係佢.

首頁

尾頁

跳至