美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

依家要搵間整得靚負離子直髮真係好難,請各位有冇好介紹😊

複式洋房

garyterri 發表於 15-1-21 17:15

邊区?

大宅

回覆:我好想搵間整負離子直髮salon

我整開果間係荃灣。不過唔係負離子。。但我覺得好過負離子

公爵府

hashtag影視迷勳章 趣教勳章 畀面勳章

garyterri 發表於 15-1-21 17:15
BUDGET? 邊區?

公爵府

太子~地點可以既話可pm我

珍珠宮

引用:我整開果間係荃灣。不過唔係負離子。。但我

原帖由 babypooh_pooh 於 15-01-22 發表
整咩? 幾錢?

伯爵府

引用:依家要搵間整得靚負離子直髮真係好難,請各

原帖由 garyterri 於 15-01-21 發表
我整負離子整左十幾年(由18歲整到而家34歲,因天生太曲,一年要整兩次)
整過好多間,
暫時係得兩間我覺得係好嘅
一間元朗必髮軒,
之前我都係上網search多人話好又平,
人去整過幾次,試過3個technician,
有個男仔拉出來效果的確最靚,但超大力,拉到痛痛地,
另外直長髮女子一般,髮根生出來起角
最後一個短髮女仔(我記得佢叫阿Pal,唔知係咪咁串),佢比較溫柔亦拉得ok.
我拉游離子(話好啲wor),$600咁上下

不過之後我轉左去銅鑼灣hair corner整,
貴少少的salon,
因為有個朋友跟左個髮型師好多年,
我又想試就轉左呢間,
個髮型師有個合作開的technician,
拉得好,唔洗我開口講都知我啲蔭最最曲一定要整貼啲,(其他salon通常要講先做,否則一般留2cm根唔做,好快生出來啲蔭又見到曲)。
我第一次去hair corner比個technician睇,
佢竟然話我之前嘅負離子做得好(就係必髮軒Pal整嘅,即係佢覺得$600平野都整得好)
不過hair corner係貴啲
負離子連剪$1800-2000左右
雖然貴
但我真心覺得hair corner剪同負離子都做得好,加上我比較就腳,
所以我都無返必髮軒了
有次hair corner仲幫我電梨花頭(髮根拉直負離子,髮尾梨花大內捲),
電完髮型師教我平時點吹(唔難,但一定要吹)
半年後返去再負離子仲繼續keep到髮尾梨花,
上年差不多夠期又要再返去拉負離子時我有bb
而家要等生左bb先可以返去整了

大宅

kaka80 發表於 15-1-22 18:11
整咩? 幾錢?
髮型師講叫巴西treatment,我第一次整。1200但感覺幾好,同唔傷頭髮。回家仲有3支野要用。

子爵府

原帖由 babypooh_pooh 於 15-01-22 發表
我都想要荃灣區, 想做水療直髮啊, 問左d salon 話係名稱來, 都係叫負分離子, 真的嗎? 我想要有焗油效果, 但唔想太貼服

大宅

引用:Quote:原帖由 babypooh_pooh 於 15-01-22

原帖由 lemonlemoncc 於 15-01-22 發表
我都想要荃灣區, 想做水療直髮啊, 問左d salon 話係名稱來, 都係叫負分離子, 真的嗎? 我想要有焗油效 ...
咁我唔知道佢有無第二個名。但做完呢個 treatment個頭真係好滑,但佢出黎既受果唔會太貼,髮型師講岩啲天生(亂)頭髮整。

大宅

我都想整自然直髮呀

子爵府

引用:Quote:原帖由+lemonlemoncc+於+15-01-22+發

原帖由 babypooh_pooh 於 15-01-23 發表
咁我唔知道佢有無第二個名。但做完呢個 treatment個頭真係好滑,但佢出黎既受果唔會太貼,髮型師講岩啲天生 ...
我就係想要做完treatment 效果, 你個係咩名堂?

男爵府

引用:Quote:原帖由+garyterri+於+15-01-21+發表

原帖由 elong 於 15-01-22 發表
我整負離子整左十幾年(由18歲整到而家34歲,因天生太曲,一年要整兩次)
整過好多間,
暫時係得兩間我覺得係 ...
請問,Hair Corner邊個師傅?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 elong 於 15-01-22 發表我整

原帖由 farm712 於 15-01-23 發表
請問,Hair Corner邊個師傅?
髮型師叫vanesse (男,好似姓Leung)
個technician好似叫Rex

大宅

引用:Quote:原帖由 babypooh_pooh 於 15-01-23

原帖由 lemonlemoncc 於 15-01-23 發表
我就係想要做完treatment 效果, 你個係咩名堂?
我pm 張相比你。你上網搵下

別墅

可在fb打Neo classic for hair睇睇,我見有好多美美影整前整後相片睇,希望可幫到你啦

民房

回覆 yantang88 的帖子

請問Neo classic for hair 邊個師傅剪同整直頭髮好d

男爵府

引用:Quote:原帖由 garyterri 於 15-01-21 發表

原帖由 elong 於 15-01-22 發表
整過好多間,
暫時係得兩間我覺得係 ...
2000蚊係整埋梨花頭嗎?屋企人想整
我就想髮根整直,髮尾內卷
知唔知佢係咪計長度收錢?用返你個師傅要另外計嗎

別墅

我都聽過巴西treatment~~我都諗緊整唔整~~

珍珠宮

咩呢

首頁
12345...6

尾頁

跳至