跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你們會帶bb去游水嗎? 會唔會怕bb太細個呀?

大宅

我都會等遲 d 熱 d 帶阿 b 去游水, 今日仲買埋游水尿片 tim........
子雋 BB

• 27/11/2007--3.06KG10/12/2007--3.125KG//48.1CM13/12/2007--3.27KG//48.8CM20/12/2007--3.63KG//50.4CM11/1/2008---4.45KG13/2/2008---5.42KG//57CM

別墅

我都係咁諗喎, 等七八月熱d先, 上水無咁易涷親.

洋房

我都諗住呀, 等嚟緊7, 8月, 叫熱啲(到時bb又大啲先) , 先敢帶佢去游水, 我都仲搵緊啲"cool"頸水泡 (有手環)

複式洋房

原文章由 moominfloren 於 08-6-3 18:00 發表
我都會等遲 d 熱 d 帶阿 b 去游水, 今日仲買埋游水尿片 tim........

邊度有游水尿片賣呀? 我都想買呀?

大宅

我準備星期日帶BB去游龍舟水呀, 都買左游水片啦,

KiLaMui, 响反斗城有Huggies紙泳褲賣, 或者睇下Huggies 既網站,
http://www.huggies.com/hk/products/detail.asp?id=226

請問你地有無買「防蚊」「防曬」用品俾BB呀? 有咩推介呀?

大宅

我都為阿仔下水頭痛, 原來有游水片, 邊度有得買????
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

大宅

全線反斗城、mother care同部分百佳、惠康屈臣氏都有得賣架, 你click入去huggies條link睇下指定商舖個List邊間方便你

好似仲有D日本片都有游水片賣架,嬰兒東西有
http://etwhkbaby.com/shop/index. ... c913b5842b5a541a317

洋房

咁邊度有"cool"頸水泡買呀 ?

伯爵府

我本來想帶他去游泳的,不過後來擔心他會染病如腸病毒、流感……所以還是讓他穿水圈在浴缸游泳算了吧!

大宅

咩係"cool"頸水泡,cool 住條頸咪會影響呼吸law
我已經帶咗阿b去沙灘,不過無落水,如果遲d熱d,會用好似隻船仔果種水泡,比佢坐係上面,雙腳踢水

原文章由 miffyyu 於 08-6-5 15:16 發表
咁邊度有"cool"頸水泡買呀 ?

大宅

huggies 游水片.....我嚮東涌o既 taste 買 $29.9 有 3 條

我都諗緊買邊隻防曬俾阿仔, 有咩好介紹?
我好似見過有 coppertone babies.....唔知好唔好..
子雋 BB

• 27/11/2007--3.06KG10/12/2007--3.125KG//48.1CM13/12/2007--3.27KG//48.8CM20/12/2007--3.63KG//50.4CM11/1/2008---4.45KG13/2/2008---5.42KG//57CM

複式洋房

我估游水片係公價, 我買都係$29.9. 仲係玩具返斗城買埋(車車)水泡添. 因為天氣未夠熱, 唔敢同阿b游水住, 所以喺屋企現住先
http://hk.myblog.yahoo.com/jl_meow/article?mid=428

不過我之前係永安想買防曬用品既時候, 個salesgirl 話bb要大d先好用防曬喎....敢應該幾大先用得呢?

大宅

陪月勳章

原文章由 mantaoma 於 08-6-6 13:04 發表
我估游水片係公價, 我買都係$29.9. 仲係玩具返斗城買埋(車車)水泡添. 因為天氣未夠熱, 唔敢同阿b游水住, 所以喺屋企現住先
http://hk.myblog.yahoo.com/jl_meow/article?mid=428

不過我之前係永安想買防曬用品既 ...

我都諗住七月同仔仔去沙灘玩吓水架..
我想問游水片係咪好似學習衭咁架... 因我之前在birth 都見到29.9/ 三片呀~ ~ 個時都唔知係咩點解咁貴架...原來係游水片??

複式洋房

原文章由 hahachan 於 08-6-4 14:44 發表
我準備星期日帶BB去游龍舟水呀, 都買左游水片啦,

KiLaMui, 响反斗城有Huggies紙泳褲賣, 或者睇下Huggies 既網站,
http://www.huggies.com/hk/products/detail.asp?id=226

請問你地有無買「防蚊」「防曬」用品俾B ...

我睇過喇, 我都唸住買Huggies紙泳褲俾囡囡, 另外我已買了chuchu既防曬 ...

另外我想問下用了紙泳褲, bb下水還需要穿泳衣嗎?

大宅

我睇瑞士寶寶本產品介紹小冊子話兒科醫生建議,BB要六個月以上先可以用防蚊同防曬產品呀!我都係將D防蚊露搽落去BB D衫同毛巾度咋.. 唔敢幫佢搽..

星期日帶左BB去游龍舟水! 我幫佢著左游水片,本來都準備著游衣,點知唔記得帶!哈哈哈~~~

我諗著游水片既目的係等BB唔好响水度釋放排泄物,好似麥兜隻歌「小朋友,齊保持游池清潔啦喂~」咁,哈哈! 至於著唔著游衣, 你決定啦! 最緊要我地開心, 嘻嘻嘻...

複式洋房

係好似學習褲咁穿上去既, 我已經昨天同阿囝去咗游水喇, 游完水只要撕開條邊就除到. 幾方便架.

原文章由 virgko 於 08-6-9 15:26 發表

我都諗住七月同仔仔去沙灘玩吓水架..
我想問游水片係咪好似學習衭咁架... 因我之前在birth 都見到29.9/ 三片呀~ ~ 個時都唔知係咩點解咁貴架...原來係游水片?? ...

洋房

因為我囝囝好鍾意用手玩水, 所以我估佢用cool頸水泡會開心啲囉, 我有朋友用過,家姐個bb都用過, 唔會抖唔到氣架, 只係輕托住條頸位, 等佢雙手同雙腳都可以活動自如囉!!
原文章由 2bbma 於 08-6-5 16:08 發表
我已經帶咗阿b去沙灘,不過無落水,如果遲d熱d,會用好似隻船仔果種水泡,比佢坐係上面,雙腳踢水

...

別墅

好媽媽勳章

我諗住7or 8月先去游水.但我都買左chu chu防曬, 水泡同泳裝. 不過應該唔會帶bb去沙灘, 只係會去樓下泳池lor.

)

別墅

原文章由 2bbma 於 08-6-5 16:08 發表

...

我都係喎, 9/6 同bb左大清, 但無比bb落水呀, 得佢見吓沙灘先, 遲下再熱d先, 我又係諗住買隻船仔有兩個孔放腳仔踼水的比bb......但沙灘無暖水沖身, 咁點好呢??

首頁

尾頁

跳至