自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

未去過,諗咁暑假去唔去,跟團好唔好玩?如四天夠玩嗎?想去legoland,環球...果邊治安安全嗎?(我比較細膽)

珍珠宮

跟團星馬係5天團
小朋友一定會LIKE legoland,環球
新加坡治家沒問題, 馬來西亞市區OK, legoland在馬來西亞新山,園內治安沒問題,但新出區差, 如旅行團住在新出晚上不要外出為好.

男爵府

回覆:新加坡好玩嗎?

未去過可以一去啦

tsung    發表於 15-6-30 16:53

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

去了2次 新山 LEGOLAND, 1次 LEGOLAND WATER PARK, 真係好好玩.

USS, SENTOSA, 正呀, 但我身邊好多朋友話唔會再去星加坡, 真係人人感受唔同.

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

新加坡我覺得好玩呀!! 去完一次only, 好想再去!!

wcpcelia    發表於 15-6-30 13:50

侯爵府

引用:去了2次 新山 LEGOLAND, 1次 LEGOLAND WATE

原帖由 moonychan 於 15-06-30 發表
去了2次 新山 LEGOLAND, 1次 LEGOLAND WATER PARK, 真係好好玩.

USS, SENTOSA, 正呀, 但我身邊好多朋友話 ...
我未去過,我c6就係你講話吾會再去果個。

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

一人之下 發表於 15-6-30 13:24
我未去過,我c6就係你講話吾會再去果個。
未有小朋友同行? 有小朋友真係好岩玩嫁.

侯爵府

子爵府

畀面勳章

回覆:小ice 的帖子

去過一次,夠了

侯爵府

引用:Quote:一人之下 發表於 15-6-30 13:24 我未

原帖由 moonychan 於 15-06-30 發表
未有小朋友同行? 有小朋友真係好岩玩嫁.
佢果時自己去,佢話果邊好貴、野吾好食、service 吾好。佢話泰國好好多。不過我遲d都想帶兩個小朋友去,有左小朋友可能吾同。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

小ice 發表於 15-6-30 12:49
未去過,諗咁暑假去唔去,跟團好唔好玩?如四天夠玩嗎?想去legoland,環球...果邊治安安全嗎?(我比較細膽) ...
legoland 都玩2日, 住1晚, 嗰度好安全, 跟團去新馬唔平

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

goo_littlebb 發表於 15-6-30 13:24
新加坡我覺得好玩呀!! 去完一次only, 好想再去!!
去過幾次, 溝通到, d野啱食

大宅

好好玩,上年去咗四日,今年又去四日,都係未玩得晒。最重要係新加坡衛生好,治安佳。自由行完全冇難度,因為英文和普通話皆通行,問路都易啲。

複式洋房

我覺得未去過嘅話可以試下去,我嗰陣去埋馬來西亞lego land + 水上樂園,都幾好玩,大人小朋友應該都鍾意,不過洗費嗰方面就比較貴 (例如,酒店,飲食),但值得去嘅

子爵府

2024年龍年勳章

未去過可以去,一次就夠

Be Happy

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:小ice 的帖子

未去過值得去,不過4天唔夠

我去過兩次,上次去玩咗8日,小朋友好開心

wcpcelia    發表於 15-6-30 14:41

公爵府

以前既星加坡好悶,但宜家多咗好多野玩,治安又唔錯,Legoland好啱小朋友,實會好開心。我今年都會去。不過你宜家先book可能會好貴,同埋Legoland酒店暑假好full

大宅

好玩,我兩個囡好鐘意

珍珠宮

以前未結婚試過去星加坡開會,有得蛇出來,但悶到死死氣返去開會

12 月時同仔去感覺良好好多! 乾淨安全,4 大 1 小搭的士平過地鐵,好多嘢小朋友啱玩,搵食唔難。 我地仲有好多嘢未玩,一定會再去

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:goo_littlebb 發表於 15-6-30 13:24

原帖由 pomanlife 於 15-06-30 發表
去過幾次, 溝通到, d野啱食
請問你地去玩咩呢?

首頁

尾頁

跳至