婆媳關係

跳至

首頁
12345...36

尾頁

大宅

Sharing at #1,#3,#7,#14,#74,#77,#86,#100,#109,#144,#161,#188,#275,#418,#536,#569,#665第一次係BK開Post 想同大家分享下呢個有機會成為我未來姑奶既物體 再唔搵多d人比意見我點去對付呢d患上終極無恥港女癌既物體 我驚我會忍唔住爆佢
亦因為佢而呢排經常想同C6分手(我地一齊左幾年了)

首先講下先 我同C6 既家景同學歷有點距離 所以亦因為咁 我絕對相信未來姑奶先會成日想利用我(C6曾經同我講佢一個只睇利用關係既人)

事不宜遲 開始!
話說有一日我同C6揸車出去兜風(我屋企嘅車)
嗰陣時我未有車牌但C6 已經有車牌啦
咁未來姑奶夜晚打俾C6話自己腳痛加上佢知道我哋有揸車所以死都要C6由九龍接佢放工,車佢返位於新界既屋企
再等C6還車我位於九龍嘅屋企,再車自己搭車返新界
本身我已經極力阻止C6,
(1)因為第日C6都要返工
(2)未來姑奶成日踩低死佬話死佬搵錢唔夠佢多,所以我覺得佢可以搭的士番屋企

但C6覺得冇問題,而佢覺得未來姑奶真係腳痛咁我都冇計啦 (果陣未領教過未來姑奶功力)未來姑奶落車個下一句唔該都冇,只係拋低一句
「好野!又慳左$6車錢」
跟住頭也不轉就走左 我O曬咀
而對付呢個咁厚面皮既港女癌細胞既旅程就開始啦~ 因為我由個刻我就好憎佢!

子爵府

回覆:Sandyestelle 的帖子

唔夠喉,仲有冇?

大宅

港女癌細胞分裂 (二)
話就某日C6嫲嫲跌傷左要坐輪椅
咁就需要私家車接送 咁我亦同意左借我架車俾C6

點知個日下午係未需要接佢嫲嫲
而C6 就因為咁車左我去馬安山做野
C6落低左我 之後話想番屋企先
點知佢係未經我同意之下 車左未來姑奶由新界出去旺角賣電話
我做野之後C6要我自己係馬安山搭車出去九龍塘會合佢地 而我係無可奈可之下都答應左
係我搭緊車出去既時候 未來姑奶多次透過C6催我快d 話等緊我
好啦 去到九龍塘我一打開車門 袋都未放低 未來姑奶就話「你去前面買兜燒賣俾我食」
我呆左望住C6 C6冇反應
之後我死死地氣話「好~唔緊要」
好老馮既態度 同埋好冇禮貌
買完當然冇俾番錢我啦

去到醫院附近商場泊車(我地泊左係最高層8樓) 未來姑奶冇啦啦發我爛渣 話咩「宜家點啊?唔係要我行8層落地面下話?! 冇lift架?」之後黑我面
我無奈加有小小燥底咁答「我都唔知 我都係第一次黎」C6 冇出聲
之後仲發現原來根本佢嫲嫲唔需要私家車接送
結果就係我屋企架車俾未來姑奶當左私人座駕 油錢冇俾番我 一句唔該又冇
我仲要俾人無啦啦發脾氣
結果個晚冇再同佢講野

陸續有來⋯⋯

子爵府

你C6唔出聲都有問題喎

Josp    發表於 15-10-16 17:22
Rc123456789    發表於 15-7-25 01:07
chuballball    發表於 15-7-21 10:07

禁止訪問

回覆:大家入黎見識下終極港女癌細胞

伯爵府

你男朋友超唔掂啦,未結算就諗清楚啦。

大宅

港女癌細胞分裂 (三)

話說未來姑奶英文差(係差到直頭好似唔識英文咁 自己想像下)
咁佢就係wechat識左個鬼佬(成日用wechat識人 識人一兩日可上床既濫精)
佢呢個咁拜金又咁睇重物質既厚面皮癌細胞 當然好想食洋腸啦
因為洋腸先生揸車接送 帶佢出入高級場所去玩去飲野 所以未來姑奶係未同人拍拖/正式確立關係時就同人上左2次床啦(佢自己爆俾我聽)

咁其實佢既私生活係冇影響到我既
但最賤係佢又再一次想利用我
點利用法呢? 聽到嘅你哋都會好驚訝O晒嘴!
呢一個港女癌細胞竟然可以喺夜晚大概11點至12點嘅時間打電話俾我,
叫我幫佢度稿去再加埋翻譯成英文去幫佢flirt 洋腸先生
人哋仲好有要求架要求表現得佢好溫柔啦~唔想強逼洋腸先生等等啦
我聽到佢嘅請求我都打咗個突
心諗「你咪玩啦!」
我都盡量敷衍佢點知都係俾佢糾纏左45分鐘至一個鐘嘅寶貴時間
我心諗「你與其係咁樣嘅,不如直接介紹佢比我識算啦!」
睇吓自己個頭有幾大先戴幾大頂帽啦!佢仲幻想會同人結婚(滴汗)
結果當然係過左一排就冇同洋腸先生聯絡lu

tansyneko    發表於 15-7-27 15:46
Rc123456789    發表於 15-7-25 01:09
fafaicw    發表於 15-7-22 01:36

大宅

回覆 meinatmn 的帖子

C6唔出聲方面 遲D會有update! 請大家耐心追post

別墅

留毛

子爵府

男爵府

好媽媽勳章

大宅

你c6好有問題,anyway, 追

別墅

留毛

大宅

港女癌細胞分裂 (四)

話說某年嘅12月尾我同C6去日本五日四夜
原本都好期待,因為係第一次同C6一齊出國旅行同第一次外地倒數
但係又比呢件癌細胞令到我既旅程留低污點
話說出發前幾日未來姑奶已經係咁提我要幫佢買一個價值二千幾蚊嘅袋
係出發前一日都有見到佢,佢亦都有提我再一次提我,要幫佢買袋,
但係佢係冇俾定錢我嘅(我係學生去旅行既錢全部自己賺既 幾千蚊對我黎講算大數目)

到出發前個晚,佢就開始用WhatsApp轟炸啦
問我「幾點機啊?幾點到步啊?你住間酒店近邊啊?」諸如此類嘅嘢
我無覆過佢。而我亦都有問C6「你家姐有冇問你D問題啊?」答案係冇嘅。

好明顯經歷過三次癌細胞擴散嘅我已經開始有啲抗體啦!知道呢件癌細胞係想搵我笨嘅。係我上機之前,佢就再問我有冇租Wifi,我答左冇
佢就勁大反應覆我「冇嘅話我點搵你呀?」 (我心諗最好唔好搵我啦!)

到左日本之後我就熄咗電話
因為想去旅行放鬆下
而未來姑奶都將轟炸目標轉向C6
(1)不斷叫C6去買個價值二千幾蚊嘅袋啦
(2)另外又再加幾個佢同事想要既名牌袋
(3)寫埋地址俾我C6,叫我地去指定嘅地點幫佢買啦
我見到之後爆黑面!咁我C6就答佢
「我哋有既定行程。如果經過順路先幫你買啦!」
點知未來姑奶就大爆炸,發脾氣話
「有既定行程又點啊?好巴閉呀?最多咪比返錢你囉!行程可以改架!」
我心諗多X謝
而我C6就屈服 同我係第4日浪費左半日幫隻癌細胞搵佢想買既野! 而結局係買唔到(因為人地缺貨)

最後佢就要求我地買Hello Kitty 既精品俾佢當手信,價錢HKD幾百蚊
錢不是問題 但我第一次見有人要指定手信加收完冇講多謝
另外係我地番香港前一刻要我地幫啊豬啊狗買藥品 因為C6用曬Yen Cash所以我幫手賣左單先(蠢左)
結果搞到我唔夠錢買多幾樣手信送俾自己朋友同屋企人
呢次癌細胞分裂後⋯ 我就更大怨氣

下集:與C6相討抗癌療程

tansyneko    發表於 15-7-27 15:49

大宅

癌細胞分裂笑到我呀~
追!

子爵府

好賤啊!

侯爵府

我的育兒心得勳章

大宅

面皮厚到核旦都打唔穿