夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

c6零家用, 結婚多年, 衣食住行全靠個老婆照顧, 諗住生左個女會生性, 點知咁耐以來要佢交左兩個月學費佢就話我欠佢錢, 要還返比佢, 仲大大聲話我嫁得比佢就預左要養佢, 而家係佢比我騙左娶左我, 我養唔掂係我冇用, 而家仲出埋家規話如果我阿媽要探外孫要先得佢批准, 嫁左佢之後, 佢已經好唔滿意我同朋友出街, 而家連我同自己屋企人都唔比見, 每次見完都要嘈交, 話個個嫁左人都唔會成日見外家喎, 我自問已經多年來非常努力想維持個家庭, 因為真係好唔想個女變單親, 但佢咁樣我真係唔知點同佢相處落去??

別墅

回覆:應該離婚嗎?

我係你會離,劈開件垃圾一身輕鬆晒

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:c6零家用, 結婚多年, 衣食住行全靠個老婆照

原帖由 yenor117 於 15-08-15 發表
c6零家用, 結婚多年, 衣食住行全靠個老婆照顧, 諗住生左個女會生性, 點知咁耐以來要佢交左兩個月學費佢就話 ...
c9零家用, 結婚多年, 衣食住行全靠個老公俾, 諗住生左個女會生性, 點知咁耐以來要佢用私己交左兩個月學費佢就話我欠佢錢, 要還返比佢, 仲大大聲話我娶得佢就預左要養佢, 而家係佢比我騙左嫁左我, 我養唔掂係我冇用, 而家仲出埋家規話如果我阿媽要探孫要先得佢批准, 娶左佢之後, 佢已經好唔滿意我同朋友出街, 而家連我同自己屋企人都唔比見, 每次見完都要嘈交, 話個個結晒婚都唔會成日痴住呀媽佢99喎, 我自問已經多年來非常努力想維持個家庭, 因為真係好唔想個女變單親, 但佢咁樣我真係唔知點同佢相處落去??

以上是男版。

不過咁,我都建議,無論你係男係女,都離婚啦。單親,比起成世對住啲唔識感恩嘅人,其實並非最可怕。

別墅

回覆:yenor117 的帖子

離啦 等咩?甘垃圾既男人我都系第一次見

侯爵府

引用:c6零家用, 結婚多年, 衣食住行全靠個老婆照

c6零家用, 結婚多年, 衣食住行全靠個老婆照顧, 諗住生左個女會生性, 點知咁耐以來要佢交左兩個月學費佢就話 ...
既然佢無俾錢出黎,你系咪有咩把柄俾佢渣住,點解會甘聽話,佢話唔俾你見朋友同外家人就唔見呢?

子爵府

育兒性格勳章

回覆:yenor117 的帖子

請問點解要養佢?佢殘癈架?咁嘅說話都講得出,女人都有阿爸阿媽生架

禁止訪問

回覆:應該離婚嗎

複式洋房

回覆 岚月亮 的帖子

把柄係唔想個女變做單親, 好擔心離婚對個女既影響

侯爵府

引用:回覆 岚月亮 的帖子把柄係唔想個女變做單親

回覆 岚月亮 的帖子

把柄係唔想個女變做單親, 好擔心離婚對個女既影響
離婚?離婚邊個養佢啊?佢先無甘傻啊。
既然頭家你付出曬,怕佢咩啊?

子爵府

唔離等分佢身家呀,男人之中佢都算唔要面,洗銅銀夾大声

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

唔係啩!!咩鄉下佬黎嫁,女人幹活,成班男的去賭錢去玩..........
做單親都淨係養個女,天公地道!
唔離婚你仲有排養呢條有手有腳的廢柴。佢唔俾你接觸你的親信都係想孤立你,唔想俾人知佢咁對你。
你為你自己為咗個女,離婚啦,有咁遠走咁遠添呀!

複式洋房

恩庭寶貝 發表於 15-8-15 15:56
如果你係女,就真係死蠹,養舊癈物,仲同佢生bb, 害左個小朋友

講得好啱, 而家就係因為嫁左個咁既老公, 已經覺得害左個女... 如果離婚, 會唔會再害個女多一次? 令佢冇左個老豆?

伯爵府

用不合理行為做理由離婚啦。

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆 yenor117 的帖子

唔會架!!唔好咁儍啦,你聽佢講太多? 現實歸現實,一紙婚書唔代表一定會婚姻美滿,既然其中一方已經唔能夠盡佢應付的責任,呢個爸爸就型同虛設。
你獨力一個養大個女足夠有突啦,何必再浪費資源養懶人!

大宅

一級賤男,即時攪離婚啦,仲講其他,唔好阻佢搵過一個養得起佢嘅女人喇~~~~

男爵府

你老公菲律賓人?

子爵府

引用:你老公菲律賓人?

原帖由 AKI_hisashi 於 15-08-15 發表
你老公菲律賓人?
奌解禁問既?

大宅

你唔離婚先害咗個女啊~~~

衰d講句,呢個男人又食又拎,又去玩,你咪仲衰過XX,起碼人味都有錢收丫,你仲要倒貼,為乜?

女家有無地方收留你兩個?或者你有無其他地方可以住先?
有,趁佢唔喺屋企,快快手搬走哂d嘢,即時改埋電話號碼,等佢唔可以搵到你

子爵府

费事個女大個左覺得冇面有個禁衰既老豆呀

大宅

回覆:Bobo113 的帖子

好多外傭去其他地方打工,個男人就留喺屋企乜都唔做等人養,玩女人~~~~

所以好多姐姐到最後都離婚

首頁

尾頁

跳至