自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

別墅

參加了勝x遊旅行團, 真一肚氣
,
覺得倒錢入海, 仲蝕了假期, 很激氣

話說去巴爾幹半島呢D歷史國家旅行 ,諗住有很多歷史故事聽 ,
去惡補下D歷史,個領隊導遊 (Patrick C
Y Leung)
對當地歷史完全唔講,
每曰4, 5小時的車程 , 一粒聲都唔無出 , 全車dead air, 到有團友好聲好氣叫他介紹下當地的歷史 ,
D 當地D故事,
佢就塭堆紙出黎, 唸經咁照讀兩日 , 收工。 , 佢唔熟唔識 , 無火 , 無熱誠 , 心情差 , 咪唔好接個job, , 錢佢又要, 收人錢咪做野囉, 都要交下戲啦, 日日對住佢, 眉頭深鎖個樣, 完全唔交戲 , 問佢: 附近有咩野好行呀? : 呢度冇野好行架。 問佢: 附近有咩野好玩呀? :呢度冇野好玩架。唔係呀馬
, 後來問番D酒店staff, 原來D人晚上係大街開派對。仲要信佢D失實陳述, 比佢老點返晨早返酒店訓覺。

之後在旅途中段, 團友們聯名寫投訴信去香港勝X, 香港勝X遊冷淡回應, 叫我們自己和肥熊傾, 大公司呀, 同佢傾得掂就唔駛寫信求救啦。

肥熊知道收到投訴信後, 表現更差, 上車早晨都唔講, 去到全程重點城市時, 就話行一個鐘後返酒店, 當然全團起哄。之後跟住又對自費節目隻字不提, 當有團友問起, 佢就話時間唔夠去唔到, 要去的話, 就要我們簽紙話我們自動放棄其他行程, 當然全團又起哄, 直言我們被人賣豬仔,跟住又試過住酒店無電, 又試過D酒店房細到打唔開行李, 搞得放假心情全失,很不愉快。

我仲心諗肥熊一定是這香港聲稱四大行之一口既獨立事件, 回到香港 , 一定要向勝x遊既包青天投訴, 討回公道, 點知經過三星期調查後, x話佢自己手下肥熊確有不善之處 , 已叫肥熊參加公司的再培訓課程, 酒店也有不足。嘩, 大公司呀, 你陪訓手下既賬單, 貴公司自己付責嘛, 唔好犧牲班客,
拋個次貨出來, 招呼D, 唔掂就再去受陪訓, D客就硬食, 我地已經比同期康x同旅程, 少玩四天, 都仲貴四份一團費,
買你地既公司信譽, 品牌, 服務質素, 簡直完全不合格, 我地又唔係比次貨團費, 問他們搞得這麼差, 都要賠償吧, 客戶主任楊小姐就講, $300下次參加旅行團贈卷, 我講: 你地唔係瓜,?!差到咁, 冇可能接受喎。佢跟住再講: 這是佢上司張經理決定, 已作出賠償, 但你不接受嘛, 你可以尋求第三投訴呀。

近日騙案手法, 層出不同, 令我深深明白體會到物先腐而後蟲生 , 要有臭草, 必先有臭坑之道理。

janice_yiu    發表於 15-9-16 20:30
tsung    發表於 15-9-16 15:02
跳跳虎2015    發表於 15-9-15 11:37

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:參加了勝x遊旅行團, 真一肚氣, 覺得倒錢入

原帖由 jojomum 於 15-09-14 發表
, 覺得倒錢入海, 仲蝕了假期, 很激氣話說去巴爾幹半島呢D歷史國家旅行 ,諗住 ...
呢間團費貴,但 service 咁差……同情你

wcpcelia    發表於 15-9-15 08:28

水晶宮

hashtag影視迷勳章

引用:參加了勝x遊旅行團, 真一肚氣, 覺得倒錢入

原帖由 jojomum 於 15-09-14 發表
, 覺得倒錢入海, 仲蝕了假期, 很激氣話說去巴爾幹半島呢D歷史國家旅行 ,諗住 ...
咁衰

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 jojomum 於 15-09-14 發表參

原帖由 Sumyeema1 於 15-09-14 發表
x 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

回覆:勝x遊旅行團, 一肚氣, 比我呻下

可唔可以去旅遊協會投架

子爵府

樓主真係唔好彩,旅行本身應該係開開心心

子爵府

回覆:jojomum 的帖子

有冇俾小費?

男爵府

同情你 x3.下次遇到好導遊問定佢帶邊團啦。

大宅

我屋企人之前JOIN 過去日本都OK架喎....
不過都好幾年前啦....

子爵府

引用:Quote:原帖由 jojomum 於 15-09-14 發表參

原帖由 Sumyeema1 於 15-09-14 發表
仲以為係高級旅行社,有錢仲想試下添

子爵府

佢第一日既態度已經咁差?

侯爵府

唱衰佢

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我以爲呢間收咁貴係好野添,真係要三思了。

1bear1dream    發表於 15-9-17 07:20
Ericmo    發表於 15-9-15 12:34
小肥楊    發表於 15-9-15 12:14
991129    發表於 15-9-15 08:37

男爵府

大廚勳章

而家既導遊費係咪一定要比架

男爵府

嘩! 真係估唔到。 你地一班團人要集體投訴和聯絡生果方向先得。

別墅

回覆 archeuk 的帖子

以前佢地ok 架, 宜家美x華仲好過佢地囉

伯爵府

侯爵府

jojomum 發表於 15-9-14 22:38

too bad!go complain in golden too
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咁差

之前跟過佢地既團去南非唔錯

珍珠宮

嘩,差得好緊要

首頁
12345...12

尾頁

跳至