跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無興趣每個月尾星期五晚一齊食吓飯呀?

好懷念以前係外地,一大班太太團每月一次放下亞仔、家務俾老公or工人,自己就可以同啲朋友去玩一晚,一來自己可以relax一下,二來亞媽都要有social life,三來又可以俾屋企人有親子時間,四來亞仔都要從小學吓自立。

一晚啫,得唔得呀?

複式洋房

我都好想可以relax下,可惜我係全職mama,而c6又要輪班工作,所以‧‧‧。

大宅

我都係全職媽媽,不過我ok呀!
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

別墅

好呀! 預埋我一份吖!不過我先生成日要出差,未必就到時間。我係全職媽媽,平日lunch都得架,不過會帶埋bb囉。

Barbiemama, 妳以前住嚮邊架?我住過北京同台北,但係果陣仲未有BB。

大宅

我lunch 都ok呀!帶唔帶bb都得,我都住過英國,但都未有bb
原文章由 tallmama 於 08-7-13 23:09 發表
好呀! 預埋我一份吖!不過我先生成日要出差,未必就到時間。我係全職媽媽,平日lunch都得架,不過會帶埋bb囉。

Barbiemama, 妳以前住嚮邊架?我住過北京同台北,但係果陣仲未有BB。 ...
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

tallmama
你普通話咪好流利?

複式洋房

原文章由 tallmama 於 08-7-13 23:09 發表

Barbiemama, 妳以前住嚮邊架?我住過北京同台北,但係果陣仲未有BB。 ...

我都係全職媽媽,我先生成日都出差,
我住過上海、德國同莫斯科,但係果陣仲未有BB,但就養狗。

平日lunch都得架,不過有時可以唔帶埋bb又可以relax啲囉。

別墅

好呀好呀!!! 我都係全職媽媽, 其實我好prefer weekday出o黎, 因為無gum迫人, 同weekend爸爸放假我地會忙d. 平日lunch/tea都好呀, 我帶唔帶b都可以.

原文章由 BarbieMama 於 08-7-13 23:43 發表

我都係全職媽媽,我先生成日都出差,
我住過上海、德國同莫斯科,但係果陣仲未有BB,但就養狗。

平日lunch都得架,不過有時可以唔帶埋bb又可以relax啲囉。 ...

別墅

我平日lunch就一定要帶埋bb,因為我屋企無工人,我又唔想放佢嚮99度。總之地鐵站附近果d商塲都ok。我平日約朋友lunch都係咁架喇。我呢兩個禮拜會忙d。28號果個禮拜邊日得閒lunch?

大宅

你們會打算去邊度lunch呀??

大宅

我要返工呀, 只得sat & sun得閒.... 公眾假期我都得架....
原文章由 sunmoonlaw 於 08-7-14 10:58 發表
你們會打算去邊度lunch呀??

別墅

如果平日lunch既地點係TST,我都ok架,因為我係TST返工。如果晚飯夾到時間我都ok的。

---------------------

大宅

28號係星期一呀?咁係咪果日lunch呀?如果係,就報名睇下有幾多人啦~
而要番工0既媽咪,可以星期5晚,一齊晚飯呀~好嘛?

大宅

出左個post,睇下大家有冇時間聚下啦

男爵府

上黎走一轉,又有聚會攪!

約實日期時間....睇下c6放唔放人先
(係應該睇兩位少爺仔放唔放人 )

大宅

lunch okay for me wor...when and where ar..I think weekday is better wor...hehe..not so many ppl ma..

原文章由 tallmama 於 08-7-14 10:50 發表
我平日lunch就一定要帶埋bb,因為我屋企無工人,我又唔想放佢嚮99度。總之地鐵站附近果d商塲都ok。我平日約朋友lunch都係咁架喇。我呢兩個禮拜會忙d。28號果個禮拜邊日得閒lunch? ...

大宅

我都TST返工BOR, 我響海港城呀, 你響TST邊頭呀?
28/JUL 癲拿應該矛冇問題...

原文章由 winkwink 於 08-7-14 15:53 發表
如果平日lunch既地點係TST,我都ok架,因為我係TST返工。如果晚飯夾到時間我都ok的。

子爵府

好開心,原來都有咁多全職媽媽呀!
我都好怕weekend出街,無地方餵奶呀!weekday仲好呀!
不過我要帶住bb,我去邊佢去邊呀,因為佢要埋身食奶呀!

原文章由 lovelyqueen 於 08-7-14 10:19 發表
好呀好呀!!! 我都係全職媽媽, 其實我好prefer weekday出o黎, 因為無gum迫人, 同weekend爸爸放假我地會忙d. 平日lunch/tea都好呀, 我帶唔帶b都可以.

...

別墅

哈~我地好近呀,我都係廣東道果到呀

原文章由 Octopusma 於 08-7-15 00:00 發表

---------------------

大宅

Octopusma, Winkwink

嘻嘻....我哋返工真係超近我响Gateway呀

原文章由 Octopusma 於 08-7-15 00:00 發表

首頁

尾頁

跳至