婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

Del

公爵府

引用:99平時明烚我,烚到上心口,對住C6一個樣,

原帖由 ad614 於 15-10-08 發表
99平時明烚我,烚到上心口,對住C6一個樣,淨係對住我時就....話說我同C6一星期或兩星期先同我呀爸呀媽食一 ...
五個姑奶你都肯搬入去住,真係心口有個勇字

JFL    發表於 15-10-9 12:31
TiffChan    發表於 15-10-8 17:28

公爵府

引用:99平時明烚我,烚到上心口,對住C6一個樣,

99平時明烚我,烚到上心口,對住C6一個樣,淨係對住我時就....話說我同C6一星期或兩星期先同我呀爸呀媽食一 ...
如果佢哋擺明圍攻你嘅,你自己做人硬淨啲囉,越係咁我越唔會聽佢噏。
呢啲情況唔駛諗就吓佢大家好過,你越就佢佢只會變本加厲,你只會更加冇訂企

侯爵府

我的育兒心得勳章

回覆:99話自己個仔俾左人咁wor

咁咪各有各食,你多d返外家,叫你c6陪佢呀媽,食飯,行街,無時無刻都陪佢!

大宅

引用:Quote:原帖由 ad614 於 15-10-08 發表99平

原帖由 littledot 於 15-10-08 發表
五個姑奶你都肯搬入去住,真係心口有個勇字
5個姑9不同住,但whatsapp, 打電話泥訓話。

大宅

引用:Quote:原帖由 ad614 於 15-10-08 發表99平

原帖由 littledot 於 15-10-08 發表
如果佢哋擺明圍攻你嘅,你自己做人硬淨啲囉,越係咁我越唔會聽佢噏。
呢啲情況唔駛諗就吓佢大家好過,你越 ...
係,我承認我以前係任佢烚。呢半年有返D反抗意識,加上c6會幫我講說話當佢作故仔時..所以佢而家咪出口術話C6聽哂女家話law...其實係因為佢烚我時我會返女家暫避等c6放工...

珍珠宮

叫你戈5個姑9同99割晒蓆先講啦~

下次再嘈,同99講,係幫佢補償咋。。。佢5個女搶左人地5個仔呀~

翡翠宮

所有嘢都係99做成嘅,你唔可以咁淋架,俾人烚要識得反抗

公爵府

引用:Quote:原帖由 littledot 於 15-10-08 發表

係,我承認我以前係任佢烚。呢半年有返D反抗意識,加上c6會幫我講說話當佢作故仔時..所以佢而家咪出口術話C ...
我會多啲拉c6返外家同出街食,反正返得少都係會俾人話,咁直頭返多啲起碼唔會白受

大宅

引用:叫你戈5個姑9同99割晒蓆先講啦~下次再嘈,

原帖由 做個靚太 於 15-10-08 發表
叫你戈5個姑9同99割晒蓆先講啦~

下次再嘈,同99講,係幫佢補償咋。。。佢5個女搶左人地5個仔呀~
我5個姑9堅唔理佢老豆老母嫁,口講自己好孝順。但幾個月都冇一次去探佢地,係我6299老遠去佢屋企探佢。但D姑9又唔係同男家特別friend wor,總之做自己野也不探下兩老。99成日係係面前哂佢D女有幾好幾好,我就比唔上佢D女。有時都覺得佢地可憐,但我對你好時,你烚我,說話侮辱難聽,作故仔c6面前屈我,人工高過C6姑9唔得,叻過佢地又晤得,但又晤俾唔做wor,仲之講到你好似弱智咁。你咁樣對人,想親你都難啦。

公爵府

好易對付JE....無論邊個講C6俾左人時...你都回答同一句:" 咿.同我阿媽講野咁相似GE ? 我阿媽又系話俾人搶左個女WO ?你話系咪呀? " (對任何人都不斷重複此答案.講到佢煩為止)

Erised    發表於 15-10-8 23:05
小肥楊    發表於 15-10-8 17:19
樂希媽媽    發表於 15-10-8 16:20

大宅

搬吧啦,盡快逃離魔掌

水晶宮

真係唔好再係果度住啦,好多是非事

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你99再講, 你記得笑笑口應返佢: 99都搶佐太99個仔幾十年啦;太99又係當你妹仔咁洗架?!

佢應該會比你激到bear一聲, 但又無位入你喎 (以後應該會對你客氣D, 唔會亂來)

別墅

問佢 呀99 你又會結婚搶人個仔既?當時你嫁左就無理你呀媽啦?你媽咪好悶囉!

大宅

畀面勳章

我會同佢講。而家係你個仔自願送自己比我

大宅

引用:你99再講, 你記得笑笑口應返佢: 99都搶佐太

原帖由 小肥楊 於 15-10-08 發表
你99再講, 你記得笑笑口應返佢: 99都搶佐太99個仔幾十年啦;太99又係當你妹仔咁洗架?!

佢 ...
佢99好似一早唔係度,佢完全冇呢D煩惱

大宅

引用:問佢 呀99 你又會結婚搶人個仔既?當時你嫁

原帖由 BabyGirl0303 於 15-10-08 發表
問佢 呀99 你又會結婚搶人個仔既?當時你嫁左就無理你呀媽啦?你媽咪好悶囉!

...
我覺得係99自己有問題,佢好似真係同自己呀爸呀媽因錢銀問題唔係好岩,D兄仔姊妹又係反哂面,無咩聯絡,佢只有自己family

男爵府

我的育兒心得勳章

如果我奶奶咁講,我會扮天真大方承認:係呀!我媽真係當c6仔咁錫架!

包激到奶奶彈起,姑奶喎,老幾?講咩我都放空聽唔到,再講多啲,我返多幾次娘家添。

大宅

洗鬼理佢,佢咁驚個仔比佐人,叫佢收埋個仔喺床下底,唔好比佢識女仔丫嘛

姑9,邊位?我媽都未鬧我,呢啲人就block晒佢啦

首頁

尾頁

跳至