自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

因為我唔想同6299一齊去旅行,老公一意孤行自己報咗自由行,帶6299同一對囝囡去東京玩7日,囝囡得3同5歲,要唔返學請假4日去旅行。
其實我唔介意老公自己帶佢父母去旅行,但好唔想佢帶埋對囝囡去。囝囡一响痴我,好擔心老公搞唔掂,一個人帶著兩老同兩B出外有危險。我應唔應該阻止佢?

大宅

回覆:我好嬲

你老公都係孝順姐 有埋6299睇住冇事既

侯爵府

我會阻止囉。點解要攪到呢個地步?

愈嚟愈冇記性

侯爵府

2018復活節勳章

引用:因為我唔想同6299一齊去旅行,老公一意孤行

原帖由 Danidog 於 15-10-25 發表
因為我唔想同6299一齊去旅行,老公一意孤行自己報咗自由行,帶6299同一對囝囡去東京玩7日,囝囡得3同5歲, ...
我絕對係唔會比我C6咁做, 佢咁係無尊重我

就算比咗錢都好, 要去, 佢自己去, 同埋去旅行要去到連學都唔返, 更加唔得

不過我C6唔會咁做

wcpcelia    發表於 15-10-25 19:15
Fancyelf    發表於 15-10-25 13:49
99dogdog    發表於 15-10-25 12:14

大宅

唔怕啦,放下自己假都好呀嘛~
同埋俾你老公帶埋兩隻怪獸去仲好啦~
俾佢知道平時兩隻怪獸有辛苦都好呀~
太擔心冇用既~
男人同小朋友其實係一模一樣
男人要俾佢地試過先知平時老婆有幾咁好~

趙元嵩    發表於 15-10-25 23:08
牛奶妹頭    發表於 15-10-25 12:20

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

佢係咪專登報小朋友黎迫你最後要報?

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

最唔應該嘅係,向學校請假去旅行

大宅

引用:你老公都係孝順姐+有埋6299睇住冇事既 +

原帖由 christybbg 於 15-10-25 發表
你老公都係孝順姐 有埋6299睇住冇事既
佢孝順我OK,但6299都年過70,報旅行團還好,而家自由行仲要睇著2隻馬騮就好難。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

Danidog 發表於 15-10-25 03:30
佢孝順我OK,但6299都年過70,報旅行團還好,而家自由行仲要睇著2隻馬騮就好難。

...
初初仲諗住問樓主你6299幾多歲, 如年過70就真係...... 不過會唔會6299身體都好壯健???
但一拖兩老加兩細, 我都會唔放心....
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

大宅

引用:因為我唔想同6299一齊去旅行,老公一意孤行

原帖由 Danidog 於 15-10-25 發表
因為我唔想同6299一齊去旅行,老公一意孤行自己報咗自由行,帶6299同一對囝囡去東京玩7日,囝囡得3同5歲, ...
即有無報埋你個份?比我一定勁擔心 一係一齊去 一係唔洗旨意同仔女去

大宅

引用:最唔應該嘅係,向學校請假去旅行 +

原帖由 akilimama 於 15-10-25 發表
最唔應該嘅係,向學校請假去旅行
原本係因為工人姐姐聖誕放假,所以想plan去旅行,但聖誕假又爆又貴,佢就報早成個禮拜,又冇同我商量。成個原意錯晒。唉,我越諗越嬲!

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+Danidog+於+15-10-25+發表因

原帖由 Owl- 於 15-10-25 發表
即有無報埋你個份?比我一定勁擔心 一係一齊去 一係唔洗旨意同仔女去

...
冇我份,因為我一早表明唔再同6299去旅行。湊著兩隻已經辛苦,仲要成日受氣,我覺得咁去旅行仲慘過做妹仔。

伯爵府

6299應該都好錫對孫,你老公孝順仔,係好事。

大宅

引用:老人家年紀越大越想同孫仔去旅行,可以理解

原帖由 Goodiew 於 15-10-25 發表
老人家年紀越大越想同孫仔去旅行,可以理解。你先生有孝心亦係正面身教, 不如放低自己想法一次,一家人開 ...
呢點我理解,如果係短缐4日3夜或跟團還可以。但7日自由行我諗我會癲。仲要係老公冇同我商量過咩日子去,要小朋友請假佢亦完全唔覺得有問題。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

3歲同5歲請假去旅行未大問題,到咗小學就唔得喇~ 加埋6299都成70。。。。而家唔去仲等幾時? 你一早表明唔咗同6299去,咁咪唔預你囉~ 點可以你唔去又唔俾人去呢? 兩個小朋友已經唔係bb喇,東京又唔係啲落後地方,有3個大人湊應該冇大問題嘅,咪由得佢哋去玩吓囉~

baby_chu    發表於 15-10-25 22:59

珍珠宮

好媽媽勳章

由得佢地去啦 ,東京唔洗怕,去完呢次,可能佢都會話冇下次

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

同細路,老人家去旅行,基本上佢地都係坐下飛機,行下坐下食下hea下。向好個方面諗,有老人家可以幫你睇住對小朋友,只要安頓好佢地坐低或者返酒店,你地就可以自由活動去shopping 睇野。東京大既百貨公司都有rooftop garden俾細路放電同層又有foodcourt方便老人家坐下。大景點都一定有休息區,有得坐,洗手間,有得買下野飲野食。

而家重點係你老公堅持同父母細路一家去,你既選擇只有一齊去或者你一個唔去,你根本無選擇唔俾你老公帶D仔女去。如果我係你我會調整自己心理,東京咁大無可能玩得哂,又大把機會可以再去,今次咪當做就下老公。撙得太硬無得落台,一定傷感情。佢見你肯行一步,下次就會同你商量。

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

回覆:akilimama 的帖子

同意

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 ninjarabbit 的帖子

係呀, 吾報都報左, 日本好先進方便, 不用太擔心, 不如你PLAN下果7 日自己的節目重好, 你可以趁機會真正休息下, 隨遇而安, 不要担心太多

首頁
12345...9

尾頁

跳至