單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

這個標題我打出來都覺得痛!

當日差人打電話給我說我先生出了車禍, 當時的每一個情景不斷不斷地在我腦內重播

不可能發生的事竟然發生了

我地結婚咁多年從未吵過, 他是最愛我和兩個女兒的人

世界突然完全變了

我的丈夫...我兩個女兒的爸爸走了

在一日之間我變成了單親媽媽

這是事實嗎???我至今還希望是夢一場

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投

保重啊。你還有2個囡囡要照顧。再難捱也要頂下去。為你祈禱。願主看顧你們。

男爵府

天主保守你們一家,多看书,做運動,聽音樂,找朋友傾,失眠睇下中医,也找亲友多陪女兒

男爵府

回覆:老公突然離世, 今天是第36日, 在一日之間我變成了單親媽

人走了,也要接受現實。妳還要繼續守護妳們的2個女。希望妳能振作加油。

大宅

回覆:老公突然離世, 今天是第36日, 在一日之間我變成了單親媽

加油呀!

子爵府

為了2個寶貝女,要振作要加油阿!!

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

為咗2個女,一定要振作,你先生係天上一定會保佑你地,加油!

複式洋房

Lovely媽咪 發表於 15-12-30 10:15
為咗2個女,一定要振作,你先生係天上一定會保佑你地,加油!

我知道的, 為左兩個女我必須振作!
看著我12Y和5Y的女兒, 她們真係好想好想爸爸, 好擔心佢地以後的成長路受到影響.
謝謝大家為我加油! 這段時間我身邊的家人同朋友都好關心我, 也就因為這樣, 我唔敢在佢地面前表現內心的情緒以免佢地擔心, 但我真係好辛苦, 不知如何發洩.

洋房

回覆:Chowschows 的帖子

保重同加油!希望早日放下傷痛, 好好照顧兩個女女

大宅

引用:Quote:Lovely媽咪 發表於 15-12-30 10:15

原帖由 Chowschows 於 15-12-30 發表
我知道的, 為左兩個女我必須振作!
看著我12Y和5Y的女兒, 她們真係好想好想爸爸, 好擔心佢地以後的成長路 ...
唔好擔心
有什麼都要和家人,朋友傾訴
想喊就喊
不防同女兒講出大家的難過
唔好唔敢講
唔講只會谷到爆
到爆發一刻
可能自己已經有情緒病
亦可能小朋友也有影響

慢慢來,想喊就喊
想講就講

複式洋房

haydenden1023 發表於 15-12-30 11:41
唔好擔心
有什麼都要和家人,朋友傾訴
想喊就喊
以前的我以為自己係一個好理智, 有壓力的時候會自動調適, 天丟下來都無當無事的人; 但原來唔係咁的, 在呢件事發生之後我整個人都沉了, 不想吃,不想動,不想說...原來一個人脆弱的時候連自己都控制唔到的...

瑪瑙宮

環保接龍勳章

引用:Quote:haydenden1023 發表於 15-12-30 11:4

以前的我以為自己係一個好理智, 有壓力的時候會自動調適, 天丟下來都無當無事的人; 但原來唔係咁的, 在呢件 ...
事出突然難免要d時間接受同克服,你識得上黎舒發情緒已經做得好好,慢慢黎,唔想同人講就响呢度表達啦…

閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

大宅

引用:Quote:haydenden1023 發表於 15-12-30 11:4

以前的我以為自己係一個好理智, 有壓力的時候會自動調適, 天丟下來都無當無事的人; 但原來唔係咁的, 在呢件 ...
還好啊!
你感到自己有脆弱嘅時間
曾有人分享,當發生事時自己是無反應,以為自己無事,撐得住
點知當爆嘅一刻,睇左好耐心理學家

其實每個人都有脆弱嘅時候
比身邊嘅親友助你一把
但你要吃夠,因為還有小朋友
慢慢來,一定可以過渡

複式洋房

wayso 發表於 15-12-30 13:43
事出突然難免要d時間接受同克服,你識得上黎舒發情緒已經做得好好,慢慢黎,唔想同人講就响呢度表達啦…:wi ...
之前我自己谷埋谷埋唔講出來真係好辛苦, 在這舒發下係會好D, 多謝你地!
我是近排先留意這個討論區, 好多人都有自己的故事, 大家要共勉之.

瑪瑙宮

環保接龍勳章

引用:Quote:wayso 發表於 15-12-30 13:43 事出突

之前我自己谷埋谷埋唔講出來真係好辛苦, 在這舒發下係會好D, 多謝你地!
我是近排先留意這個討論區, 好多人 ...
夜欄人靜瞓唔着胡思亂想時,聽吓收音機吖,起碼有d人聲分散吓注意力…

閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

回覆:老公突然離世, 在一日之間我變成了單親媽

慢慢來 。還有兩個小朋友 撐唔住記得同朋友講 出來 。

男爵府

回覆:Chowschows 的帖子

剛為你們一家禱告,最難捱係呢段時間,想喊就喊,你仲有兩個可愛女兒同埋大家去支持你。

大宅

回覆:老公突然離世, 在一日之間我變成了單親媽

加油......

男爵府

加油 !

男爵府

加油...加油

首頁

尾頁

跳至