自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我爸爸, 佢有老人癡呆症, 佢住老人院既, 今日下午4點幾, 姑娘打來, 話我爸爸同個院友唔見左~~~
個姑娘話, 佢地食完早餐後, 7點鐘左右個院友推車掉垃圾, 我爸爸跟埋出去後, 就無返來, 到8點幾, 終於有個姑娘發現唔見左我爸爸, 出去周圍找, 到10點幾報警, 下午4點幾先通知我地家人, (真係好嬲, 佢地報警時, 應該通知我地家人同院長, 唔係自己姑娘找就算) 我地去度果度晚上約7:30, 問完姑娘, 再打比院長了解事情, 個院長先知唔見人 個院長開頭話唔過來, 我叔叔同佢講左一倫, 用律師信告佢, 個院長先揸車過來逗下周圍找, 我地分頭係附近周圍找, 都唔見呀 找左成晚, 佢去左邊呀....
希望我爸爸同個院友唔好走散, 一齊找返啦~~~

[ 本文章最後由 cylchris717 於 08-9-14 08:43 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好唔開心啦!你爸爸冇事架,一定平安回家,你地報咗警,有警方人員見到,會帶佢地兩位老人家返去架,希望快d聽到你好消息

男爵府

希望你爸爸同個院友快d找返,平平安安過中秋節!!!

大宅

希望你可以盡快搵返你爸爸,一齊過中秋節.....

間老人院都好大問題,應該即刻通知屋企人嘛!

大宅

或者你講吓你爸爸及個院友係邊區失蹤?
穿什麽衣服&鞋?或把你爸爸的相片up上來?
待這裏的ma ma幫你留意吓.

希望你爸爸同個院友平平安安
能盡快尋回....

伯爵府

原文章由 coco128 於 08-9-13 04:30 發表
或者你講吓你爸爸及個院友係邊區失蹤?
穿什麽衣服&鞋?或把你爸爸的相片up上來?
待這裏的ma ma幫你留意吓.

希望你爸爸同個院友平平安安
能盡快尋回.... ...

我外婆走過幾次都係返去以前住個度。

由西貢行去順利,兩次去到科大D保安見到問佢去邊,call PC.第二次認得直接call我舅父。

希望快D揾返

男爵府

原文章由 wensi 於 08-9-13 07:09 發表

我外婆走過幾次都係返去以前住個度。

由西貢行去順利,兩次去到科大D保安見到問佢去邊,call PC.第二次認得直接call我舅父。

希望快D揾返

嘩好勁喎你婆婆行咁遠......
希望樓主爸爸快d番老人院.........
[

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 cylchris717 於 08-9-13 01:34 發表
我爸爸, 佢有老人癡呆症, 佢住老人院既, 今日下午4點幾, 姑娘打來, 話我爸爸同個院友唔見左~~~
個姑娘話, 佢地食完早餐後, 7點鐘左右個院友推車掉垃圾, 我爸爸跟埋出去後, 就無返來, 到8點幾, 終於有個姑娘發現唔見 ...

你地唔好只搵老人院附近呀,搵佢舊時去慣公園呀,飲茶地方呀,佢地只係跟返舊記憶架.

前兩年我夜晚10點幾去接機,係天華路邊見個亞婆夜ma ma係呢條高速公路邊好似再過馬路咁但又唔知去邊咁,我架車又唔停得就叫個女打電話報警.

因為住村d老人家好早就訓,由村過天水圍有行人隧道,邊有亞婆咁夜係馬路架,接完人我地去元朗食消夜就見到貼在尋人,同個亞婆好相似,我就打電話去問個家人了解左話已經call左交警去處理,亞婆由屋企元朗失蹤4日,到我地係天水圍向流浮山方向發現佢,佢行左幾多路呀.

唔好只係附近搵啦.貼街招都要貼返佢以前好多時去地方好d.
<br><br>

珍珠宮

原文章由 cylchris717 於 08-9-13 01:34 發表
個姑娘話, 佢地食完早餐後, 7點鐘左右個院友推車掉垃圾, 我爸爸跟埋出去後, 就無返來, 到8點幾, 終於有個姑娘發現唔見 ...

依家搵番未呀??
希望你已經搵番你爸爸啦
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

唔會有事既, 唔好咁唔開心啦. 你有冇咩資料呀, 講你爸爸d特徵黎聽下,等我地行街時都留意吓呀. 你地報咗警, 差佬會幫你搵返世伯出黎架.

男爵府

希望快d一家團聚

公爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

希望警察好快搵番你爸爸番黎,同你地過中中秋節.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

希望樓主揾到爸爸,
講下爸爸特徵,我都會幫你留意下。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔好咁擔心喇. 希望你快d找到你daddy, 一齊過返一個開心團圓的中秋啦

侯爵府

加油呀....

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 B-bu 於 08-9-13 11:19 發表
唔好咁擔心喇. 希望你快d找到你daddy, 一齊過返一個開心團圓的中秋啦

我相信都會係咁呀 !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

大宅

你地住邊頭架?樓主爸爸以前會去咩地方多架?同埋有咩特徵??
如果係近我地果頭,我叫屋企人同朋友幫你留意下呀
希望樓主盡快搵番你爸爸

公爵府

希望你早日搵返你爸爸~~~~

男爵府

希望快d見到你搵返爸爸一齊過中秋的post!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至