跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

唉!見到其他媽媽會好有人氣, 好多topic, 好多回應, 好多活動 ... ...
0404媽媽會就 ... ...

好懷念未生時同0404 媽媽係bk傾天光;

好懷念生左bb上嚟分享bb喊天光嘅非人生活;

好懷念bb 歲幾兩歲時, 0404 bb 一齊去playgroup and 開生日會...

好想知大家去晒邊, 又或者有冇新加入0404媽媽會嘅媽媽會定期上嚟架???

好唔想呢度執 ... ...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

ming 2 ,

thx for yr reply!
妳兩位千金喺whampoa 讀書?
hehe, i also hv two daughters(4.5 & 3 yr old)... not son.(有咗初期qe話係仔, 咁bk就用"bryanmum"...点知...)
我兩個女喺九龍城讀 k1 & k2
仲記得以前睇妳d post (有關兩姊妹生活趣事), 就會諗我果兩個會唔會好似妳果兩個咁好玩, 吖!原來兩個女真係會幾好玩(唔爭嘢唔鬧交果陣)
妳多d入嚟吖...
真希望多D 0404媽媽上嚟分享!!!

原文章由 ming2 於 08-9-22 00:54 發表
我耐唔耐都有上黎架...不過見到好似好靜咁...所以我又走左啦...
今次見到你呢個post,我又黎up up 佢先...希望可以有多d人黎啦...

你個囝囝近日如何呀?!

...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

"一嘈起上黎就真係煩到你死" extremely agree

家姐仔 study in 鑽石學校村, 迦迦 has many "points" to go there wow... ... I heard many parents say :家姐's school is most important , because 細b can follow 大b... ...I live in shatin and my working place is in whampoa

do u hv any contact with other april mom? it seems that they don't online in bk for a long time... ...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

ming 2,

... private school... so no point... icic...

two daughters study in private school, school fee so wealthy u are...hahaha

my younger daughter study in k1 this sept. every new school term start, i feel headache to pay so much

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

ming2
妳兩個女女學緊乜嘢課外班/興趣班?我大女(4.5yr old)只學緊畫畫班, 細女(剛三歲)未上過興趣班(小時的gym playgroup除外)

我想問係咪要學下d音樂/英文...班?如音樂班, 邊d好?
請賜教

大宅

原文章由 ming2 於 08-9-25 11:42 發表

我唔有錢架...不過老公有得補貼,所以都 ok 0既...最多咪當佢仲係讀緊幼稚園 lor...

我唔想俾佢地讀傳統個d學校,太填鴨式,太大壓力啦...尤其係對我大女黎講...佢係一個完美主義者,俾佢讀傳統個d,我怕佢未痴,我先傻 ...

傳統個d學校,太填鴨式,太大壓力...都好同意, 但我仍會比佢讀, 因為c+實在負擔好重... ...惟有"死頂"同佢一齊捱...

ps:妳個website仲乜冇女女新相???

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

ming 2
D細路成日有好多攪笑問題, 真係好難應對

大宅

原文章由 ming2 於 08-9-28 00:22 發表

bryanmum

佢地宜家就只係星期六學畫畫,星期日就學溜冰同埋游水

大囡學校就一定要揀一樣樂器學(係單對單咁學),佢就揀左長笛,而課外活動堂就揀左手工/紙lm土製作..

有時間咪係屋企同佢地彈下琴咁lor..(不過好唔 ...

嘩! 妳兩個女女都學好多野, 真係多才多藝, 佢地真幸福
真係好多謝妳嘅意見 ... ...
我好衰, 一直都好懶找資料, c6又唔理 , 我又好怕fixed左D時間要定時定候帶佢地去學 ... ... 不過大女都成四歲半, 真係要比佢學下嘢!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

ming2,
check pm

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 bryanmum 於 08-9-21 19:14 發表
唉!見到其他媽媽會好有人氣, 好多topic, 好多回應, 好多活動 ... ...
0404媽媽會就 ... ...

好懷念未生時同0404 媽媽係bk傾天光;

好懷念生左bb上嚟分享bb喊天光嘅非人生活;

好懷念bb 歲幾兩歲時, 0404 ...

其實以前, 我都間中上來呢d 傾下. but 見到無咩人回應我. 而我剛剛有0611bb出世後, 去左0611 咯~ sorry

大宅

Doraemon_ng,
when is yr 0404 bb birthday ar?
my daughter was born on 24/04.

[ 本文章最後由 bryanmum 於 08-10-3 21:48 編輯 ]

大宅

原文章由 ming2 於 08-9-29 10:44 發表

我兩個邊算學得多野呀?!..比起其他個d真係差好遠...至少我唔會俾佢地參加個d咩珠心算,公民中英數...拚音...etc..我都係俾佢地玩下運動咁姐...haa..ha..

講起公民數,都想分享下:

我原本暑假想比大女試下學,但早陣子同個教育局高級數學督學傾過, 佢話公民數只係要D細路仔不停重覆計算, 從而操佢地計算時快而準。 而家數學課程著重概念多於運算,不停操練會令小朋友減低對數學嘅興趣, 而又未能令小朋友多思考、多想辦法去解難 ... ... 講左一大輪, 我又覺得佢講得幾有道理 ... ... 結果就冇比個女學啦!

首頁
12345...13

尾頁

跳至