烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我2部都有興趣, 睇過實物P記個部就真係好細, 我個廚房地方位置好有限, P記放得冇咁迫。但我冇微波爐, 買東芝呢部就1機乜都搞掂晒。我係百腦匯見到用HSBC咭買東芝呢個就$3,078, P記呢部都要$2,280。

而家心大心細, 決定唔到, 有冇人用緊可以分享下?

男爵府

開心吸收勳章

ilovedancendanc 發表於 16-2-16 14:48
我2部都有興趣, 睇過實物P記個部就真係好細, 我個廚房地方位置好有限, P記放得冇咁迫。但我冇微波爐, 買東 ...
假如微波爐function 對你有用, 而你個廚房又放得落, 咁東芝似乎適合你多D.

按我記得, 百老匯, P仔最平可以做到$2050.

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ilovedancendanc 發表於 16-2-16 14:48
我2部都有興趣, 睇過實物P記個部就真係好細, 我個廚房地方位置好有限, P記放得冇咁迫。但我冇微波爐, 買東 ...
用微波爐都係翻熱野食啫, 咁p仔蒸焗爐個蒸野function 咪替代到囉

伯爵府

引用:Quote:ilovedancendanc 發表於 16-2-16 14:

原帖由 BabyRonXo 於 16-02-16 發表
假如微波爐function 對你有用, 而你個廚房又放得落, 咁東芝似乎適合你多D.

按我記得, 百老匯, P仔最平可以 ...
百腦匯買p仔呢部有折?我見佢冇寫呀

伯爵府

引用:Quote:ilovedancendanc 發表於 16-2-16 14:

原帖由 angelacch 於 16-02-16 發表
用微波爐都係翻熱野食啫, 咁p仔蒸焗爐個蒸野function 咪替代到囉
唔知p仔佢蒸野耐唔耐?佢焗野得上下發熱又夠唔夠?

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ilovedancendanc 發表於 16-2-16 15:51
fb 有p 仔專頁呀, 去個邊睇下啦

男爵府

開心吸收勳章

ilovedancendanc 發表於 16-2-16 15:50
百腦匯買p仔呢部有折?我見佢冇寫呀
你問下d sales, 新年前我問過, 有折

男爵府

開心吸收勳章

ilovedancendanc 發表於 16-2-16 15:51
P仔大約每30分鐘就要加水, 如果想蒸耐D, 就要加水.

見fb 群組D 用家post 出O黎, 焗O野效果好似都唔錯

伯爵府

回覆:東芝蒸氣烤焗水波爐定Panasonic新出既蒸焗爐好?

今早用P仔先蒸後焗,total 15mins
邊脆餡夠juicy, 重點唔洗睇火!
我仔話正

小肥楊    發表於 16-2-17 12:35

伯爵府

引用:Quote:ilovedancendanc 發表於 16-2-16 15:

你問下d sales, 新年前我問過, 有折
噢… 可能已經折完,我係新年後去睇

伯爵府

引用:Quote:ilovedancendanc 發表於 16-2-16 15:

P仔大約每30分鐘就要加水, 如果想蒸耐D, 就要加水.

見fb 群組D 用家post 出O黎, 焗O野效果好似都唔錯
我見佢地整出黎既野好似唔錯,佢地又用得好開心。但有comment話內籠用料較差易生秀,同埋好易壞機,搞到我要諗下先

男爵府

開心吸收勳章

ilovedancendanc 發表於 16-2-17 10:44
我見佢地整出黎既野好似唔錯,佢地又用得好開心。但有comment話內籠用料較差易生秀,同埋好易壞機,搞到我 ...
me too~~~

原本新年前勁有衝動想買O黎蒸糕, 同埋遲下坐月蒸餸同燉湯用, 但係新年前又無貨.

依家又無特別平, 加上d comment, 依家hold住先, 再考慮下

伯爵府

引用:今早用P仔先蒸後焗,total 15mins邊脆餡夠j

原帖由 cathy29 於 16-02-16 發表
今早用P仔先蒸後焗,total 15mins
邊脆餡夠juicy, 重點唔洗睇火!
我仔話正
蒸時會唔會滲水?同埋係咪1定要用蒸餾水?

子爵府

回覆 BabyRonXo 的帖子

P 仔係中x折左$2050, 如用中銀咭月尾前有$200回贈,即係$1850。
不過sales話3月先有貨。

伯爵府

引用:Quote:ilovedancendanc 發表於 16-2-17 10:

原帖由 BabyRonXo 於 16-02-17 發表
me too~~~

原本新年前勁有衝動想買O黎蒸糕, 同埋遲下坐月蒸餸同燉湯用, 但係新年前又無貨.
係,我見東芝個部都係特價3000蚊,如果P仔唔好就買東芝,我決定唔到呀

你點睇?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+BabyRonXo+於+16-02-17+發表m

原帖由 ilovedancendanc 於 16-02-17 發表
係,我見東芝個部都係特價3000蚊,如果P仔唔好就買東芝,我決定唔到呀

你點睇?
東芝個部有微波,所以啲人唔多鐘意

伯爵府

引用:Quote:原帖由+cathy29+於+16-02-16+發表今

原帖由 ilovedancendanc 於 16-02-17 發表
蒸時會唔會滲水?同埋係咪1定要用蒸餾水?
冇滲水,對我黎講好易用
4人家庭都夠,佢預設左15個menu, 所以有啲餸說咁禁mode 就得

尋晚用黎蒸水蛋,mode 2蒸左14分鐘
出黎一啲都唔老仲滑過用火

小肥楊    發表於 16-2-17 12:37

男爵府

ilovedancendanc 發表於 16-2-17 12:07

你點睇?

你要留意東芝特價這個MODEL 無得淨係用蒸氣蒸野, 要連微波一齊用架. 要新MODEL 先可以淨用蒸氣.

男爵府

開心吸收勳章

himbb 發表於 16-2-17 11:56
回覆 BabyRonXo 的帖子

P 仔係中x折左$2050, 如用中銀咭月尾前有$200回贈,即係$1850。
新年前, 我就係O係中X 訂O左, 個sales "聲稱" 話2月3日送貨, 結果就梗係無貨啦......俾我鬧到七彩, 仲已經refund O左.

我唔再信中X

男爵府

開心吸收勳章

ilovedancendanc 發表於 16-2-17 12:07

你點睇?
我唔用微波, 所以東芝唔太O岩我.

首頁

尾頁

跳至