跳至

首頁
12345...21

尾頁

大宅

請問有冇人報咗出年讀N班呀!!!!!我收到消息下星期五面試呀!!!!唔知到時有乜嘢問呢???大家分享吓!!!!!!

別墅

終於有"同道中人"啦!
我隻妹畀咗留位費啦,因為只係n1,所以面試其實係In我哋(父母)多過bb,不過校長都會畀玩具bb玩,睇吓佢反應,同埋睇吓bb肯唔肯開口講吓嘢,總結來說,真係好簡單.

大宅

真係好感激你呀!!!lovetiana.....你阿B係咪到係出年讀N班呀!!!同埋我想知佢哋留位費幾多錢呀!!!!係咪in完如果ok就比錢定係等幾耐呢???因為我重有報其他想等埋先....

別墅

tiana明年9月讀n班,我交咗$500留位費,因為鄰居個囝囝都係讀呢間,口碑唔錯,而且非常近,所以我都唔報第二間,留番啲精力明年報幼稚園囉!!!(其實係我懶!!!!)

原文章由 Kerokeroppi 於 08-10-25 20:18 發表
真係好感激你呀!!!lovetiana.....你阿B係咪到係出年讀N班呀!!!同埋我想知佢哋留位費幾多錢呀!!!!係咪in完如果ok就比錢定係等幾耐呢???因為我重有報其他想等埋先.... ...

大宅

原文章由 lovetiana 於 08-10-27 11:31 發表
tiana明年9月讀n班,我交咗$500留位費,因為鄰居個囝囝都係讀呢間,口碑唔錯,而且非常近,所以我都唔報第二間,留番啲精力明年報幼稚園囉!!!(其實係我懶!!!!)

...

真係唔該晒你.....其實我現在都15 16...學你咁就方便就腳,,但地方就好似細D...如果我阿仔面試OK...咁出年咪有機會同你個女做同學...等我星期五見完再話你知.......

咁你諗住明年會報邊度D幼稚園呀!!!!我家交換吓意見呀!!!!!

伯爵府

我9月頭都報左名讀呢間學校,我過左一個星期打去問學校有冇收到我份表啦,原來接電話果位就係校長,佢約左我地見面,冇考過阿仔d 咩就話收佢喇﹗

別墅

kerokeroppi:
我諗住:聖羅撒,協恩,迦南,或者會報埋何文田浸信會,因為我聽朋友講話呢間幼稚園會雖然唔係咩名校,但校風唔錯,而且會有適量功課做,咁啱佢哋11月1日(9:00am至12:00nn)開放日,所以都諗住去參觀吓!
(其實你住邊頭呀?我住ou附近的.)

大宅

原文章由 annaanna 於 08-10-28 11:43 發表
我9月頭都報左名讀呢間學校,我過左一個星期打去問學校有冇收到我份表啦,原來接電話果位就係校長,佢約左我地見面,冇考過阿仔d 咩就話收佢喇﹗ ...

多謝你回覆呀!!!annaanna咁你阿仔係咪出年會讀呀!!!!!咁會唔會同tiana同一班呢???

大宅

原文章由 lovetiana 於 08-10-28 13:23 發表
kerokeroppi:
我諗住:聖羅撒,協恩,迦南,或者會報埋何文田浸信會,因為我聽朋友講話呢間幼稚園會雖然唔係咩名校,但校風唔錯,而且會有適量功課做,咁啱佢哋11月1日(9:00am至12:00nn)開放日,所以都諗住去參觀吓!
(其實你 ...

lovetiana:
其實我係住沙田的,但我阿仔比奶奶揍,所以咪揀間近佢地囉......我都諗住k1會同佢報吓九龍塘D學校......好似你咁報埋何文田浸信會或者lee 間幼稚園,聽人講lee兩間都好大機會入到陳瑞祺溂沙小學架.....睇吓我星期六時間就唔就到,如果得我都去浸信會參觀吓先..

你阿女好大機會同annaanna阿仔同一班呀!!!!咪開學已經識到同學仔先.....

伯爵府

我幫阿仔報k1,唔係n1喎~ 應該唔會同班,不過番學放學應該都會見到o既....哈哈

上次我聽校長講,放學有shuttle,又唔記得問佢條路線係點,有冇人知呢?

原文章由 Kerokeroppi 於 08-10-28 21:39 發表

多謝你回覆呀!!!annaanna咁你阿仔係咪出年會讀呀!!!!!咁會唔會同tiana同一班呢???

大宅

Hi, lovetiana:
我今朝IN完啦!!!真係好似你咁講都幾簡單,收咗阿仔,我好似你咁比咗留位費,出年你阿女同我阿仔會同一班,真係好高興認識你,,,,以後多多聯絡.......

伯爵府

請問校長有冇同你講放學有shuttle呢?
我上次in完,我記得有聽過,不過c6就話聽唔到.... 我又唔好意思打去問喎~~~~

大宅

hi, annaanna:
我阿仔唔使搭shuttle,所以我唔係好清楚,不如你打電話去問吓,佢哋一定會樂意解答,你唔係住附近,咁你住邊頭呀!!!!!!

別墅

恭喜!!!
你仔仔報全日定半日呀?我報咗半日呀!

原文章由 Kerokeroppi 於 08-10-31 22:15 發表
Hi, lovetiana:
我今朝IN完啦!!!真係好似你咁講都幾簡單,收咗阿仔,我好似你咁比咗留位費,出年你阿女同我阿仔會同一班,真係好高興認識你,,,,以後多多聯絡....... ...

大宅

原文章由 lovetiana 於 08-11-1 13:12 發表
恭喜!!!
你仔仔報全日定半日呀?我報咗半日呀!

我報咗全日呀!!!!因半日得三個鐘好似短咗D,同埋校長話下午課程都好充實,唔係淨得瞓覺.......

伯爵府

我住黃埔呀﹗其實坐7b 都好方便,不過如果放學有shuttle去黃埔,99就可以輕鬆d 囉....

原文章由 Kerokeroppi 於 08-11-1 11:25 發表
hi, annaanna:
我阿仔唔使搭shuttle,所以我唔係好清楚,不如你打電話去問吓,佢哋一定會樂意解答,你唔係住附近,咁你住邊頭呀!!!!!!

別墅

annaanna :
放學坐黃埔架穿巴得唔得呀?好方便架!

原文章由 annaanna 於 08-11-3 09:37 發表
我住黃埔呀﹗其實坐7b 都好方便,不過如果放學有shuttle去黃埔,99就可以輕鬆d 囉....

大宅

annaanna:
係囉!!!架穿梭巴士重唔使錢.....係呢???點解你住黃埔都報lee間幼稚園,,,你哋黃埔個邊都好多選擇.

伯爵府

請問你地講o既穿巴係邊架呢?係只黃埔新天地果架車?or 學校有車呀?我想坐校車係因為唔駛99由黃埔去何文田接仔放學嘛...

我住黃埔,不過聽人講呢間幼稚園好有愛心,我見又有一架7b番到學,咪報名囉﹗仲有因為學生唔多,我估學校handle每位小朋友都好d 嘛

原文章由 Kerokeroppi 於 08-11-3 22:17 發表
annaanna:
係囉!!!架穿梭巴士重唔使錢.....係呢???點解你住黃埔都報lee間幼稚園,,,你哋黃埔個邊都好多選擇.

[ 本文章最後由 annaanna 於 08-11-4 10:12 編輯 ]

別墅

我哋係講黃埔新天地果架呀!
等我整理吓,你哋本身住响黃埔,但奶奶就唔係,right? 搭巴士都好方便,但點解你唔打電話問清楚有冇校巴呢??我之前成日打電話去問嘢,佢哋都好有耐性解答.

其實我揀呢間幼兒園,一來真係好近,二來係鄰居個b之前讀呢間,佢都話校長等人好有愛心,而且亦好懂得掌握幼兒心理,會提點家長响屋企點樣同小朋友相處,所以我就報讀囉!

原文章由 annaanna 於 08-11-4 10:11 發表
請問你地講o既穿巴係邊架呢?係只黃埔新天地果架車?or 學校有車呀?我想坐校車係因為唔駛99由黃埔去何文田接仔放學嘛...

我住黃埔,不過聽人講呢間幼稚園好有愛心,我見又有一架7b番到學,咪報名囉﹗仲有因為學生唔多,我估學校han ...

首頁
12345...21

尾頁

跳至