跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

尋日到咗 week 20, 要到醫務所照結構性超聲波.

今次照得好仔細, 要數BB手指, 腳指, 照五官, 腦, 心, 胃, 腎...
BB唔算唔聽話, 但又唔算好乖.
手指, 腳指, 五官, 腦, 心, 胃, 腎...都好乖咁俾醫生照, 但就係欠左手手指公...
BB唔係揸實拳頭, 就係成隻手放咗係頭後面.
結果搵下, 又check下其他器官; check下其他器官, 又搵下手指公.
差唔多成十分鐘, 亞B先肯打開左手, 終於搵到手指公啦!

D護士曾經講過, 如果BB唔合作, 有D器官照唔到, 就要出番大廳等.
叫我最少要預半日係醫務所等....
好彩BB唔算唔合作, 成個過程只係用咗40分鐘.

希望各位BB都乖, 俾醫生順利照晒所有器官. 唔好要媽媽瞓咁耐床, 瞓得耐媽媽會腰骨痛架.

別墅

去醫務所照會照咁耐架?如果去政府係咪好求其呢?我向政府無期比我做啦...本來諗住兩邊都照..但排唔到期啦..唯有淨係去私家照..我25號先照..好想快少少見到佢呀..咁仔細架照咁耐....唔知私家照一照幾錢呢?我都無問醫生..上次照OSCAR就1700元呀!今次照咁耐咁詳細會否仲貴?

大宅

間間醫務所收費都唔同.

我上次照 oscar 係 $1,000.
今次照結構係 $1,500.
有d醫務所送埋 dvd, 但收費仲貴.
所以你要周圍 check 吓價.

照結構應該係咁仔細架!

原文章由 可愛小寶貝 於 08-11-16 00:29 發表
去醫務所照會照咁耐架?如果去政府係咪好求其呢?我向政府無期比我做啦...本來諗住兩邊都照..但排唔到期啦..唯有淨係去私家照..我25號先照..好想快少少見到佢呀..咁仔細架照咁耐....唔知私家照一照幾錢呢?我都無問醫生 ...

別墅

原文章由 可愛小寶貝 於 08-11-16 00:29 發表
去醫務所照會照咁耐架?如果去政府係咪好求其呢?我向政府無期比我做啦...本來諗住兩邊都照..但排唔到期啦..唯有淨係去私家照..我25號先照..好想快少少見到佢呀..咁仔細架照咁耐....唔知私家照一照幾錢呢?我都無問醫生 ...

我都係25號照結構,
我book左林翠苗....連DVD $800 jar~
今次仲叫埋c6一齊去...hehee

我都無得照政府 ar....

複式洋房

我18號會係醫院抽羊水+照埋結構,希望bb沒事啦,因為之前量頸皮話bb有機會係唐bb,心情既擔心又矛盾,有望時間快點過,好想快點知道result bb係正常健康的.........

大宅

好媽媽勳章

原文章由 mumtwo 於 08-11-16 11:49 發表

我都係25號照結構,
我book左林翠苗....連DVD $800 jar~
今次仲叫埋c6一齊去...hehee

我都無得照政府 ar....

我下個月都係去林醫生到照結構!
我想問詳唔詳細呀?

大宅

好媽媽勳章

原文章由 周師奶 於 08-11-16 11:57 發表
我18號會係醫院抽羊水+照埋結構,希望bb沒事啦,因為之前量頸皮話bb有機會係唐bb,心情既擔心又矛盾,有望時間快點過,好想快點知道result bb係正常健康的......... ...

唔好咁擔心, bb會知道架! 祝你一切順利, bb健健康康

禁止訪問

別墅

原文章由 最緊要健康 於 08-11-17 09:58 發表
我都係啊, 想知道她照得詳不詳細, 個report其實係吾係只是張相同dvd?定係文字report ?

我未照ar... Next Tue...
不過聽人話佢都幾細心架...
report 據聞係d data .... 即BB 各部位size....

複式洋房

Thanks for sharing!

我都book左我位私家醫生下星期一(24號)照結構呀,下星期一岩岩到12wk,距離上次14wk5d已經超過一個月冇見到bb喇,好興奮好期待呢!

原來bb已經差唔多15cm大喇! :)

別墅

原文章由 purplebb1016 於 08-11-17 10:35 發表

我都book左我位私家醫生下星期一(24號)照結構呀,下星期一岩岩到12wk,距離上次14wk5d已經超過一個月冇見到bb喇,好興奮好期待呢!

原來bb已經差唔多15cm大喇! :) ...
咁你唔係聯合照啦 你下星期一係12wk

複式洋房

哈哈哈係播我打錯左,星期一係20wk至真…嘩人地話大肚婆會蠢左(因為懷孕期會死好多腦細胞),我竟然將20打左做12…好驚呀哈哈哈!

我諗住照左私家先呀,因為我私家醫生部超聲波機比較舊,我想確認係咪真係check得清楚先決定取唔取消聯合的booking。而且下星期係我老公生日,我地好掛住bb想見下bb當同佢慶祝生日既節目之一,hehe!

原文章由 mantoby 於 08-11-17 11:04 發表
咁你唔係聯合照啦 你下星期一係12wk

大宅

我禮拜六22號剛好20weeks.. 好緊張呀唔知bb乖唔乖呢~ 我又希望佢唔好咁合作咁我先有得見佢耐d喎~~ 好矛盾呀~ 哈哈!

別墅

原文章由 purplebb1016 於 08-11-18 10:56 發表
哈哈哈係播我打錯左,星期一係20wk至真…嘩人地話大肚婆會蠢左(因為懷孕期會死好多腦細胞),我竟然將20打左做12…好驚呀哈哈哈!

我諗住照左私家先呀,因為我私家醫生部超聲波機比較舊,我想確認係咪真係check得清楚先決定取 ...

我覺得大肚後記性差左, d野成日轉頭就唔記得. 死囉乜原來會死好多腦細胞架, 本身已經無乜剩, 生完點算, 咪會越黎越蠢? 腦細胞好似死左唔會再生架係咪呀?

大宅

原文章由 purplebb1016 於 08-11-17 10:35 發表

原來bb已經差唔多15cm大喇! :) ...

你下個周一照, 你又知而家 bb 差唔多 15 cm 既??

大宅

我後日去巫少慈到照, 九月 book 左了. 好期待. 我都超過一個月無見 bb 了

複式洋房

哈哈因為我唔係講緊我bb嘛,我見到vivienne019話佢bb 20wk1d 已經有15.4cm嘛 :)

原文章由 ChrisAlfred 於 08-11-18 15:08 發表

你下個周一照, 你又知而家 bb 差唔多 15 cm 既??

複式洋房

係呀,因為新陳代謝同埋荷爾蒙影響嘛,所以我睇書話記性差左唔出奇架,不過我都唔知d腦細胞會唔會生番既呢?

原文章由 bobg 於 08-11-18 14:08 發表
我覺得大肚後記性差左, d野成日轉頭就唔記得. 死囉乜原來會死好多腦細胞架, 本身已經無乜剩, 生完點算, 咪會越黎越蠢? 腦細胞好似死左唔會再生架係咪呀? ...

大宅

我今日剛剛week 20喇, book左26號去東區醫院超結構!好緊張呀!

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

原文章由 purplebb1016 於 08-11-18 17:33 發表
係呀,因為新陳代謝同埋荷爾蒙影響嘛,所以我睇書話記性差左唔出奇架,不過我都唔知d腦細胞會唔會生番既呢?

腦細胞死左就死左
唔會生反架~
所以成日發脾氣既人會死好多腦細胞係唔好架~
我都係其中一個

首頁
12345...6

尾頁

跳至