親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

除咗wine tour, great ocean road, penguin 呢D tour之外,Melbourne市區仲有咩值得去嘅地方?有冇餐廳好介紹?

男爵府

回覆樓主:

有溫泉/maze garden/淘金鎮

伯爵府

appleyummy 發表於 17-9-17 14:08
除咗wine tour, great ocean road, penguin 呢D tour之外,Melbourne市區仲有咩值得去嘅地方?有冇餐廳好介 ...

幾時去?9月尾10月會有tulips festival 好靚,一年先一次!

子爵府

ilovemytwins 發表於 17-9-23 18:19
幾時去?9月尾10月會有tulips festival 好靚,一年先一次!

啱啱去完,今年好少花,得4/5行花,我揸車揸到門口都冇俾錢入去…就走了…

伯爵府

siuba 發表於 17-10-1 16:44
啱啱去完,今年好少花,得4/5行花,我揸車揸到門口都冇俾錢入去…就走了…
...

下,唔係嘛,我仲諗住聽日去(emoji)(emoji)(emoji)

子爵府

ilovemytwins 發表於 17-10-1 19:23
下,唔係嘛,我仲諗住聽日去(emoji)(emoji)(emoji)

Tesselaar Tulip Festival,你係咪去呢個?我就係去呢度,28澳紙,去到門口裝入去得4/5行花,搞到入嘅意欲都冇,就揸車走了…。

別墅

appleyummy 發表於 17-9-17 14:08
除咗wine tour, great ocean road, penguin 呢D tour之外,Melbourne市區仲有咩值得去嘅地方?有冇餐廳好介 ...

zoo, driving time is around 40 Mins

伯爵府

siuba 發表於 17-10-1 19:31
Tesselaar Tulip Festival,你係咪去呢個?我就係去呢度,28澳紙,去到門口裝入去得4/5行花,搞到入嘅意欲 ...

係呀,得呢度,最終今日都去左。

子爵府

ilovemytwins 發表於 17-10-2 18:14
係呀,得呢度,最終今日都去左。

好靚!

子爵府

回覆樓主

puffing billy 坐懷舊火車
south melbourne market 行街食野,地道過 victoria market
順路去埋 st kilda beach 睇企鵝仔
我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

大宅

女皇駕到 發表於 17-9-17 14:47
有溫泉/maze garden/淘金鎮

請問溫泉個名是甚麼?

男爵府

文文送 發表於 17-10-4 00:40
puffing billy 坐懷舊火車
south melbourne market 行街食野,地道過 victoria market
順路去埋 st kilda ...

咁係咪即係可以慳返唔去 penguin parade?

男爵府

appleyummy 發表於 17-10-5 03:46
請問溫泉個名是甚麼?

hot spring peninsula

子爵府

女皇駕到 發表於 17-10-5 14:33
咁係咪即係可以慳返唔去 penguin parade?

唔係,兩回事,philip island 仍然值得去
我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

男爵府

文文送 發表於 17-10-5 16:54
唔係,兩回事,philip island 仍然值得去

Thanks,因為時間唔夠,所以都係決定去 penguin parade。尤其是penguin parade可以買indoor門票,唔怕凍親。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

女皇駕到 發表於 17-10-5 18:46
Thanks,因為時間唔夠,所以都係決定去 penguin parade。尤其是penguin parade可以買indoor門票,唔怕凍親 ...

indoor會否冇outdoor咁清楚?

男爵府

Lqueenie 發表於 17-10-5 19:20
indoor會否冇outdoor咁清楚?

應該唔會,因為indoor會再近d,同埋eye level就係企鵝仔既高度。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

女皇駕到 發表於 17-10-5 20:28
應該唔會,因為indoor會再近d,同埋eye level就係企鵝仔既高度。

搵到資料,不過indoor貴好多,5個人貴一千蚊

男爵府

回覆 Lqueenie 的帖子

你可以上淘寶睇下,好似平少少。雖然貴D,但係諗下唔駛食足幾個鐘海風都值,最怕旅行病左之後咩都玩唔到。

珍珠宮

女皇駕到 發表於 17-10-6 11:32
回覆 Lqueenie 的帖子

你可以上淘寶睇下,好似平少少。雖然貴D,但係諗下唔駛食足幾個鐘海風都值,最怕旅 ...

係,尤其冬天去

首頁

尾頁

跳至