自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

2001年台灣電視劇《流星花園》,將F4(言承旭、周渝民、朱孝天和吳建豪)捧紅,仲紅遍全亞洲。今年偶像劇教母柴智屏宣布開拍新版《流星花園》,大家對新F4選角都好期待。

劇組由6月開始走遍台北、香港、新加坡、洛杉磯及中國大陸一線城市嘅大學,從超過30,000份演員自薦簡歷去尋覓新F4。近日終於宣布新F4誕生,將由官鴻、王鶴棣、梁靖康、吳希澤演出,不過究竟四位分別飾演邊個角色就暫時未透露。

新F4位男主角平均年齡21歲、平均身高185公分,亦都係台、日、韓版《流星花園》(日本漫畫原著《花樣男子》)中,平均年齡最小(只有21歲)、平均身高最高嘅F4組合。

新F4四位成員來自唔同地方。官鴻(22歲)來自台北;王鶴棣(19歲)來自成都;梁靖康(23歲)來自廣州;吳希澤(21歲)來自深圳。

製作人柴智屏就話4位演員雖然唔係學做戲出身,但佢地個份青春無敵嘅氣質、活潑嘅個性深深打動到佢,就連上一代杉菜大S都讚「新F4條件真的很棒」。

https://hk.celebrity.yahoo.com/%E9%80%A3%E5%A4%A7s%E9%83%BD%E8%AE%9A-%E6%B5%81%E6%98%9F%E8%8A%B1%E5%9C%92-%E5%8F%B0%E7%89%88%E6%96%B0-1811457502920758.html

水晶宮

回覆樓主

唔知係咪想好似金傭d小說咁,不停翻拍又翻拍

珍珠宮

回覆樓主:

後生則無敵

多多綠茶    發表於 17-11-8 00:13

伯爵府

顏值唔錯

APIGMA    發表於 17-11-7 14:52
ic34    發表於 17-11-7 11:41

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我想知邊個係女主角

mcyw888    發表於 17-11-7 15:11

水晶宮

CathyChan1126 發表於 17-11-7 09:45
我想知邊個係女主角

好似過多二日先會公佈,千祈唔好係傳聞果個「鄭爽」就得啦

侯爵府

回覆樓主:

小鮮肉幾吸引

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

最右手邊,頭上的蝦鬚攪咩鬼?!

水晶宮

回覆樓主:

淨係覺得舊版最吸引,其他版本已經冇興趣睇

珍珠宮

回覆樓主:

之前聽人講有泰版,仲睇過預告,但從未見到有播嘅?!

水晶宮

ChloeMa 發表於 17-11-7 09:49
最右手邊,頭上的蝦鬚攪咩鬼?!

鬈髮果個?
唔知係咪扮道明寺

水晶宮

baby_yee 發表於 17-11-7 09:50
淨係覺得舊版最吸引,其他版本已經冇興趣睇

我都係最愛舊版

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

除左2/5嗰個靚仔外,其他都......................
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

做個靚太 發表於 17-11-7 09:50
之前聽人講有泰版,仲睇過預告,但從未見到有播嘅?!

我都聽過有泰版,但無留意係咪真係有

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

幾高大,有個 mixed, 望落麻麻地夾

水晶宮

my005 發表於 17-11-7 09:52
除左2/5嗰個靚仔外,其他都......................

果個覺得有d似彭于晏

水晶宮

Sumyeema1 發表於 17-11-7 09:53
幾高大,有個 mixed, 望落麻麻地夾

好過當年嘅大陸版,咁多個版本最嚇人

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我見到有個似又南,有個似潘美辰

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

c.vieri 發表於 17-11-7 09:52
鬈髮果個?
唔知係咪扮道明寺

係呀,鬈得太唔自然。 其實 5/5 同 4/5 都麻麻地。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

各版本F4大比拼,泰國版完勝!最後一組才是現實版的F4!

原文網址:https://read01.com/472xL.html

pansy888hk    發表於 17-11-19 16:20
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

首頁

尾頁

跳至