自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我唸之前大家希望有另類聲音;但佢地依家越做越離譜,未開會已經要離場,'禁'咪即係連準備都唔使?

成日話代表基層,'禁'就一定要粗言穢語!
算唔算侮辱?!

禁止訪問

回覆 # 的文章

男爵府

原帖由 尼古丁 於 09-3-31 03:57 發表
你唔好咁講, 香港過往生活比現在更難的年代, 有個基層代表, 杜葉錫恩(西人)都代表基層, 冇社民連黨人的表演 。

註:當年還細, 屋企人講得過佢幫助,詳情我都唔知。 ...

我都好後悔無做選民, 無選社民連, 我初初對長毛真係無咩好感, 但係睇O左佢係立法會為我O地爭取緊小班教學真係感到好欣慰, 下次選舉我都要做選民投社民連一票先得。
杜葉錫恩以前她是我小學的校監, 我姑姐能住公屋也是多得她的幫助。

大宅

有呀,我上次投左陶君行,可惜未能勝出,下屆我考慮搬去將軍澳,集中火力支持長毛

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

好過投比啲偽君子(唔好話邊個啦)

下次一定再投比 社民連....我鍾意佢真的!
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

本身想投長毛, 但佢政綱寫(主旨):爭取新移民來港一年可申領綜援" 有無人唔O咀...

希望家長清醒D, 眼光放遠D...未來..有這樣的議員, 有這樣的家長, 相信下一代都是這樣...到時孫公要唸唸"poking on the street"可否用作英文作文...

珍珠宮

真得來.. 仲要係代表我地出聲先有用嘛.. 不過次次要離場, 唔投票又好似冇咩用喎..

珍珠宮

我只係覺得投俾邊個都好, 希望大家互相尊重大家o既意向, 而唔係話某d選民質素如何如何。

男爵府

無疑$6000蚊MPF又係攪到成鑊粥, 又有無人唸過, 政府仲咩要花咁多精神點分錢? 不如每人Cash$6000好過...到時...又有人話政府"有無攪錯呀派錢, 咪益左D無良父母過大海賭!!"

男爵府

原帖由 goat 於 09-3-31 08:55 發表
我只係覺得投俾邊個都好, 希望大家互相尊重大家o既意向, 而唔係話某d選民質素如何如何。

大宅

我覺得貧苦大眾選佢地入去唔係想睇show 囉,
成日唔係掟蕉就係爆粗, 只會俾人麻煩, 都唔係真心想代表我們d市民去反映問題,

爆粗都要睇場合架, 你地搞完一場又一場既大龍鳳結果有人聽你咩, 你地係代表我地既聲音, 與其只懂批"鬥", 不如踏踏實實批"評", 建議及爭取, 咁樣我一定會支持囉!

對佢地真係好失望!

別墅

我無投比"社xx", 現在見他用呢d咁差的手法, 以後更加不會投比他們.

他們堅持咁講野係無問題, 唔係粗口, 咁我都祝福 : 他們及他們全家都日日, 時時,分分,秒秒都"x街, 他們一定很開心的"x街".

:;pppp:

大宅

好媽媽勳章

我冇投比佢地. 我都一定唔會投票比佢地.
佢地咁大個人一d都唔識得咩係尊重. 冇d分寸. 自以為是. 橫蠻無理.......

我唔明, 點解仲有人投票比佢地. 供養呢班只係識亂黎的人搞事?!mouth:

男爵府

我投社民連的, 淨係果日長毛夠膽問所有教育局高官有冇小朋友係香港讀書的, 我已覺得冇投錯.

點解其他議員咁多年都冇帶出伊個問題呢? 伊家九年免費教育係咪等如綜緩, 係基本生活需要, 求求其其得架哪? 有錢就讀好D?

男爵府

門字系列、講及性器官&性動作 ge 詞句先係粗言穢語, x街只係粗鄙市井說話.....

但我都唔讚成佢地係開會時侯講d 咁嘢 or 做掃文件行為 , 并唔係因為有損 ''尊貴議員身份'' , 而係想佢地集中批駁政府工作,唔好節外生枝,令 d 保皇黨可以藉機轉移視線。

大宅

原帖由 ii-3 於 09-3-31 09:22 發表
我無投比"社xx", 現在見他用呢d咁差的手法, 以後更加不會投比他們.

他們堅持咁講野係無問題, 唔係粗口, 咁我都祝福 : 他們及他們全家都日日, 時時,分分,秒秒都"x街, 他們一定很開心的"x街".

:;pppp: ...

無錯!
"x街"唔係粗口, 返學問候老師都得啦!
黃xx當年可能係咁教學生架!!

大宅

原帖由 鵝老太 於 09-3-31 09:36 發表
門字系列、講及性器官&性動作 ge 詞句先係粗言穢語, x街只係粗鄙市井說話.....

但我都唔讚成佢地係開會時侯講d 咁嘢 or 做掃文件行為 , 并唔係因為有損 ''尊貴議員身份'' , 而係想佢地集中批駁政府工作,唔好節外生 ...

其實你講左個重點啦!
佢地根本係到節外生枝!!!!!
有point就唔係咁啦!

子爵府

佢地代表低下層,敢即係低下層係講粗口,一唔滿意就走同冇禮貌????

男爵府

原帖由 LUON 於 09-3-31 09:42 發表

其實你講左個重點啦!
佢地根本係到節外生枝!!!!!
有point就唔係咁啦!

但長毛批班高官 : 自己都無俾仔女接受傳統大班教育、話 d 教師想小班係驚失業 ge說話係有屈辱斯文.......呢 d好有point 喎

男爵府

我支持佢地幫小市民出聲...

但唔接受佢地用咁市井既言詞去表達....

我唔覺得咁樣有尊重其他人...
大聲唔係大晒...
明知晌裡面嘈完, 會比人叫出去,
咁你出左去, 邊個幫手表達小市民既心聲...

首頁

尾頁

跳至