自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

本人今年五月左右買了日立雪櫃,已經要求換機兩次,但兩部都不約而同發生冰箱自動溶雪,我D雪糕係無端端半溶,而溫度計顯示去到十度,而他們的客服也是一貫不退錢不負責任,亦唔願意換款式,希望大家唔好幫襯日立,現巳尋求消費委員會協助,型號雙門440系列,希望大家注意一下

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

售後咁差?

公爵府

bigyanb 發表於 19-8-14 18:57
本人今年五月左右買了日立雪櫃,已經要求換機兩次,但兩部都不約而同發生冰箱自動溶雪,我D雪糕係無端端半 ...

已經有唔少jm話近年既日立質素差左好多。之前我公司裝日立分體冷氣,一裝就係壞既,好彩未拆棚渣!跟住我要換雪櫃都唔敢買佢啦。對上個雪櫃係日立,用左10+年。

伯爵府

回覆 bigyanb 的帖子

我家中部日立,用左8年,仲好正常。
但認同最近買既,都唔太好。

唔係第一次聽。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我用三菱三門好好,日立多門會唔會好d

公爵府

多謝你分享,我原本打算買日立,想換大啲雪櫃,依家都係睇其實牌子

珊瑚宮

Dragonmama2012 發表於 19-8-14 19:25
多謝你分享,我原本打算買日立,想換大啲雪櫃,依家都係睇其實牌子
...

大既,日本製,又可能唔同

珊瑚宮

回覆樓主:

三菱三門平平,四千中係泰國做,好多門果d款,係日本做

子爵府

我都正想買日立三門呀

侯爵府

wannabe118 發表於 19-8-14 19:12
已經有唔少jm話近年既日立質素差左好多。之前我公司裝日立分體冷氣,一裝就係壞既,好彩未拆棚渣!跟住我 ...

真是?佢堅決唔承認有問題,唔退錢唔換款,迫到我搵消委會,離囇蒲,冇問題點會無端端停止製冷之後又有返風,所以出post勸大家唔好買,我有囇證明,影唒相,水珠

侯爵府

wannabe118 發表於 19-8-14 19:12
已經有唔少jm話近年既日立質素差左好多。之前我公司裝日立分體冷氣,一裝就係壞既,好彩未拆棚渣!跟住我 ...

對上我日立用咗6年,13-19,總知好慶,customer service 解決唔到,一味我再叫c父睇,你部嘢兩次㗎啦,仲有信心?

公爵府

bigyanb 發表於 19-8-14 19:36
真是?佢堅決唔承認有問題,唔退錢唔換款,迫到我搵消委會,離囇蒲,冇問題點會無端端停止製冷之後又有返 ...

唔退錢可以理解,但連款都唔換,佢真係唔怕得失d客

公爵府

bigyanb 發表於 19-8-14 19:38
對上我日立用咗6年,13-19,總知好慶,customer service 解決唔到,一味我再叫c父睇,你部嘢兩次㗎啦,仲 ...

之前部冷氣都係架,師傅一共check左3次先換部新既黎,前前後後等左2個星期。。7月三十幾度囉大佬!個電話又打10世都唔到通 ,打電都打到興呀

子爵府

我懷疑我關門時飲品撞落佢儲止制冷按鈕而溶雪,我唔肯定,去完旅行返來見到成個雪櫃臭哂

wcpcelia    發表於 19-8-15 10:09

侯爵府

wannabe118 發表於 19-8-14 19:38
唔退錢可以理解,但連款都唔換,佢真係唔怕得失d客

佢一定唔care 客,覺得自己大把生意,我喺度提大家都驚比人話我係其他牌子D支持者突登唱衰佢,我真是冇計,用家揀錯咗嘢,佢仲話唔會賠返雪糕同日本和牛,我唔捨得扔又由佢雪返硬再食,差不多5000蚊好唔抵

侯爵府

bigyanb 發表於 19-8-14 18:57
本人今年五月左右買了日立雪櫃,已經要求換機兩次,但兩部都不約而同發生冰箱自動溶雪,我D雪糕係無端端半 ...

我部三門也麻麻,買咗兩年整咗2次,一次有果蠅,一次係結霜(冇霜雪櫃)、中間又唔凍,攪到D芝士、某D食物變壞哂 ,約c父上嚟睇又耐(成2星期),唔知係咪好多維修單

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

日立都咁差?我都有諗過換日立

侯爵府

wannabe118 發表於 19-8-14 19:42
之前部冷氣都係架,師傅一共check左3次先換部新既黎,前前後後等左2個星期。。7月三十幾度囉大佬!個電話 ...

佢個電話長期留言,我係send email 先覆咋,又是第一次換之後約師傅約到十二日後,話係要排到咁耐,我唔係有屋企人附近住放住D嘢先唔知會點

侯爵府

Rilakkuma12 發表於 19-8-14 19:46
我懷疑我關門時飲品撞落佢儲止制冷按鈕而溶雪,我唔肯定,去完旅行返來見到成個雪櫃臭哂
...

又係日立?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

bigyanb 發表於 19-8-14 19:49
佢個電話長期留言,我係send email 先覆咋,又是第一次換之後約師傅約到十二日後,話係要排到咁耐,我唔係 ...

謝謝分享。我有意買3門。好彩你出呢個帖

首頁

尾頁

跳至