自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

減齡達人勳章

如題

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

天下烏鴉一樣黑~

25年供死會、agent 誇大回報、公司點會唔知~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

Sell儲蓄保的一貫做法,幾多年後可以拎幾錢,或可用嚟交醫保到100歲,講到幾吸引。但是當中可能大部份屬不保證回報,有良心的就輕描淡寫帶過,無良心就提都唔提。所以我唔會買儲蓄保。

伯爵府

回覆 白毛毛 的帖子

我都買緊,但唔知會唔會中招,可以點check?

yanx3    發表於 21-3-30 20:40

別墅

回覆 Poon89 的帖子

+1 我都想知

珍珠宮

Poon89 發表於 21-3-30 20:38
回覆 白毛毛 的帖子

我都買緊,但唔知會唔會中招,可以點check?

公道講,除非個agent同你講「一定」拎到的錢係包埋不保證果份,唔係sell時份proposal會有寫明保證現金價值同不保證回報。有無詳細睇同留起份proposal?有的話可以睇下今日係咪做到當時預計的回報。
我唔係agent,再多我唔識,建議你問保險公司。

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

份野應該有寫明保證金係幾多架,咁我個sales都好d唔會叫我亂買野,而且佢都有講埋保證拎到既錢係幾多。

伯爵府

大膽、講嘢搏大懵經紀遇著精明夫婦!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

chadtanner 發表於 21-3-30 21:38

精明? 當日就唔會簽喇
放下自在

大宅

我都想知邊間保險公司

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

唔覺得佢精明,正常點會立刻簽20個名?!
之後好明顯係有心拍攝同錄音 ,個經紀唔清楚文件上,左右銀碼無得一齊拎
文件上,左同右好明顯係兩舊錢,每年拎左既保證金,又點會有右既total呢

3991    發表於 21-3-31 08:55

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Kuromi1127 發表於 21-3-30 22:05
唔覺得佢精明,正常點會立刻簽20個名?!
之後好明顯係有心拍攝同錄音 ,個經紀唔清楚文件上,左右銀碼無 ...

D字細到用放大鏡先睇得、仲分分鐘全部係英文、邊個會仔細去睇?

事主仲專登叫個agent去去公司、用cctv全部錄影曬、佢講過咩嘢~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

大力大力 發表於 21-3-30 22:08
D字細到用放大鏡先睇得、仲分分鐘全部係英文、邊個會仔細去睇?

事主仲專登叫個agent去去公司、用cctv全 ...

唔洗用放大鏡,唔好講係咪仔細喎!正常人都無可能立即簽名掛?!20個名

男爵府

我都覺得兩公婆係知道嘅,因為我立到總額係A+B+C之類字眼,個女人開得公司點會唔留意到總額包含咗第一定第二個column,只能夠講個經紀唔熟悉自己公司的產品亂咁講,仲要戆居到被人錄影埋。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

大力大力 發表於 21-3-30 22:08

事主仲專登叫個agent去去公司、用cctv全 ...

點會係全部英文呢
放下自在

侯爵府

Sebastian@ 發表於 21-3-30 22:10
我都覺得兩公婆係知道嘅,因為我立到總額係A+B+C之類字眼,個女人開得公司點會唔留意到總額包含咗第一定第 ...

係囉!好明顯啊

珍珠宮

Kuromi1127 發表於 21-3-30 22:10
唔洗用放大鏡,唔好講係咪仔細喎!正常人都無可能立即簽名掛?!20個名
...

想起雷曼事件,銀行比product prospectus投資者叫佢哋睇,又嫌重又嫌多字唔肯拎。
出事時就鬧銀行無比資料,唔知乜係掛鉤產品,唔知自己買咗乜,日日坐係中環話被銀行呃。

侯爵府

白毛毛 發表於 21-3-30 22:26
想起雷曼事件,銀行比product prospectus投資者叫佢哋睇,又嫌重又嫌多字唔肯拎。
出事時就鬧銀行無比資料 ...

係架,自己唔睇?簽20個名喎,賣身?借錢?還債?擔保乜都得

大宅

回覆樓主:

個女人以前係咪藝員嚟?我覺得有啲熟口面,但up唔出叫咩名

男爵府

回覆樓主:

其實事主唔似無知婦孺,正常買過類比保險都冇咁快攞到咁多錢。最無聊係為啖氣繼續供款,好彩臨尾保險公司肯同佢於秘密協議下比返錢佢,拾返一身彩。

首頁

尾頁

跳至