自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

repost

主題: 有合理邏輯咁懷疑某 #天才 courier driver whatever 派送員司機叫曬全棟買咗 HKTVMALL 貨品的顧客出門口等佢 (包括 GOLD VIP 顧客深受其害) 而家 covid-19 要消毒已經好麻煩,

咁無嘞幫佢哋唔到惟有幫襯番誠哥!

得到 HKTVMALL 派送部 崔先生 (化名: E家啲後生催先肯生) courier 送貨員下屬簽名的 #悔過書 2 !! 歡迎傳閱解悶 ( 圖片23) 可到 instagram hashtag #hktvmall派送部 #悔過書 # 天才送貨員

詳文:

平時 HKTVMALL 送貨無咩問題,所以我買嘢做埋 GOLD VIP,大力支持一吓咁有抱負的王老闆!

但今次事態嚴重,貴公司已經第2次有送貨員courier 自己幫客人用 QR code 收貨 (涉刑事!!!),第1次係個客未收到貨,已經收到 已簽收 email,話個客已收貨; 2次就有位 崔先生 (化名而家啲後生催先肯生) 不擅處理客人投訴,仲想逃避責任所以自動幫客人以QR code 收貨

詳情:

2021526日有個 courier 化名: 昌天才
明明約咗30分鐘左右到,跟住又話現在立即上嚟,我話OK 5分鐘我(戴番個口罩 同手套) covid-19 期間要D時間消毒。點知企響門口等咗成 半粒鐘佢地先上嚟,請問貴公司嘅員工響火星嚟㗎! 明玩嘢有咩可能下次仲會幫襯貴公司! 累公司無番單,明倒香港電視老闆米!

要個客企門口半粒鐘等佢,貴公司呢位 courier 有病嗎? 定係想唔撈 (或者搏炒) 建議佢返鄉下耕田,因為 uber 都唔會請呢啲倒米員工,如果做大少做少爺就唔該返屋企,公司唔歡迎佢,請佢番嚟幫公司蝕錢不如摺咗間公司佢啦,做乜鬼做

重點:

好有合理邏輯咁懷疑佢叫曬成棟大廈所有買咗貴公司貨品嘅客人走去門口等佢,fick 完個客E家立即上嚟,仲要補多句執埋貨即上嚟,驚死個客唔即刻走去門口迎接佢咁款!

如無合理解釋,我會叫曬全部親朋戚友傳開去,唔好再買 HKTVMALL 貨品,貴公司真係多得呢位 玩嘢 #天才 courier 唔少,玩弄顧客,幫公司倒米,王維基先生見字請找(做到嘢的 !!) CS 部同事跟進一下,否則間公司前景真係凍過水

然後得到的回應/ 處理方式是,把GOLD VIP 顧客的評價刪除 (圖片1),而CS Maggie Poon 處理CS 投訴技巧亦非常差! 咁成個CS 顧客服務部都炒得嘞! 唔怪得 keep 住蝕錢 !! 鏟完客人 comment 當無事發生!! 極劣質顧客服務也。

今次事情必須廣泛宣傳,否則可想像到以後會有好多棟大廈的客人深受其害,全棟全棟被呢位 # 天才 courier 叫曬出門口等佢半粒鐘 !

歡迎及誠邀各專業人員或客人 baby kingdom 網站留下專業意見,為今天的香港社會和未來的香港出一分力,謝謝各位。

超市的忠實顧客

陳小姐

男爵府

點樣成橦大廈既客出門口等呀?
講咁多野...事件發生其實係咪即係話樓下上黎,但上左半個鐘?要你系屋企既門口等佢定樓下門口?成橦樓既客系門口等?即係你落左樓下門口等?見到一大堆人一齊等?
定係成橦樓既客一齊系門口等係你幻想出嚟?
如果係你話佢話上黎,但等好耐,可能佢一橦樓有幾單,佢系樓下一次過打哂電話,然後上唔同單位送

BearBearStitch    發表於 21-6-17 06:55

子爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

好似無耐之前見過類似post

定係我不自覺咁穿越咗時空

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

成篇嘢好似火星文咁

wcpcelia    發表於 21-6-21 16:51

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

好心啦,又黎

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

不過HKTV mall有時又係唔抵幫,我都試過畀佢屏蔽評論,佢哋解釋話件貨變壞咗唔涉及本身產品喎,不過錢就會照退嘅

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

都唔知啊樓主有咩咁嬲
以前人地話送緊上黎,咪等佢襟鐘開門收貨囉,無人叫你一收到電話就開定門、企定門口等架

上次已經比版主del,條氣仲唔順又pose 多次

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

說好的圖片1呢???
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

唔滿意咪打上CS投訴囉!

子爵府

回覆樓主:

送貨有時係咁,都會體諒佢地。

有時冇位泊車要搵,有D就限時,佢地真係好趕

大宅

回覆樓主:

完全唔知咩意思

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔好意思...FICK是什麼意思? 新的潮語嗎?
樓主個po有d難明
我只get到一點係司機話而家上樓派送但半個鐘先到,所以樓主嬲到爆炸,
其實都慣左啲派送兼司機係咁 體諒下 好辛苦的 有時可能一次派好幾戶 未必第一戶就派俾你

公爵府

~香奈兒~ 發表於 21-6-16 13:16
成篇嘢好似火星文咁

真係睇得好辛苦… 一舊舊咁……
我岩岩買到變VIP,送我依邊個d哥哥仔ok ar

大宅

可能樓主屋企好大.由收到電話到出去開屋企度門要揸 golf cart咁滯, 所以咪好嬲 lor

大宅

樓主post完又post,又寫得唔好,係咪抹黑post咋

大宅

公爵府

2024年龍年勳章

樓主的中文表達能力

大宅

睇落似係 客 有問題多啲。

珍珠宮

Kitty813 發表於 21-6-16 12:50
repost
主題: 有合理邏輯咁懷疑某 #天才 courier driver whatever 派送員司機叫曬全棟買咗 HKTVMALL 貨品的 ...
其實可能原本你係好有道理(起碼你自己認為), 不過以你嘅差劣表達能力, 你似乎同你講嗰個天才不相伯仲, 都係倒緊自己米

公爵府

~香奈兒~ 發表於 21-6-16 13:16
成篇嘢好似火星文咁

睇咗頭兩三行已經唔睇
恭賀新禧,迎春接福!

首頁

尾頁

跳至