美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

見好多Youtuber呢個時候都會做下年度最愛~ 我地都黎一齊傾下啦
拋磚引玉~~
Makeup - Mac 防曬底霜
(已經回購咗兩支,平時趕時間用呢支+碎粉定妝已經足夠,顯得氣色好好)

Skincare - Valmont lumimask & 金裝眼霜
(其實長期回購既仲有renewing pack,不過今次想同大家分享下新嘅好物)

禁止訪問

禁止訪問

大宅

譚少奶 發表於 23-1-17 18:26
見好多Youtuber呢個時候都會做下年度最愛~ 我地都黎一齊傾下啦
拋磚引玉~~
Makeup - Mac 防曬底霜 ...

Haba squalane oil
Chanel base
Fab cream
Cetaphil daily hydrating lotion
全部無限回購

男爵府

減齡達人勳章

Shiseido FS 洗面膏
Ipsa Time Reset Toner
IS Clinical Active Serum
Loreal 保濕 Mask
Fresh Black Tea Overnight Mask

公爵府

回覆樓主:

好,淨係講 2022 年新用,又將會回購嘅護膚品:

Elemis Cleansing balm
Sisley Essential Care Lotion
后天氣丹 eye serum
Shiseido eye mask
YSL lines away serum
Clinique Smart clinical repair serum
Clinique Smart clinical repair eye cream
attach0/tmp/phpWIhQBu

複式洋房

mymarigold 發表於 23-1-18 22:53

想問后隻eye serum 點好用法

公爵府

irissss621 發表於 23-1-19 07:18
想問后隻eye serum 點好用法

精華唔同 eye cream,本身唔需要太潤,呢隻 eye serum 易推快吸收,夠補濕,幫我減到熬夜後/睡前飲水嘅浮腫(促進血液循環?),which is 我用過 eye product 中少數去到浮腫嘅一個~

男爵府

減齡達人勳章

Cpb - Cleansing cream (Moist)
cpb - 有色50度防曬
Clinique - Toner No.2
Fresh- Instant perfecting mask
Elemis- Pro collagen marine cream
whoo - 秘貼
Estee lauder - night repair

大宅

Xmas吸收勳章

est - 碎粉
excel - 眉筆
&be - 遮瑕
decorte - 防曬
apivita - cream mask
valmont - renewing pack & detox pack

大宅

最新試到又想回購既應該係bobbi brown既維他命底霜,同埋valmont v-firm系列

複式洋房

mymarigold 發表於 23-1-18 22:53

Shiseido呢隻eye mask我都好鐘意!屋企仲有一盒未開

複式洋房

sweetbb12321 發表於 23-1-19 21:35
最新試到又想回購既應該係bobbi brown既維他命底霜,同埋valmont v-firm系列

...

想問下v-firm係咪for緊緻?夠唔夠補濕?
我前排買咗valmont蜜潤面霜覺得都唔錯,好啱冬天用,第二朝起身d皮膚都仲係好水潤

大宅

潔面:
雪花秀卸妝油 - 落妝好乾淨
Milensea 死海礦物硫磺皂 - 去粉刺,收毛孔, 抗發炎抗紅好得 (本身玫瑰痤瘡底, 已好返,但有輕微紅印同毛孔)

護膚:
雪花秀人參系列~ 保濕滋潤光澤幼細緊緻
禦時緊顏參養水
禦時緊顏參乳液
禦時緊顏參乳霜
First care serum

Mavex 瑞士天然草本天然牌子
煥白逆齡防曬日霜 SPF30 - 班淡咗少少, 初熟肌夠滋潤
Rich deep hydration face cream Q10 - 秋冬用, 非常幼滑滋潤

加埋一星期用2-3次破壁機 (睇第二版JM介紹), 今年皮膚真係好咗好多! 會keep住回購

侯爵府

Giorgio Armani 綠色精華 + 黑曜石面霜

大宅

H紅茶包 發表於 23-1-20 11:01
想問下v-firm係咪for緊緻?夠唔夠補濕?
我前排買咗valmont蜜潤面霜覺得都唔錯,好啱冬天用,第二 ...

yesyes,一開頭我淨係買咗精華同面霜,用完覺得好正就去買埋眼霜眼霜好值得試,我用半個月已經見到效果

複式洋房

bertcat123 發表於 23-1-20 12:07

呢個真係正

公爵府

H紅茶包 發表於 23-1-20 10:59
Shiseido呢隻eye mask我都好鐘意!屋企仲有一盒未開

Retinol eye mask , 我敷完眼敷咀兩邊(法令紋),正~

公爵府

bertcat123 發表於 23-1-20 12:07

精華我覺得一般,但面霜好得

大宅

whoo 還幼基底液
fresh 古源面霜
decorte AQ 蜜粉

首頁

尾頁

跳至