自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

就響前晚,零晨1點幾開始,無啦啦每一個鐘就起身去廁所,到咗3點幾,就開始每2,3分鐘一次。之後到咗4點幾。 痴線地都係每2,3分鐘一次。但最難頂嘅係。仲要差唔多去完時,真係痛到我要揸住自己對大髀…… 之後仲屙埋血尿,我估唔到可以嚟得咁急。

之後第1時間,真係上嚟搜尋尿道炎。 大多算話要飲大量嘅水。 飲紅莓汁。益生菌。

我就開始飲大量嘅水。 之後啱啱6點幾,細仔起身準備返工,我即問佢拎咗支益生菌食。(之後有問過醫生,佢話唔係食果d 益生菌。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

到咗7點幾,好彩開始無咁成日急,先瞓到個幾鐘咋。到咗9點即落樓下睇醫生。幾鬼驚一路等一路急。 真係驚去唔切廁所會賴呀…

我有時響到睇post 959都有問尿道炎炎嘅問題,但估唔到佢(尿道炎)真係可以嚟得咁快咁厲害!

大宅

飲多啲水 準時食藥好快好

翡翠宮

Rainbow0709 發表於 23-8-17 00:10
飲多啲水 準時食藥好快好

有呀~仲戒埋咖啡。 睇posr 話唔好飲咖啡同濃茶。不過唔飲咖啡個頭痛到爆炸

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

大宅

飲少啲囉 我都試過好似你咁 唯有迫自己飲多啲水

大宅

大少拉 發表於 23-8-17 00:00
就響前晚,零晨1點幾開始,無啦啦每一個鐘就起身去廁所,到咗3點幾,就開始每2,3分鐘一次。之後到咗4點幾 ...

記住性行為前飲水,性行為後每次都要有小便沖返啲菌出嚟,同埋清洗下體。因為性行為當中有機會將肛門的菌沾污到尿道口,所以好多人係性行為後掛住瞓冇小便冇清新乾淨就有尿道炎。

子爵府

我試過兩次,真係驚左,又痛又急又密,又唔係有野痾,痴線。但我發現只要即刻飲大量水,係會舒服返啲,最少真係有得痾。我而家隨身藥盒已經常備埋尿道炎藥,試過在飛機上痛,又唔夠水飲,又無藥,真係顛。

子爵府

好明白果種痛苦,我以前平均一個月總有一次,試過血尿程度係一痾就係血,要入院。醫生都比定抗生素我不時之需,病發時飲多啲水其實幫助很少。底底要棉質,少啲著緊身褲,平時要多飲水就可改善。
]

翡翠宮

Rainbow0709 發表於 23-8-17 00:13
飲少啲囉 我都試過好似你咁 唯有迫自己飲多啲水

我以前一日飲一杯水都唔知有無。但呢2日我係勁飲水,有時飲到驚自己中水毒

大宅

就響前晚,零晨1點幾開始,無啦啦每一個鐘就起身去廁所,到咗3點幾,就開始每2,3分鐘一次。之後到咗4點幾 ...

你好野 可以忍咁耐,我頂唔順要即時看急症

翡翠宮

mrsjacky 發表於 23-8-17 00:18
我試過兩次,真係驚左,又痛又急又密,又唔係有野痾,痴線。但我發現只要即刻飲大量水,係會舒服返啲,最少 ...

我有嘢屙呀…但少少咁囉。果種痛,真係無試過,我算忍得痛,但都痛到要揸大髀。

我都同我老公講,下去旅行要執埋尿道炎藥,好驚會有第2次。

翡翠宮

muihsu 發表於 23-8-17 00:21
好明白果種痛苦,我以前平均一個月總有一次,試過血尿程度係一痾就係血,要入院。醫生都比定抗生素我不時之 ...

一個月一次! 陰公豬呀!我呢次真係痛到好想大喊呀! 我依家都要改下飲水習慣。飲返多d 水。

翡翠宮

bella啤拿 發表於 23-8-17 00:27
你好野 可以忍咁耐,我頂唔順要即時看急症

我有諗過去急症。但驚未到就已經急到賴,加上去到急症都要等,同埋果下真係又急又痛,無哂智慧!(平時都唔多智慧,果下直頭無哂!)

侯爵府

大少拉 發表於 23-8-17 00:25
我以前一日飲一杯水都唔知有無。但呢2日我係勁飲水,有時飲到驚自己中水毒
...

一日飲唔到一杯對個腎都唔好架,至少一日八杯水呀

公爵府

醒目開學勳章

Bk 之前仲有人話尿道炎咁少事都走去睇急症,咗住晒!

男爵府

的而且確係人生最大嘅折磨

水晶宮

我識人成日尿道炎,大肚時都搞到陰道炎。

作為女人,聽到呢啲,覺得男女都咁咸濕污糟。我大肚時間不會搞野,費時影響到bb.但有啲男人自私,女人亦成全佢。

水晶宮

free2020 發表於 23-8-17 00:42
一日飲唔到一杯對個腎都唔好架,至少一日八杯水呀

飲水少不只尿道炎,更易生腎石,已識人未夠四十歲要微創手術腎石。

侯爵府

到咗7點幾,好彩開始無咁成日急,先瞓到個幾鐘咋。到咗9點即落樓下睇醫生。幾鬼驚一路等一路急。 真係驚去 ...

我之前真係勁辛苦

用夜用M巾先出街

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

我覺得尿道炎最痛就係屙尿屙到最尾個下,所以我係忍一排先屙,因我知其實唔多尿喺入面,只係長期有尿意。我依家屋企長備尿道炎藥(包括抗生素),我係要成埋抗生素先止到,就咁啡豆橙尿藥對我冇效。
同埋上面jm講得啱,性行為後一定要屙尿,唔急都要屙,排清尿道既菌。

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊