自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

14歲,係都話唔凍,底衫唔肯着,屋企着短袖,出街着件薄長袖,差唔多要‘’求‘’佢先肯着件褸,訓覺尋晚仲係冚aeon ‘’涼感被‘’,雖然話無外國咁凍(佢外國番嚟度假),但都得10度多dd, 唉好似我叫佢着衫我有問題咁...
c6 話佢話唔凍咪唔凍lor
唉佢凍到咳又病咪又煩我
唔通後生真係唔凍?

伯爵府

年青人係咁
夏天著冷衫
冬天著短袖
由佢地唔洗理

hellolo    發表於 23-12-21 23:35

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 ganggang 的帖子

我個大仔12歲,咪又係著住短袖運動服放學,件外套帶咗,但人地係披係頸唔係著住返黎,老師話啲後生血氣方剛,係咁,所以我好理解你感受。
未經本人同意,不得轉載以上內容

水晶宮

真奇!很多後生仔在地鐵狂咳!後生仔沒體感!?

伯爵府

我位11 青春期,都係咁~
但轉頭又流鼻水,跟住爆佢~佢著多件長薄衫

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

凍自然會著啦,唔使咁擔心喎

ada0707    發表於 23-12-22 10:13

珍珠宮

好媽媽勳章

正常,我屋企個個都係,中一生,今朝只穿一件衛衣就話出去,今日學校party穿便服,佢地最緊要型,最後嚴厲警告佢先肯穿返件厚褸

子爵府

ganggang 發表於 23-12-21 16:25
14歲,係都話唔凍,底衫唔肯着,屋企着短袖,出街着件薄長袖,差唔多要‘’求‘’佢先肯着件褸,訓覺尋晚仲 ...

我仔15歲只係穿條短褲⋯⋯⋯我話一係我報警拉左你先啦!如果唔係人哋見到你着成咁,人哋報警拉我告我虐兒!

水晶宮

外國返嚟真係唔覺凍㗎喎
小朋友就話啫,後生仔就由佢啦

珍珠宮

14歲,係都話唔凍,底衫唔肯着,屋企着短袖,出街着件薄長袖,差唔多要‘’求‘’佢先肯着件褸,訓覺尋晚仲 ...

身體係佢嘅,佢嘅體感佢自己最清楚,佢唔覺凍咪由佢囉!

伯爵府

冬天著短袖
但夏天校服要加冷衫

tingbb@mama    發表於 23-12-21 17:30

侯爵府

佢凍的, 年青人係咁奇怪
屋企都有一件 (寄居的侄仔), 係都唔著衫, 話唔凍, 但見佢起晒雞皮, 唔知想點
我比咗兩條路佢, 一定要揀, 否則斷WIFI
一係著衫, 一係同我乾咗杯熱水, 通常佢揀著衫

男爵府

年青人基礎代謝強,最緊要佢食返夠野產生熱量。

伯爵府

屋企果件麻煩友都係,死都唔肯着厚褸,自己又潺成日病,最終又係麻煩我。我極度有理由懷疑佢唔想溫書,突登整病自己唔駛溫書

大宅

而家D後生仔係咁,成日話唔凍,日日都要有人提佢著衫

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

你都後生過,你和你的朋友又怕唔怕凍?

水晶宮

佢話唔凍咪唔凍,可以迫到人覺得凍?
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

係,啲後生真係好奇怪。
夏天3x度,就着冷衫,話班房開咗冷氣凍喎。但放咗學出街大太陽喺頭頂,都唔肯除冷衫。
好喇,到得返幾度,就寧願縮下縮下,係都唔肯着冷衫。
佢哋嘅思維真心唔明

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

佢由外國返唔奇喎,同埋佢咁大個人有分寸。佢話唔凍又冇病咪由得佢。如果凍時佢著衫著到出汗反而會凍又易冷親。

有種凍叫阿媽覺得凍 。 我都係咁。

男爵府

距著薄長袖咪好囉 琴晚黑落街買嘢 見到後生仔打藍球 著住透氣背心加運動褲 真係吾怕凍

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊