自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

恭喜晒, 點解郭子豪宜家無劇拍, 我幾鍾意睇佢做劇!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0214_00862_001.html

今日2月14日情人節,前港姐鄧卓殷宣布喜訊,與男友郭子豪訂婚!二人網晒多張求婚時的照片,見郭子豪在在日本橫濱港鑽石公主號郵輪上求婚,現場更有家人好友見證,非常大陣仗。郭子豪透露已計劃多時:「多年來我一直絞盡腦汁,想知道如何讓千載難逢的問題變得真正特別……這個想法其實來自她——她曾經說過她從未坐過郵輪。所以我想,為甚麼不來一次郵輪求婚來實現終極浪漫呢?騙她以為這只是去日本休閒度假,然後……驚喜!在日本橫濱港鑽石公主號郵輪上求婚,家人在場見證,還有其他乘客的祝福。」

鄧卓殷則憶述當日情況,指大感驚喜:「2023年初夏,沒想到這一趟旅程將會改變我一生,懷着去旅行放鬆的心情,到日本玩幾天,興奮的我還買了頂草帽,沒想到一上船他就跟了朋友走開了,説要打個招呼,叫我好好留在房間看安全指引,不然船不會開,第一次坐郵輪的我,對程序毫無頭緒,便乖乖留在房間,沒想到過了半小時,他還未回來,突然有人按門鈴,給我戴上花冠,我才知道…(還差點穿了拖鞋出門)。一直以為我們的求婚會兩個人靜靜地過,沒想到會是這麼大場面,看見他在郵輪大螢幕上,有全船的人一起見證着他講的一番說話,播放着我們這幾年來的片段,回頭看,的確經歷了很多,也成長了很多。沒想到驚喜還未完。他還把所有家人都叫來見證住我們生命這麼重要的一刻,我這個傻瓜竟然半年內一點蛛絲馬迹也沒發覺,但原來早在半年前畫的一幅畫內畫約定了,直到現在也覺得像是一場夢,謝謝你為我準備的一切,謝謝你這些年來一直以愛相伴。」

伯爵府

2023年初夏?即係點?求左婚成年而家先公佈?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

raicherry 發表於 24-2-14 23:55
2023年初夏?即係點?求左婚成年而家先公佈?

而家宣布訂婚,同時分享求婚相

珍珠宮

好襯

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

佢哋好襯,但我覺得Hugo其實可以事業上去得更高,希望佢結咗婚更加努力去工作

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Anpanmama 發表於 24-2-15 00:30
佢哋好襯,但我覺得Hugo其實可以事業上去得更高,希望佢結咗婚更加努力去工作
...

珍珠宮

Anpanmama 發表於 24-2-15 00:30
...

who is that Hugo?

複式洋房

2024年龍年勳章

回覆樓主:

唔知佢地係一對,恭喜哂

男爵府

mickeyeva 發表於 24-2-14 23:49
恭喜晒, 點解郭子豪宜家無劇拍, 我幾鍾意睇佢做劇!

小三變老婆
te quiero mucho mi amo

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

恭喜!恭喜!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

可愛教主2 發表於 24-2-15 00:55
who is that Hugo?

唔記得係咪佢之前套戲入邊個英文名,佢真名應該係Arnold, 但唔知點解成日覺得佢叫Hugo

大宅

回覆樓主:

有錢女,TVB多一個附馬

男爵府

xl_bigbig_b 發表於 24-2-15 05:02
有錢女,TVB多一個附馬

我淨係知,男嘅家底幾厚。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得男的如果更專注事業本來可以補到吳卓羲個位,類型同戲路似,但自從話佢失場又話佢幫女朋友推劇之後都好少見佢再拍劇,可能佢同女友都愛情大過天啦,不過有d可惜

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

唔識

公爵府

個男嘅俾我感覺唔係正氣,之前有醉駕,之後又背住女友搭上鄧。

伯爵府

rayrayus 發表於 24-2-15 05:37
我覺得男的如果更專注事業本來可以補到吳卓羲個位,類型同戲路似,但自從話佢失場又話佢幫女朋友推劇之後都 ...

個人意見:
郭個樣唔係好得喎
邊補到唱K個位呀

伯爵府

小華子 發表於 24-2-15 06:30
個男嘅俾我感覺唔係正氣,之前有醉駕,之後又背住女友搭上鄧。

佢之前個女友係邊個?

大宅

marcus_hclee 發表於 24-2-15 07:03
個人意見:
郭個樣唔係好得喎
邊補到唱K個位呀

覺得佢成個壞人咁,個樣又奸

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

2個都有家底,咁少出鏡,靠電視台人工死得,應該出面有其他嘢做,睇以前新聞,男嘅好冧女友!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊