自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

小紅書留言區有人話佢地已經離婚
真唔真

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

tearycow 發表於 24-4-11 07:59
真唔真

唔知
小心有人走出嚟話,小紅書都好信

珍珠宮

真唔真

KOL嗎?

Love and Kindness are never wasted.

男爵府

問陳怡啦,見陳怡好鍾意講佢兩個

子爵府

牛年勳章

babycam 發表於 24-4-11 08:23
KOL嗎?

之前外國電視台訪問佢地用BN0,
由香港準備到移英到步後的生活,
男的話系果邊做乞丐都話唔會返HK。

侯爵府

回覆樓主:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100075982212176&mibextid=uzlsIk

港師奶英國招職員

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

見阿Fiona既FB,大部分都系起工廠做散工,完全無前途可言,其實都唔知為乜,揾得唔多小朋友只可以讀唔使錢既學校,最後咪又系做底下工作去維持生活。

珊瑚宮

yuyueng 發表於 24-4-11 11:14
見阿Fiona既FB,大部分都系起工廠做散工,完全無前途可言,其實都唔知為乜,揾得唔多小朋友只可以讀唔使錢 ...

D人成日話移民為下一代。
去到外國, 只係做底下層工作, 有幾多下一代可以跳出呢個階層?
有, 但相信唔係大量囉。

珍珠宮

見阿Fiona既FB,大部分都系起工廠做散工,完全無前途可言,其實都唔知為乜,揾得唔多小朋友只可以讀唔使錢 ...
香港向上流,英國向下流,貧窮遺傳下一代

珍珠宮

真唔真

我以為邊個Fiona, 話之佢

珍珠宮

cbeyond 發表於 24-4-11 11:39
去到外國, 只係做底下層工作, 有幾多下一代可以跳出呢個階層?
有, 但相信唔 ...

我唔介意人移民,但要高質,正正經經有錢,投資移民,移民去要向上或唔洗做過日子

esmehouse    發表於 24-4-11 12:43

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

路係自己選擇

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

cbeyond 發表於 24-4-11 11:39
有, 但相信唔 ...

起英國你要讀私校先系精英教育,唔系人地英國人使鬼比甘多錢讀私校咩,而家英國就業機會同人工都唔及香港,加上英鎊匯率低,計返人工根本唔多,完全無so

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

真係唔知佢地點為下一代,生活質素同教育分分鐘仲衰過香港
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

TingTing 發表於 24-4-11 11:46
香港向上流,英國向下流,貧窮遺傳下一代
仲要俾白人、黑人睇唔起
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

iamiam 發表於 24-4-11 12:29
我唔介意人移民,但要高質,正正經經有錢,投資移民,移民去要向上或唔洗做過日子
...
佢地同大陸新移民真係冇分別,咪又係攞著數,一樣咁 cheap

珍珠宮

yuyueng 發表於 24-4-11 12:38
起英國你要讀私校先系精英教育,唔系人地英國人使鬼比甘多錢讀私校咩,而家英國就業機會同人工都唔及香港 ...

佢地諗唔做野6年又免費讀書又流利英語,入埋藉慳好多

公爵府

esmehouse 發表於 24-4-11 12:40

佢哋話可以聞煮鼓油就夠

伯爵府

esmehouse 發表於 24-4-11 12:40

最近有條片有個香港人係英國做捉老鼠,成班黃屍留言又自我催眠又話好佩服佢又話咩好過埋沒良知,見到佢哋折墮真係好開心

alau2021    發表於 24-4-11 23:37

寶石宮

Apple011 發表於 24-4-11 15:25
最近有條片有個香港人係英國做捉老鼠,成班黃屍留言又自我催眠又話好佩服佢又話咩好過埋沒良知,見到佢哋 ...
我都有睇,佢仲好自豪話好過香港

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊